Escrocheria cu sticla. Nu coborî din mașină dacă ți se întâmplă!

O nouă escrocherie, de această dată de import, a ajuns în România. Este vorba de folosirea unei sticle de plastic la roată.

Escrocheria cu sticla. Nu coborî din mașină dacă ți se întâmplă!

Hoții folosesc o variantă adaptată a unei metode care a făcut ravagii în România. Ei îți înfig o sticla de plastic între roată și aripă și așteaptă apoi ca victima să încerce să plece, scrie stiridiaspora.ro. În momentul în care șoferul pleacă de pe loc, aude zgomotul făcut de sticlă și coboară speriat din mașină să vadă ce s-a întâmplat. Hoții stau de obicei pe partea de opusă și așteaptă să profite de acest moment.

Imediat ce șoferul a părăsit autoturismul, unul sau doi hoți situați pe partea opusă deschid ușor portiera și fură tot ce se poate găsi în mașină: genți, telefoane laptop sau chiar portofelul dacă acesta a fost lăsat în mașină la urcarea în mașină. 

Aceasta este varianta mai des folosită în străinătate, în general în parcările mall-urilor subterane. În România, varianta mult mai celebră este cea a înțepării roților, făcută recent celebră de românul care a descoperit ce i se întâmplă și a scris toată întâmplarea pe contul de facebook.

Cel mai bine în astfel de situații este să nu coborâți din mașină. Zgomotul unei sticle de plastic nu este semn că s-ar fi întâmplat ceva rău.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Protest al salariaților din Sport și Tineret, la Botoșani și în toată țara. Ce revendică!

astăzi, 14:19
49

In repetate randuri, Sindicatul National Sport si Tineret a adus la cunostinta conducerii ministerului ca problemele de natura salariala sunt grave si ca trebuie gasite solutii in vederea inlaturarii ...

ALERTĂ METEO: Cod Galben în județul Botoșani până la 15.00!

astăzi, 13:45
461

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționare de tip COD GALBEN până la ora 13:30, pentru mai multe localități din județul Botoșani. Aici se vor semnala...

Lecție de viață. Un biciclist rănit a fost ținut în viață de un câine maidanez! FOTO

astăzi, 13:40
696

Un bărbat care a căzut în timp ce mergea cu bicicleta în zona montană și nu a mai putut să se miște a fost ajutat de un câine care a venit și l-a încălzit cu propriul c...