Toyota a inventat un sistem antifurt cu gaze lacrimogene

Emanarea de gaze lacrimogene poate fi controlată și de la distanță, prin intermediul unei aplicații mobile. Această funcție se poate dovedi utilă în cazul în care posesorul mașinii surprinde un hoț în flagrant delict.​

Toyota a inventat un sistem antifurt cu gaze lacrimogene

   foto: freepatentsonline.com

Toyota a înregistrat o cerere de brevet de invenție pentru un nou sistem antifurt conceput de inginerii japonezi. Mecanismul respectiv este surprinzător de agresiv – dacă altcineva în afară de șoferul "avizat" încearcă să pornească motorul, habitaclul se va umple de gaze lacrimogene.

Oficiul american de Stat pentru Invenții și Mărci a publicat recent o cerere de brevet de invenție depusă de Toyota pe 1 august 2018. Dispozitivul despre care vorbim este un odorizant auto special, care identifică smartphone-ul celui ce se urcă la volan, recunoaște profilul utilizatorului și, pe baza preferințelor prestabilite de acesta, emană parfumul dorit, arată auto-bild.ro.

Sistem antifurt și odorizant, 2 în 1!

Pe lângă rolul de a asigura un miros plăcut în habitaclu, smart-odorizantul acționează și ca sistem antifurt. Dacă receptorul acestuia nu detectează telefonul cuiva autorizat sau cheia proprietarului, în momentul pornirii motorului, poate elimina gaze lacrimogene pentru a împiedica furtul autoturismului. În plus, în această situație, mașina este automat imobilizată.

Emanarea de gaze lacrimogene poate fi controlată și de la distanță, prin intermediul unei aplicații mobile. Această funcție se poate dovedi utilă în cazul în care posesorul mașinii surprinde un hoț în flagrant delict.

Sistemul brevetat de Toyota include și o componentă dezodorizantă, un sistem de ventilație care elimină rapid orice miros din habitaclu, imediat după ce conducătorul părăsește vehiculul. În acest fel, șoferul nu este nevoit să inspire gaze lacrimogene în urma unei tentative de furt, dar nici să suporte un eventual parfum neplăcut ales de conducătorul anterior.

Recent, cei de la Apple au obținut un alt brevet de invenție interesant. Este vorba despre un sistem de deblocare a mașinii, care funcționează pe principiul recunoașterii faciale – aceeași tehnologie disponibilă pe noile iPhone-uri.

Cât despre sistemul antifurt cu gaze lacrimogene creat de Toyota, cererea de brevet de invenție poate fi consultată integral aici. Deocamdată, nu a fost anunțat oficial niciun plan de a implementa acest odorizant în dotarea vreunui model de mașină, mai scriesursa citată.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
412

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
262

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2343

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...