Drob din legume – Rețetă de post delicioasă

Drob din legume – Rețetă de post delicioasă

Vă propunem o rețetă de drob din legume: gustoasă, sățioasă și sănătoasă. Este o mâncare pe care o putem prepara nu doar în posturi, ci oricând, deoarece este o rețetă foarte reușită. Cu siguranță veți face acest drob de mai multe ori.

Drob de post, din legume – rețetă

În funcție de preferințe, puteți renunța la ciuperci sau la spanac. Orezul este obligatoriu, însă îl puteți înlocui cu soia sau miez de nucă.

Ingrediente

• 2 morcovi
• 1 țelină
• 4 cepe
• 3 căței de usturoi
• 3 cartofi
• 1 cană de orez
• 200 g de ciuperci
• 100 g de măsline
• 1 legătură de pătrunjel
• 1 legătură de mărar
• 1 legătură de spanac
• 50 g de pesmet
• sare, piper, oregano, boia dulce

Preparare

Mai întâi, pregătim două cratițe. Într-una punem la fiert cartofii în coajă (bine spălați înainte), cu apă cât îi cuprinde, iar în cealaltă, orezul. La 1 cană de orez, se pun 2 căni de apă. După primele clocote, se pune capacul peste orez, și se lasă 10 minute, fără să ridicați capacul, apoi se închide focul și se mai lasă 10 minute, cu capacul acoperit. În acest interval, orezul va absorbi apa rămasă, și va fi bine fiert.

Între timp, se curăță ceapa și usturoiul, se toacă fin, și se călesc în puțin ulei. Se adaugă și ciupercile tăiate mărunt. Se călesc 15 minute.

Spanacul se spală bine și se opărește scurt. Morcovii și țelina se dau pe răzătoare. Măslinele se taie feliuțe. Pătrunjelul și mărarul se spală bine și se toacă mărunt.

După ce s-au răcorit puțin, cartofii se curăță de coajă, și se pasează, ca la piure.

Într-un vas încăpător, se amestecă toate ingredientele: piureul de cartofi, orezul fiert, ceapa, usturoiul și ciupercile undite, pătrunjelul și mărarul, pesmetul și condimentele. Amestecați bine, pentru a obține o compoziție cât mai omogenă.

Pentru a coace drobul, puteți folosi două tăvi de chec, o tavă rotundă, sau o tavă dreptunghiulară sau pătrată, în funcție de cum doriți să arate drobul. Tava aleasă se tapetează cu hârtie de copt, și în ea se pune compoziția. Nivelați bine deasupra, pentru a obține o suprafață netedă. Puteți așeza deasupra felii de roșii sau fâșii de gogoșar roșu. Coaceți drobul în cuptorul preîncălzit circa jumătate de oră, sau până când se rumenește.

După ce scoateți drobul din cuptor, lăsați-l să se răcorească bine, apoi dați-l la frigider 3-4 ore, apoi serviți-l. Se va închega mult mai bine. Nu-l tăiați cald, deoarece se va sfărâma.

SURSA

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

POFTA BUNA: Chipsuri din mere

Marţi, 2 Aprilie 2013
10

Vezi alte știri

O fetiță din Botoșani, cu o tumoră gigant, va fi operată la Sibiu!

astăzi, 12:56
353

Operaţia va fi efectuată astăzi, 26 mai, într-un spital privat din Sibiu, printr-o metodă minim invazivă.Anunţul a fost făcut ieri de chirurgul Victor Costache, directorul medical al clini...

Primesti mailuri despre GDPR? Mare atentie pe ce dai click, caci poti ramane fara bani in cont!

astăzi, 10:28
446

Casutele de mail ne-au fost "asaltate" de mesaje privind protectia datelor personale si abonarea/dezabonarea la newslettere, in contextul in care GDPR a intrat vineri in vigoare.Insa tre...

Ieşire câmpenească şi bucurie pentru 125 de tineri din Botoşani

astăzi, 08:12
356

Elevii au avut parte de discuţii pe teme specifice vârstei lor, discuţii coordonate de preoteasa Cristina Agavriloaie din Latina, Italia, abordând printre altele şi problematica migraţ...