Ce reguli trebuie sa respecte alarma antifurt de la masina ca sa nu primiti amenda

Ce reguli trebuie sa respecte alarma antifurt de la masina ca sa nu primiti amenda

Legislatia rutiera permite ca pe autoturisme sa fie montate sisteme antifurt sonore, care sa protejeze vehiculul de posibilii hoti. Totusi, aceste sisteme trebuie sa respecte anumite reguli prevazute de reglementarile rutiere. In caz contrar, proprietarii risca amenzile maxime prevazute de Codul rutier pentru persoanele fizice (9-20 de puncte-amenda), arata avocatnet.ro.

Regulamentul de aplicare a Codului rutier stabileste ca art. 28 ca detinatorii de vehicule pot monta pe acestea sisteme sonore antifurt, care trebuie sa indeplineasca anumite reguli.

Spre exemplu, semnalul emis de sistemul antifurt nu trebuie sa fie mai lung de un minut.

De asemenea, ca intensitate, semnalul sonor al sistemului antifurt nu trebuie sa depaseasca pragul fonic prevazut in reglementarile legale in vigoare. Potrivit art. 17 din Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 536/1997 care aproba Normele de igiena si recomandari privind mediul de viata al populatiei, pentru apartamente, nivelul acustic masurat in interiorul camerei cu ferestrele inchise, nu trebuie sa depaseasca 35 decibeli in timpul zilei si 25 de decibeli in timpul noptii (orele 22,00-6,00).

Totodata, Regulamentul de aplicare a Codului rutier mai stipuleaza ca sunt interzise sistemele antifurt sonore care se declanseaza la trecerea, in imediata apropiere, a altui vehicul.

Amenzi pentru cei care monteaza sisteme antifurt sonore neconforme

Cei care incalca reglementarile privind sistemele sonore antifurt sunt sanctionati pentru aceasta contraventie cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni, potrivit art. 102 din Codul rutier.

Mai exact, in clasa a IV-a de sanctiuni sunt cele cuprinse intre 9 si 20 de puncte-amenda (1 punct amenda reprezinta, valoric,10% din salariul minim brut pe economie).

În acest an, 1 punct amendă este în valoare de 1.450 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...