Raed Arafat, recomandări în caz de cutremur: Fără panică. Protejaţi-vă sub o masă şi închideţi gazul

Raed Arafat, recomandări în caz de cutremur: Fără panică. Protejaţi-vă sub o masă şi închideţi gazul

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat recomandă ca în cazul unui cutremur să ne adăpostim sub o grindă sau sub o masă, să nu intrăm în panică şi, dacă avem timp, să închidem gazele. Precizările, după ce miercuri seara a avut loc un cutremur cu magnitudinea 4,5 pe Richter.

Recomand - nu panică, să se respecte complet recomăndarile care le pot găsi pe aplicaţia IGSU, care spun să nu cobori pe scări dacă este un cutremur, să te protejezi sub o grindă sau sub o masă şi, mai ales, nu panică, şi dacă ai timp să închizi gazul dacă este pornit este foarte bine, a declarat, pentru Mediafax, Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

Recomandările vin după ce miercuri seara a avut loc un cutremur cu magnitudinea 4,5 pe Richter.

Institutul Naţional de Fizica Pământului a revizuit, miercuri seara, cutremurul din zona Vrancea, la o intensitate de 4,5 pe scara Richter. Seismul s-a produs la o adâncime de 145 de kilometri.

De asemenea, intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de III grad(e) Mercalli, mai arată INFP.

Seismul s-a produs în apropierea oraşelor Covasna (12km), Întorsura Buzăului (25km), Târgu Secuiesc (27km), Nehoiu (35km), Sfîntu Gheorghe (52km).

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

astăzi, 21:57
166

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
35

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
57

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...