Ești pieton? Iată cum vei fi amendat dacă nu respecți regulile de circulație!

Ești pieton? Iată cum vei fi amendat dacă nu respecți regulile de circulație!

Prevederile din Codul Rutier fac referire și la participanții la trafic ce nu folosesc vehicule. Pietonii pot fi amendați în cazul în care nu respectă regulile de circulație.

Circulația haotică de pe străzile din România a împins autoritățile către amendarea pietonilor ce nu iau în serios regulile de circulație pe drumurile publice.

Românii trebuie să știe că sunt obligați să circule pe trotuar sau pe marginea drumului și că au dreptul să traverseze o șosea doar la culoarea verde a semaforului. De asemenea, pietonii nu au ce căuta pe pistele de biciclete sau pe autostradă.

Cei mai mulți pietoni nu dau importanță vehiculelor de urgență care se află în misiune. În cazul acestora, chiar dacă semaforul indică posibilitatea de traversare a drumului, pietonii sunt obligați să permită trecerea.

Totodată, pietonii nu au dreptul să traverseze prin fața sau prin spatele mijloacelor de transport în comun oprite în stație doar dacă în acel loc există o trecere de pietoni.

Persoanele angajate în traversarea unui drum trebuie să știe că, alături de conducătorii auto, au obligații legate de semnalizările polițiștilor aflați în intersecții.

Amenzile la care se supun românii care nu respectă aceste reguli sunt din clasa I de sancțiuni, ceea ce înseamnă o sumă cuprinsă între 290 și 435 de lei, titrează b1.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vom plati 50 de bani pentru garantia pe sticla, de luna viitoare

astăzi, 13:28
66

Incepand din aprilie, pentru orice produs ambalat in sticla vom plati cu 50 de bani mai mult. Insa vom putea recupera banii daca vom returna recipientele la magazin. Ministerul Mediului propune, astfe...

A XIII-a ediție a Festivalului Concurs Interjudețean "Ion Creangă" și-a desemnat câștigătorii - FOTO

astăzi, 11:54
130

Sâmbătă 23 martie  2019, s-a desfășurat cea de a XIII-a ediție a Festivalului Concurs Interjudețean "Ion Creangă", secțiunea interpretare și creații plastice/ măș...

Buna Vestire, cea mai importantă veste din istorie - VIDEO

astăzi, 11:26
251

Sarbatoarea Buna Vestire este praznuita pe 25 martie. Buna Vestire inseamna veste buna, anume instiintarea Maicii Domnului de catre Arhanghelul Gavriil, ca Dumnezeu a ales-o ca Fiul Sau sa se intrupez...