Primesc amendă dacă circul cu viteză MAI MICĂ decât limita pe un anumit tronson de drum?

Ei bine, depinde de tronsonul de drum pe care circuli. Ca daca este vorba despre un drum national, judetean etc. nu incalci nicio regula de circulatie, ci doar pe cea a bunului simt. In cazul autostrazii se schimba situatia.  

Primesc amendă dacă circul cu viteză MAI MICĂ decât limita pe un anumit tronson de drum?
Pun pariu ca ai circulat de multe ori pe drumurile patriei si te-ai trezit "blocat" in spatele unui conducator auto care circula cu o viteza prea mica, fara a avea vreun motiv intemeiat. Intrebarea pe care ti-ai pus-o probabil, pentru ca eu am facut-o de multe ori, este daca incalca acestia vreo lege.
 
Raspunsul este foarte simplu: nu. Atata timp cat tronsonul respectiv de drum nu este cumva autostrada (aici avem o limita minima de viteza). Concret, daca un conducator auto circula cu 20 de km/h intr-o localitate unde limita este de 50 de km/h si in preajma nu exista niciun indicator cu limita de viteza, acesta nu incalca nicio lege. Probabil doar pe cea a bunului simt ca blocheaza circulatia aiurea.
 
In ceea ce priveste autostrada, Codul Rutier specifica foarte clar ca, "conducerea unui autovehicul in mod nejustificat cu o viteza de cel putin 10 km/h sub limita minima obligatorie stabilita pe tronsonul de drum respectiv se pedepseste cu 2 sau 3 puncte de amenda."
 
Desigur, exista si tari normale unde legea ii pedepseste pe cei care circula prea incet pe prima banda si nu le permite celorlalti sa-i depaseasca. In SUA a fost adoptata o asemenea lege, iar conducatorii auto care o incalca sunt amendati indiferent daca circula pe autostrada sau pe drum national.

sursa: 4tuning.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț oficial de la ANAF! Mii de români trebuie să depună acest document

astăzi, 15:13
26

Este vorba despre Declaraţia Unică. Aceasta s-a modificat puţin faţă de modelul vechi, arata Capital.ro. Actul trebuie depus de persoanele care realizează venituri independente şi care datoreaz...

Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră de la Stânca - FOTO

astăzi, 12:55
111

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, ascunsă asupra unui cetățean din R. Moldova, o carte de identitate falsă care urma să fie folos...

Balul caritabil Rotary, evenimentul monden al inceputului de an!

astăzi, 12:52
470

Rotary Club Botoșani organizează o nouă ediție a Balul Caritabil “Botoșaniul iubește Excelența!”, în cadrul proiectului “Ajută un copil să învețe!”, demar...