IMPORTANT! Cum se face dezbaterea succesorală în mod gratuit, pentru terenurile agricole!

IMPORTANT! Cum se face dezbaterea succesorală în mod gratuit, pentru terenurile agricole!

Mesaj important pentru proprietarii de terenuri! Agenția de Cadastru și Publicitate Imobiliară vine cu informații pentru românii care dețin terenuri agricole intrate în programul de cadastrare gratuită. 

Ileana Spiroiu, director general adjunct în cadrul ANCPI, a declarat pentru emisiunea Viața satului, de la TVR1, că suprafața cadastrală la nivel național a ajuns la un proces de 30%. Reprezentanta ANCPI a vorbit mai ales de localitățile în care lucrările primesc finanțare europeană prin programul derulat în Axa prioritară 11 din POR 2014-2020, denumit Extinderea geografică a sistemului de înregistrare a proprietăților în cadastru și cartea funciară. 

"Prestatorii noștri culeg datele din teren și le pun la dispoziția oficiilor actele de proprietate colectate cu această ocazie și, practic, pentru toate terenurile se deschid cărți funciare din oficiu. Cu alte cuvinte, cetățeanul nu plătește onorariul autorizatului pentru că autorizatul este cel care contractează lucrările cu instituțiile noastre și nu plătește nici tariful de recepție al acestor lucrări la nivelul oficiului teritorial", a spus Ileana Spiroiu. 

"Timp de doi ani doi ani de la data la care oficiile de cadastru au deschis cărți funciare pentru terenurile din localitățile respective, se pot dezbate moșteniri la notarii publici pe baza onorariilor pe care aceștia le practică prin relația cu noi ca protocol, iar plata notarială se face din bugetul ANCPI. Plătim dezbatarea succesorală pentru terenurile care au făcut obiectul înregistrării la nivelul unei UAT pentru toți cetățenii", a mai menționat directoarea generală adjunctă a ANCPI. Citeste mai departe, pe Agrointel.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...