Toyota a inventat un sistem antifurt cu gaze lacrimogene

Emanarea de gaze lacrimogene poate fi controlată și de la distanță, prin intermediul unei aplicații mobile. Această funcție se poate dovedi utilă în cazul în care posesorul mașinii surprinde un hoț în flagrant delict.​

Toyota a inventat un sistem antifurt cu gaze lacrimogene

   foto: freepatentsonline.com

Toyota a înregistrat o cerere de brevet de invenție pentru un nou sistem antifurt conceput de inginerii japonezi. Mecanismul respectiv este surprinzător de agresiv – dacă altcineva în afară de șoferul "avizat" încearcă să pornească motorul, habitaclul se va umple de gaze lacrimogene.

Oficiul american de Stat pentru Invenții și Mărci a publicat recent o cerere de brevet de invenție depusă de Toyota pe 1 august 2018. Dispozitivul despre care vorbim este un odorizant auto special, care identifică smartphone-ul celui ce se urcă la volan, recunoaște profilul utilizatorului și, pe baza preferințelor prestabilite de acesta, emană parfumul dorit, arată auto-bild.ro.

Sistem antifurt și odorizant, 2 în 1!

Pe lângă rolul de a asigura un miros plăcut în habitaclu, smart-odorizantul acționează și ca sistem antifurt. Dacă receptorul acestuia nu detectează telefonul cuiva autorizat sau cheia proprietarului, în momentul pornirii motorului, poate elimina gaze lacrimogene pentru a împiedica furtul autoturismului. În plus, în această situație, mașina este automat imobilizată.

Emanarea de gaze lacrimogene poate fi controlată și de la distanță, prin intermediul unei aplicații mobile. Această funcție se poate dovedi utilă în cazul în care posesorul mașinii surprinde un hoț în flagrant delict.

Sistemul brevetat de Toyota include și o componentă dezodorizantă, un sistem de ventilație care elimină rapid orice miros din habitaclu, imediat după ce conducătorul părăsește vehiculul. În acest fel, șoferul nu este nevoit să inspire gaze lacrimogene în urma unei tentative de furt, dar nici să suporte un eventual parfum neplăcut ales de conducătorul anterior.

Recent, cei de la Apple au obținut un alt brevet de invenție interesant. Este vorba despre un sistem de deblocare a mașinii, care funcționează pe principiul recunoașterii faciale – aceeași tehnologie disponibilă pe noile iPhone-uri.

Cât despre sistemul antifurt cu gaze lacrimogene creat de Toyota, cererea de brevet de invenție poate fi consultată integral aici. Deocamdată, nu a fost anunțat oficial niciun plan de a implementa acest odorizant în dotarea vreunui model de mașină, mai scriesursa citată.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Ce este meningita meningococică fulminantă, care a ucis în câteva ore o elevă din București. Ce simptome are boala și cât de contagioasă este!

Vineri, 19 Aprilie 2019
799

Meningita meningococică fulminantă, care a ucis joi, în doar câteva ore, o elevă din București, este una dintre cele mai grave forme de meningită, este foarte contagioasă, are o evol...

Un român în port popular a citit Rugăciunea universală la slujba de Florii ţinută de Papa Francisc la Vatican

Duminică, 14 Aprilie 2019
660

Credincioşii romano-catolici au început duminică, să celebreze moartea şi învierea Domnului.Papa Francisc a prezidat Sfânta Liturghie a Duminicii Floriilor şi Patimii Domnul...

Peste 80 de tone de legume şi fructe, distruse în cadrul Operaţiunii Demetra

Duminică, 14 Aprilie 2019
790

"Începând cu data de 11 aprilie 2019, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a demarat o serie de controale la nivel naţional pentru depistar...