Ești pieton? Iată cum vei fi amendat dacă nu respecți regulile de circulație!

Ești pieton? Iată cum vei fi amendat dacă nu respecți regulile de circulație!

Prevederile din Codul Rutier fac referire și la participanții la trafic ce nu folosesc vehicule. Pietonii pot fi amendați în cazul în care nu respectă regulile de circulație.

Circulația haotică de pe străzile din România a împins autoritățile către amendarea pietonilor ce nu iau în serios regulile de circulație pe drumurile publice.

Românii trebuie să știe că sunt obligați să circule pe trotuar sau pe marginea drumului și că au dreptul să traverseze o șosea doar la culoarea verde a semaforului. De asemenea, pietonii nu au ce căuta pe pistele de biciclete sau pe autostradă.

Cei mai mulți pietoni nu dau importanță vehiculelor de urgență care se află în misiune. În cazul acestora, chiar dacă semaforul indică posibilitatea de traversare a drumului, pietonii sunt obligați să permită trecerea.

Totodată, pietonii nu au dreptul să traverseze prin fața sau prin spatele mijloacelor de transport în comun oprite în stație doar dacă în acel loc există o trecere de pietoni.

Persoanele angajate în traversarea unui drum trebuie să știe că, alături de conducătorii auto, au obligații legate de semnalizările polițiștilor aflați în intersecții.

Amenzile la care se supun românii care nu respectă aceste reguli sunt din clasa I de sancțiuni, ceea ce înseamnă o sumă cuprinsă între 290 și 435 de lei, titrează b1.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primarii care au semnat pactul ''Moldova se dezvoltă'' se întâlnesc la Iași, pe 23 ianuarie!

astăzi, 16:38
47

Primarul Iașului a detaliat, miercuri, programul manifestarilor care vor avea loc la Iasi pe data de 23, respectiv 24 ianuarie. Astfel, pe data de 23 ianuarie vor avea loc o serie de evenimente care ...

Bătrânii şi familiile nevoiaşe din Chişcăreni şi Sat Nou, ajutate cu lemne de foc de preotul paroh

astăzi, 16:04
342

Anul 2019 a început pentru credincioşii parohiilor "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" Chişcăreni şi "Sfântul Apostol Andrei" Sat Nou, judeţ...

De ce nu pot fi presemnalizate radarele Politiei. CCR: Ar creste agresivitatea rutiera

astăzi, 15:31
82

Presemnalizarea dispozitivelor radar instalate pe autovehicule stationare sau pe suportii amenajarilor rutiere si a dispozitivelor radar tip pistol aduce atingere prevederilor constitutionale si afect...