Ești pieton? Iată cum vei fi amendat dacă nu respecți regulile de circulație!

Ești pieton? Iată cum vei fi amendat dacă nu respecți regulile de circulație!

Prevederile din Codul Rutier fac referire și la participanții la trafic ce nu folosesc vehicule. Pietonii pot fi amendați în cazul în care nu respectă regulile de circulație.

Circulația haotică de pe străzile din România a împins autoritățile către amendarea pietonilor ce nu iau în serios regulile de circulație pe drumurile publice.

Românii trebuie să știe că sunt obligați să circule pe trotuar sau pe marginea drumului și că au dreptul să traverseze o șosea doar la culoarea verde a semaforului. De asemenea, pietonii nu au ce căuta pe pistele de biciclete sau pe autostradă.

Cei mai mulți pietoni nu dau importanță vehiculelor de urgență care se află în misiune. În cazul acestora, chiar dacă semaforul indică posibilitatea de traversare a drumului, pietonii sunt obligați să permită trecerea.

Totodată, pietonii nu au dreptul să traverseze prin fața sau prin spatele mijloacelor de transport în comun oprite în stație doar dacă în acel loc există o trecere de pietoni.

Persoanele angajate în traversarea unui drum trebuie să știe că, alături de conducătorii auto, au obligații legate de semnalizările polițiștilor aflați în intersecții.

Amenzile la care se supun românii care nu respectă aceste reguli sunt din clasa I de sancțiuni, ceea ce înseamnă o sumă cuprinsă între 290 și 435 de lei, titrează b1.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

RAR avertizează: "Atenție la foliile montate pe geamurile mașinii!". Ce riscă șoferii!

astăzi, 15:03
357

Registrul Auto Român (RAR) transmite un mesaj extrem de important pentru toți șoferii români care și-au montat folii pe geamurile mașinii sau care intenționează să facă acest lucru. Conducă...

Un nou caz de Pestă Porcină Africană, confirmat la Hăneşti

astăzi, 14:27
145

Un nou caz de Pestă Porcină Africană, confirmat deocamdată doar de laboratorul de la Suceava, a fost înregistrat la Hăneşti, pe un fond de vânătoare, la un porc mistreţ. Cadav...

Vara crește riscul de infarct. Cinci reguli de aur pentru cardiaci!

astăzi, 13:40
734

Vara agravează bolile de inimă. Disconfortul cauzat de căldură este resimțit la cote maxime de cardiaci, care experimentează variații de tensiune, tulburări de ritm cardiac, dar și un risc cr...