UTIL: 10 ponturi dacă vrei să pui o mașină la vânzare și să o și vinzi!

UTIL: 10 ponturi dacă vrei să pui o mașină la vânzare și să o și vinzi!

Piata automobilelor second-hand este in plina dezvoltare, masini sunt aduse de afara si vandute, dar si modele deja inscrise isi schimba proprietarii, venind alte vehicule in locul lor. Asa ca online sunt mii de anunturi cu masini, insa doar cateva isi gasesc proprietar repede. Iata ce sa faci daca vrei sa scapi de masina ta in cel mai scurt timp.

1. Fa un studiu de piata

Inainte sa pui masina personala la vanzare, arunca un ochi pe internet la anunturile care vand un model similar, ca an de fabricatie, dotari, kilometraj si motorizare. Asta ca sa stii intre ce sume de bani sunt cerute de catre vanzatori. Nu trebuie sa uiti ca daca cineva cere foarte mult, nu inseamna ca acela e pretul real, ci un pret real este cel cu care se vinde masina. Daca vrei sa dai masina repede, stabileste un pret mai apropiat de cel mai mic gasit pe net, nu te arunca la preturile vazute la altii.

2. Fii fotograf

Intr-un anunt fotografiile cu masina vand mai bine decat cuvintele. Asa ca asigura-te ca pui poze bune cu masina. Din toate unghiurile, laterale, fata, spate, interior, portbagaj, motor. Iar ca detalii, poti fotografia cu scaunul soferului ca sa se vada uzura, volanul, ceasurile de bord, profilul anvelopei sau alte dotari (butoane, de exemplu). ATENTIE! In poze sa nu cenzurezi numarul de inmatriculare care ar insemna ca poti ascunde ceva.

3. Mentionati seria de sasiu

In ultimii ani, vanzatorii seriosi mentioneaza seria de sasiu a masinii pentru ca un potential cumparator sa o verifice online. Sunt acum platforme care pot verifica istoricul masinii, afland astfel daca are kilometri reali, daca a fost lovita si care este tara de origine. Practic, mentionand seria de sasiu dovedesti ca nu ai absolut nimic de ascuns iar increderea unui cumparator creste exponential.

4. Enumera defectele

Orice masina second-hand, fiind rulata, are niste defecte. Nu scrie asa cum fac unii ca masina ta este "impecabila, ca noua, fara uzura, ireprosabila, de expozitie, etc.". Orice masina cu care s-a circulat are niste minusuri. Orice defect ar avea masina pusa la vanzare, minor sau major, mentioneaza-l. Adica spune daca are zgarieturi, daca parbrizul e crapat, daca scaunul e rupt, daca volanul este uzat si asa mai departe. Inclusiv daca anvelopele sunt uzate sau sunt bune, daca merge aerul conditionat sau nu. In unele cazuri poti pune si poze cu defectul pentru un plus de credibilitate.

5. Nu pune preturi multiple

Nu face greseala pe care o fac multi, si anume, sa pui chestii in plus contra-cost sau sa ai mai multe preturi. De exemplu, sa spui ca pretul afisat este cu jante de tabla, ca daca vrei si jantele din poza trebuie sa mai plateasca omul inca 1000 de Euro. Sau ca masina se vinde fara instalatie audio, dar pentru suma potrivita se da si aia. Nu faceti asa ceva deoarece pierdeti increderea. Ce este in poze, aia se vinde, nu vrei sa vinzi, le scoti inainte si nu le mentionezi nici in descriere si nu le arati nici in poze.

Vezi mai departe pe 4tuning.ro...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...