Cât de utile sunt lanţurile antiderapante iarna

Cât de utile sunt lanţurile antiderapante iarna

Dacă ţi-ai planificat o ieşire cu maşina la munte sau în afara localităţii pe timp de iarnă e bine să ai la tine şi un set de lanţuri antiderapante. Pentru a le putea folosi la capacitate maximă, e foarte important să ştii însă cum să le alegi şi în ce condiţii le poţi folosi.

Cele mai multe dintre lanţurile antiderapante sunt ideale pentru autovehiculele cu tracţiune faţă. Există însă şi modele speciale, pentru maşinile cu tracţiune pe spate. Lanţurile antiderapante pot fi utilizate cu maximă eficienţă pe străzile sau terenurile înzăpezite, dar există şi unele concepute special pentru porţiunile acoperite cu gheaţă.

Înainte de a opta pentru o pereche sau alta de lanţuri, asigură-te că sunt pe măsura cauciucurilor cu care este echipată maşina ta.  Preţurile încep de la 40 lei şi ajung până la 300 lei pentru set fabricat de un producător cunoscut.

Pentru cazurile de urgenţă este nevoie să fii familiarizat şi cu montajul lor, pentru că nu ai tot timpul, în drumul tău, un service sau o vulcanizare. Iată un clip demonstrativ cu o procedură de montare a unor lanţuri antiderapante.

Chiar dacă ţi-ai montat lanţuri antiderapante nu trebuie să calci peste măsură acceleraţia. Pentru a circula în siguranţă, maşinile echipate cu lanţuri e bine să ruleze cu cel mult 50 km/h. Este foarte important ca după ce ieşi de pe drumul înzăpezit, să demontezi lanţurile, pentru că altfel acestea îţi vor strica cauciucurile de iarnă.

auto-bild.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Se întâmplă în România: A scris o carte și și-a pierdut pensia de invaliditate!

astăzi, 12:37
475

O tanara bolnava de scleroza multipla trebuie sa dea inapoi o parte dintre banii incasati ca ajutor de la stat pentru ca a publicat in 2015 o carte de poezii. Decizia Casei de Pensii Suceava a declans...

Șoferi tupeiști, în conflict cu Poliția Română! De la "Nu am chef să semnez, bă!" la "Hai, calcă-mă!" VIDEO

astăzi, 12:18
574

De ani buni există un "război" între agenții de la circulație și șoferii români. Conducătorii auto prind tupeu când au în mână o cameră de luat ve...

A adormit la volan şi s-a răsturnat cu maşina plină de animale. Vitele ar fi trebuit să ajungă la Botoșani!

astăzi, 11:20
4055

Nu mai puţin de 15 bovine au murit după ce tirul cu care erau transportate s-a răsturnat în Pasul Tihuţa, pe raza comunei sucevene Poiana Stampei. Tirul venea dinspre Bistriţa şi ar fi urm...