Cât de utile sunt lanţurile antiderapante iarna

Cât de utile sunt lanţurile antiderapante iarna

Dacă ţi-ai planificat o ieşire cu maşina la munte sau în afara localităţii pe timp de iarnă e bine să ai la tine şi un set de lanţuri antiderapante. Pentru a le putea folosi la capacitate maximă, e foarte important să ştii însă cum să le alegi şi în ce condiţii le poţi folosi.

Cele mai multe dintre lanţurile antiderapante sunt ideale pentru autovehiculele cu tracţiune faţă. Există însă şi modele speciale, pentru maşinile cu tracţiune pe spate. Lanţurile antiderapante pot fi utilizate cu maximă eficienţă pe străzile sau terenurile înzăpezite, dar există şi unele concepute special pentru porţiunile acoperite cu gheaţă.

Înainte de a opta pentru o pereche sau alta de lanţuri, asigură-te că sunt pe măsura cauciucurilor cu care este echipată maşina ta.  Preţurile încep de la 40 lei şi ajung până la 300 lei pentru set fabricat de un producător cunoscut.

Pentru cazurile de urgenţă este nevoie să fii familiarizat şi cu montajul lor, pentru că nu ai tot timpul, în drumul tău, un service sau o vulcanizare. Iată un clip demonstrativ cu o procedură de montare a unor lanţuri antiderapante.

Chiar dacă ţi-ai montat lanţuri antiderapante nu trebuie să calci peste măsură acceleraţia. Pentru a circula în siguranţă, maşinile echipate cu lanţuri e bine să ruleze cu cel mult 50 km/h. Este foarte important ca după ce ieşi de pe drumul înzăpezit, să demontezi lanţurile, pentru că altfel acestea îţi vor strica cauciucurile de iarnă.

auto-bild.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Simona Halep triumfă din nou la Montreal!

Duminică, 12 August 2018
706

Liderul clasamentului mondial al WTA, Simona Halep a câștigat, duminică seara, Rogers Cup, după ce a învins-o în trei seturi, cu scorul de 7-6, 3-6, 6-4 pe tenismena americană&nb...

Lor cine le cere scuze? Povestea uneia dintre cele mai tulburătoare imagini de la protestele de vineri!

Sâmbătă, 11 August 2018
3846

Femeia a povestit pentru HotNews experiența brutală prin care a trecut. Ea și prietenul său de familie, Mihai, se aflau în spatele jandarmilor și strângeau gunoaiele. Danny poves...

Comunicat PSD Botoșani: "PSD solicită președintelui Klaus Iohannis să își ceară scuze pentru afirmațiile iresponsabile împotriva Jandarmeriei"

Sâmbătă, 11 August 2018
3848

Partidul Social Democrat dezaprobă categoric actele de violență care au deturnat demonstrația din 10 august 2018 și solicită autorităților statului să-i ancheteze de urgență pe cei care au ...