Escrocheria cu sticla. Nu coborî din mașină dacă ți se întâmplă!

O nouă escrocherie, de această dată de import, a ajuns în România. Este vorba de folosirea unei sticle de plastic la roată.

Escrocheria cu sticla. Nu coborî din mașină dacă ți se întâmplă!

Hoții folosesc o variantă adaptată a unei metode care a făcut ravagii în România. Ei îți înfig o sticla de plastic între roată și aripă și așteaptă apoi ca victima să încerce să plece, scrie stiridiaspora.ro. În momentul în care șoferul pleacă de pe loc, aude zgomotul făcut de sticlă și coboară speriat din mașină să vadă ce s-a întâmplat. Hoții stau de obicei pe partea de opusă și așteaptă să profite de acest moment.

Imediat ce șoferul a părăsit autoturismul, unul sau doi hoți situați pe partea opusă deschid ușor portiera și fură tot ce se poate găsi în mașină: genți, telefoane laptop sau chiar portofelul dacă acesta a fost lăsat în mașină la urcarea în mașină. 

Aceasta este varianta mai des folosită în străinătate, în general în parcările mall-urilor subterane. În România, varianta mult mai celebră este cea a înțepării roților, făcută recent celebră de românul care a descoperit ce i se întâmplă și a scris toată întâmplarea pe contul de facebook.

Cel mai bine în astfel de situații este să nu coborâți din mașină. Zgomotul unei sticle de plastic nu este semn că s-ar fi întâmplat ceva rău.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Micile artiste din Botoșani au fost THE BEST VOICE la Chișinău! FOTO

Vineri, 22 Februarie 2019
357

Miercuri, 20 februarie, a avut loc la Chișinău, Republica Moldova, a doua parte a Concursului internațional  de interpretare vocala THE BEST VOICE, unde copii cu vârsta intre 5 si 1...

Propunere de lege în Parlament: Patronii descalificați la Start-Up Nation ar putea primi cei 42.000 Euro

Vineri, 22 Februarie 2019
173

​Patronii care au fost descalificați în programul Start-Up Nation din cauza neautorizării codului CAEN sau a altor „prevederi contractuale minore” ar putea să primească dreptul...

Scriitori botoșăneni premiați la Iași, în cadrul Festivalului "In memoriam Grigore Vieru"

Vineri, 22 Februarie 2019
347

Victor Teișanu a fost distins cu Diploma de laureat al săptămânalului Literatura și Arta - 2018 pentru Critică literară. Săptămânalul "Literatura și Arta", al cărei red...