Suferi de aceste boli? Te poate costa permisul! Iată condițiile

Suferi de aceste boli? Te poate costa permisul! Iată condițiile

Permisul de conducere este eliberat numai celor care au trecut un examen medical riguros, fie că este vorba de un șofer care abia a luat examenul auto, fie că vorbim de o înnoire a permisului existent. Totuși, există boli sau afecțiuni care sunt incompatibile cu conducerea unui autovehicul. Iată care sunt acestea și ce se întâmplă când sunt depistate.

Afecțiuni ale vederii
Problemele cu acuitatea vizuală sau câmpul vizual împiedică obținerea sau înnoirea permisului. De asemenea, cei care au o capacitate vizuală scăzută în condiții de luminozitate redusă nu pot conduce autovehicule.

Handicap locomotor
Potrivit legislației în vigoare, nu sunt eliberate sau reînnoite pentru candidații ori conducătorii auto care prezintă afecțiuni sau anormalități ale aparatului locomotor care fac periculoasă conducerea unui autovehicul. Eliberarea sau reînnoirea permiselor de conducere candidaților ori conducătorilor auto cu handicap fizic este totuși posibilă, dar cu anumite restricții și numai cu avizul unei unități de asistență medicală autorizate.

Afecțiuni cardiovasculare
Orice afecțiune care poate provoca deteriorarea bruscă a funcționării sistemului cadiovascular a șoferului și care provoacă alterarea rapidă a funcțiilor cerebrale reprezintă un pericol pentru circulația rutieră și este incompatibilă cu calitatea de conducător auto. De asemenea, nu pot conduce autovehicule persoanele care suferă de tulburări grave ale ritmului cardiac sau au angină pectorală de repaus sau la emoție.

Diabet zaharat
Potrivit legislației, nu se emit și nu se reînnoiesc permise de conducere pentru solicitanții sau conducătorii auto cu episoade repetate de hipoglicemie acută și/sau care nu sunt deplin conștienți de implicațiile acesteia. Un conducător auto care suferă de diabet trebuie să demonstreze că înțelege riscurile hipoglicemiei și că este capabil să țină sub control aceste episoade.

Afecțiuni neurologice
Afecțiunile neurologice grave, precum epilepsia, împiedică eliberarea sau înnoirea permisului auto, în afara cazului în care solicitarea se bazează pe un aviz medical autorizat.

Toate aceste afecțiuni și situații sunt prevăzute în Ordinul Ministerului Sănătății nr. 1.162/2010 pentru aprobarea Normelor minime privind aptitudinile fizice și mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul. Apariția oricăreia dintre aceste situații va face imposibilă obținerea sau înnoirea permisului de conducere.

via | avocatnet.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Bătrân rămas captiv într-un balcon. Pompierii au intervenit pentru eliberarea acestuia

Luni, 22 Octombrie 2018
955

Un incident mai puțin obișnuit s-a petrecut într-un bloc situat pe strada A.I. Cuza din Dorohoi. A. I., în vârstă de 89 ani, a rămas captiv în balconul apartamentului situa...

Atenție la postările în care sunteți etichetați pe Facebook în aceste zile!

Luni, 22 Octombrie 2018
601

Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO) atrage atentia asupra unei noi campanii de tip phishing scam care se deruleaza, in aceste zile, prin intermediul retelei de...

Veste de la ANAF pentru toți românii. Anunțul făcut de Teodorovici

Luni, 22 Octombrie 2018
536

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a declarat că va propune modificarea legii astfel încât termenele de prescriere să scadă de la 5 la 2 ani."Ieri vorbeam cu vicepreşedintele de la ANAF...