Știai? La ce mai poţi folosi sarea în afară de condimentarea mâncărurilor

Știai? La ce mai poţi folosi sarea în afară de condimentarea mâncărurilor

Sarea te scapă şi de mirosul de ceapă şi de usturoi de pe mâini. După ce cureţi ceapă sau usturoi, freacă mâinile cu sare şi oţet.

Sarea poate să-ţi indice dacă oul pe care îl voi folosi la mâncare este proaspăt sau nu. Puneţi două linguriţe de sare într-o cană cu apă şi aşezaţi în cană oul întreg. Dacă oul este proaspăt, se va scufunda. Dacă este vechi, va pluti.

Sarea curăţă dantura. Amestecă o parte sare fină cu două părţi de bicarbonat de sodiu. Pune din amestec pe periuţa şi apoi spală cu ea dinţii aşa cum faci de obicei. De asemenea, amestecul dizolvat cu puţină apă poate fi folosit şi pentru clătirea gurii. Împrospătează respiraţia. În cazul persoanelor care au un abces, pe lângă vizita obligatorie la stomatolog, este indicată clătirea gurii, de câteva ori pe zi, cu apă călduţă în care s-a dizolvat o linguriţă de sare.

Sarea calmează durerea în urma unei înţepături de albină. Dacă te-a înţepat o albină, scoate acul, pune puţină sare pe locul în care ai fost înţepat şi freacă. Durerea dispare.

Sarea, tratament pentru înţepăturile de tânţar. Apa sărată ajută la calmarea mâncărimilor provocate de înţepăturile tânţarilor.

Sarea e un bun exfoliant. După baie, când pielea este încă umedă, masaţi corpul cu sare uscată. Apoi clătiţi. Veţi obţine o piele fină. Sarea stimulează circulaţia.

Sarea te scapă de furnici. Presăraţi sare pe la uşi, la ferestre, prin locurile prin care furnicile pătrund în casă. Furnicilor nu le place să se plimbe pe sare.

Sarea "îmblânzeşte" focul la grătar. Aruncă un pic de sare pe foc atunci când frigi produsele alimentare din care curge zeamă pentru a reduce flăcările şi fumul, fără a stinge cărbunii.

bucataria.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prognoza meteo pentru Paști și 1 Mai

astăzi, 13:54
136

Potrivit meteorologului de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), prognoza de specialitate relevă că duminică, în prima zi de Paşti, vor fi nori şi ploi din loc ...

Recomandările polițiștilor botoșăneni pentru o minivacanță în siguranță!

astăzi, 13:20
40

În perioada 26 aprilie - 01 mai a.c., aproximativ 150 de poliţişti vor acţiona în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică şi vor fi prezenţi la datorie, pentru prevenir...

FC Botoșani: Lăsați-ne să jucăm fotbal!

astăzi, 12:39
76

Prin definitie un arbitru trebuie sa supravegheze desfasurarea regulamentara a unei competitii sportive, nu sa influenteze rezultatul final al acesteia.Dorim sa evoluam pe teren, dar nu putem. Juc...