Drob din legume – Rețetă de post delicioasă

Drob din legume – Rețetă de post delicioasă

Vă propunem o rețetă de drob din legume: gustoasă, sățioasă și sănătoasă. Este o mâncare pe care o putem prepara nu doar în posturi, ci oricând, deoarece este o rețetă foarte reușită. Cu siguranță veți face acest drob de mai multe ori.

Drob de post, din legume – rețetă

În funcție de preferințe, puteți renunța la ciuperci sau la spanac. Orezul este obligatoriu, însă îl puteți înlocui cu soia sau miez de nucă.

Ingrediente

• 2 morcovi
• 1 țelină
• 4 cepe
• 3 căței de usturoi
• 3 cartofi
• 1 cană de orez
• 200 g de ciuperci
• 100 g de măsline
• 1 legătură de pătrunjel
• 1 legătură de mărar
• 1 legătură de spanac
• 50 g de pesmet
• sare, piper, oregano, boia dulce

Preparare

Mai întâi, pregătim două cratițe. Într-una punem la fiert cartofii în coajă (bine spălați înainte), cu apă cât îi cuprinde, iar în cealaltă, orezul. La 1 cană de orez, se pun 2 căni de apă. După primele clocote, se pune capacul peste orez, și se lasă 10 minute, fără să ridicați capacul, apoi se închide focul și se mai lasă 10 minute, cu capacul acoperit. În acest interval, orezul va absorbi apa rămasă, și va fi bine fiert.

Între timp, se curăță ceapa și usturoiul, se toacă fin, și se călesc în puțin ulei. Se adaugă și ciupercile tăiate mărunt. Se călesc 15 minute.

Spanacul se spală bine și se opărește scurt. Morcovii și țelina se dau pe răzătoare. Măslinele se taie feliuțe. Pătrunjelul și mărarul se spală bine și se toacă mărunt.

După ce s-au răcorit puțin, cartofii se curăță de coajă, și se pasează, ca la piure.

Într-un vas încăpător, se amestecă toate ingredientele: piureul de cartofi, orezul fiert, ceapa, usturoiul și ciupercile undite, pătrunjelul și mărarul, pesmetul și condimentele. Amestecați bine, pentru a obține o compoziție cât mai omogenă.

Pentru a coace drobul, puteți folosi două tăvi de chec, o tavă rotundă, sau o tavă dreptunghiulară sau pătrată, în funcție de cum doriți să arate drobul. Tava aleasă se tapetează cu hârtie de copt, și în ea se pune compoziția. Nivelați bine deasupra, pentru a obține o suprafață netedă. Puteți așeza deasupra felii de roșii sau fâșii de gogoșar roșu. Coaceți drobul în cuptorul preîncălzit circa jumătate de oră, sau până când se rumenește.

După ce scoateți drobul din cuptor, lăsați-l să se răcorească bine, apoi dați-l la frigider 3-4 ore, apoi serviți-l. Se va închega mult mai bine. Nu-l tăiați cald, deoarece se va sfărâma.

SURSA

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

POFTA BUNA: Chipsuri din mere

Marţi, 2 Aprilie 2013
9

Vezi alte știri

RECORD! Cea mai mare migraţie internă din ultimii 25 de ani - Botoșaniul, printre județele care pierd locuitori!

astăzi, 08:33
102

Anul trecut, în ţara noastră s-a stabilit un record. Conform Institutului Naţional de Statistică (INS), 389.000 de oameni şi-au schimbat domiciliul dintr-o localitate a României &icir...

Se întâmplă în România: A scris o carte și și-a pierdut pensia de invaliditate!

Luni, 23 Octombrie 2017
543

O tanara bolnava de scleroza multipla trebuie sa dea inapoi o parte dintre banii incasati ca ajutor de la stat pentru ca a publicat in 2015 o carte de poezii. Decizia Casei de Pensii Suceava a declans...

Șoferi tupeiști, în conflict cu Poliția Română! De la "Nu am chef să semnez, bă!" la "Hai, calcă-mă!" VIDEO

Luni, 23 Octombrie 2017
653

De ani buni există un "război" între agenții de la circulație și șoferii români. Conducătorii auto prind tupeu când au în mână o cameră de luat ve...