Primesc amendă dacă circul cu viteză MAI MICĂ decât limita pe un anumit tronson de drum?

Ei bine, depinde de tronsonul de drum pe care circuli. Ca daca este vorba despre un drum national, judetean etc. nu incalci nicio regula de circulatie, ci doar pe cea a bunului simt. In cazul autostrazii se schimba situatia.  

Primesc amendă dacă circul cu viteză MAI MICĂ decât limita pe un anumit tronson de drum?
Pun pariu ca ai circulat de multe ori pe drumurile patriei si te-ai trezit "blocat" in spatele unui conducator auto care circula cu o viteza prea mica, fara a avea vreun motiv intemeiat. Intrebarea pe care ti-ai pus-o probabil, pentru ca eu am facut-o de multe ori, este daca incalca acestia vreo lege.
 
Raspunsul este foarte simplu: nu. Atata timp cat tronsonul respectiv de drum nu este cumva autostrada (aici avem o limita minima de viteza). Concret, daca un conducator auto circula cu 20 de km/h intr-o localitate unde limita este de 50 de km/h si in preajma nu exista niciun indicator cu limita de viteza, acesta nu incalca nicio lege. Probabil doar pe cea a bunului simt ca blocheaza circulatia aiurea.
 
In ceea ce priveste autostrada, Codul Rutier specifica foarte clar ca, "conducerea unui autovehicul in mod nejustificat cu o viteza de cel putin 10 km/h sub limita minima obligatorie stabilita pe tronsonul de drum respectiv se pedepseste cu 2 sau 3 puncte de amenda."
 
Desigur, exista si tari normale unde legea ii pedepseste pe cei care circula prea incet pe prima banda si nu le permite celorlalti sa-i depaseasca. In SUA a fost adoptata o asemenea lege, iar conducatorii auto care o incalca sunt amendati indiferent daca circula pe autostrada sau pe drum national.

sursa: 4tuning.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
601

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
1919

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...

Cei care au atacat-o vineri pe jandarmerita ar fi ultrasi din galeria unei echipe de fotbal bucurestene

Duminică, 12 August 2018
1070

Cei doi care au fost retinuti de autoritati pe motiv ca au batut crunt o jandarmerita la protestul diasporei, de vineri, din Piata Victoriei, sunt membri ai unei galerii de fotbal bucurestene, mai cun...