Escrocheria cu sticla. Nu coborî din mașină dacă ți se întâmplă!

O nouă escrocherie, de această dată de import, a ajuns în România. Este vorba de folosirea unei sticle de plastic la roată.

Escrocheria cu sticla. Nu coborî din mașină dacă ți se întâmplă!

Hoții folosesc o variantă adaptată a unei metode care a făcut ravagii în România. Ei îți înfig o sticla de plastic între roată și aripă și așteaptă apoi ca victima să încerce să plece, scrie stiridiaspora.ro. În momentul în care șoferul pleacă de pe loc, aude zgomotul făcut de sticlă și coboară speriat din mașină să vadă ce s-a întâmplat. Hoții stau de obicei pe partea de opusă și așteaptă să profite de acest moment.

Imediat ce șoferul a părăsit autoturismul, unul sau doi hoți situați pe partea opusă deschid ușor portiera și fură tot ce se poate găsi în mașină: genți, telefoane laptop sau chiar portofelul dacă acesta a fost lăsat în mașină la urcarea în mașină. 

Aceasta este varianta mai des folosită în străinătate, în general în parcările mall-urilor subterane. În România, varianta mult mai celebră este cea a înțepării roților, făcută recent celebră de românul care a descoperit ce i se întâmplă și a scris toată întâmplarea pe contul de facebook.

Cel mai bine în astfel de situații este să nu coborâți din mașină. Zgomotul unei sticle de plastic nu este semn că s-ar fi întâmplat ceva rău.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A urcat la volan, dar aventura s-a terminat prost: Doi răniți, dosare penale și o mașină avariată!

astăzi, 12:08
179

Mașina condusă de un tânăr de 20 de ani se deplasa, duminică, pe drumul judeţean DJ 282. Pe relaţia Săveni-Vlăsineşti, șoferul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, &icir...

Surpriză uriașă pentru polițiștii botoșăneni, după ce au tras pe dreapta o mașină!

astăzi, 12:00
270

Poliţiştii Secţiei Rurale nr. 3 care acționau, duminică, pe drumul comunal DC37, de pe raza comunei Todireni, au oprit pentru control un autoturism care prezenta avarii.Procedând ...

Din răzbunare, a dat foc unui balot de paie, dar nu a mai putut controla incendiul care a urmat!

astăzi, 11:54
375

În cursul zilei de duminică, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 1 au fost sesizaţi de un bărbat de 68 de ani cu privire la faptul că, în curtea locuinţei sale, a izbucnit un incendiu ca...