Știai? La ce mai poţi folosi sarea în afară de condimentarea mâncărurilor

Știai? La ce mai poţi folosi sarea în afară de condimentarea mâncărurilor

Sarea te scapă şi de mirosul de ceapă şi de usturoi de pe mâini. După ce cureţi ceapă sau usturoi, freacă mâinile cu sare şi oţet.

Sarea poate să-ţi indice dacă oul pe care îl voi folosi la mâncare este proaspăt sau nu. Puneţi două linguriţe de sare într-o cană cu apă şi aşezaţi în cană oul întreg. Dacă oul este proaspăt, se va scufunda. Dacă este vechi, va pluti.

Sarea curăţă dantura. Amestecă o parte sare fină cu două părţi de bicarbonat de sodiu. Pune din amestec pe periuţa şi apoi spală cu ea dinţii aşa cum faci de obicei. De asemenea, amestecul dizolvat cu puţină apă poate fi folosit şi pentru clătirea gurii. Împrospătează respiraţia. În cazul persoanelor care au un abces, pe lângă vizita obligatorie la stomatolog, este indicată clătirea gurii, de câteva ori pe zi, cu apă călduţă în care s-a dizolvat o linguriţă de sare.

Sarea calmează durerea în urma unei înţepături de albină. Dacă te-a înţepat o albină, scoate acul, pune puţină sare pe locul în care ai fost înţepat şi freacă. Durerea dispare.

Sarea, tratament pentru înţepăturile de tânţar. Apa sărată ajută la calmarea mâncărimilor provocate de înţepăturile tânţarilor.

Sarea e un bun exfoliant. După baie, când pielea este încă umedă, masaţi corpul cu sare uscată. Apoi clătiţi. Veţi obţine o piele fină. Sarea stimulează circulaţia.

Sarea te scapă de furnici. Presăraţi sare pe la uşi, la ferestre, prin locurile prin care furnicile pătrund în casă. Furnicilor nu le place să se plimbe pe sare.

Sarea "îmblânzeşte" focul la grătar. Aruncă un pic de sare pe foc atunci când frigi produsele alimentare din care curge zeamă pentru a reduce flăcările şi fumul, fără a stinge cărbunii.

bucataria.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festival folcloric, în parcul "Eminescu" din Botoșani

astăzi, 16:42
256

Festivalul Internațional al Cântecului, Jocului și Portului Popular "Vasile Alecsandri" a ajuns la cea de a XIV ediție. Evenimentul se va desfășura în zilele de 2 și 3 ale ...

VIDEO: Rutiera din Botoșani a făcut primele probe cu Drug Test, aparatul care detectează orice tip de stupefiante

astăzi, 14:18
1050

Vineri seară, doi dintre agenții de la Rutiera din Botoșani au făcut primele demonstrații ale performanței noii dotări din echipament: aparatul Drug Test, un instrument prin care se p...

Bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică, obținut de micul Dexter din Botoșani

astăzi, 11:51
978

O performanţă ce face cinste părinţilor Dana şi Gabriel Cardaş, Colegiului Naţional „A.T.Laurian”, profesorului său de matematică, Liliana Tomiţă, Botoşanilor şi Românie...