Cât de utile sunt lanţurile antiderapante iarna

Cât de utile sunt lanţurile antiderapante iarna

Dacă ţi-ai planificat o ieşire cu maşina la munte sau în afara localităţii pe timp de iarnă e bine să ai la tine şi un set de lanţuri antiderapante. Pentru a le putea folosi la capacitate maximă, e foarte important să ştii însă cum să le alegi şi în ce condiţii le poţi folosi.

Cele mai multe dintre lanţurile antiderapante sunt ideale pentru autovehiculele cu tracţiune faţă. Există însă şi modele speciale, pentru maşinile cu tracţiune pe spate. Lanţurile antiderapante pot fi utilizate cu maximă eficienţă pe străzile sau terenurile înzăpezite, dar există şi unele concepute special pentru porţiunile acoperite cu gheaţă.

Înainte de a opta pentru o pereche sau alta de lanţuri, asigură-te că sunt pe măsura cauciucurilor cu care este echipată maşina ta.  Preţurile încep de la 40 lei şi ajung până la 300 lei pentru set fabricat de un producător cunoscut.

Pentru cazurile de urgenţă este nevoie să fii familiarizat şi cu montajul lor, pentru că nu ai tot timpul, în drumul tău, un service sau o vulcanizare. Iată un clip demonstrativ cu o procedură de montare a unor lanţuri antiderapante.

Chiar dacă ţi-ai montat lanţuri antiderapante nu trebuie să calci peste măsură acceleraţia. Pentru a circula în siguranţă, maşinile echipate cu lanţuri e bine să ruleze cu cel mult 50 km/h. Este foarte important ca după ce ieşi de pe drumul înzăpezit, să demontezi lanţurile, pentru că altfel acestea îţi vor strica cauciucurile de iarnă.

auto-bild.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Un val de aer nord-african loveşte România!

astăzi, 14:08
368

Vremea va fi mult mai caldă săptămâna viitoare în cea mai mare parte a ţării, temperaturile urmând să atingă valori de până la 30 de grade Celsius, mai ridicate cu 8-10...

Dragoș Pătraru, amenințat că va fi scos din grila de programe a TVR dacă mai vorbește "prostii"!

astăzi, 11:56
894

Dragoş Pătraru a spus, luni seară, la finalul emisiunii sale, „Starea Naţiei”, difuzată de Televiziunea Română, că a fost înştiinţat în scris de "conducerea...

Un botoșănean crescut la orfelinat face zilnic curăţenie prin Suceava, gratis, din proprie iniţiativă!

astăzi, 11:11
1135

Strânge gunoaiele de pe străzi şi din parcuri, fără ca cineva să-i ceară sau să-l plătească pentru asta. Tânărul este născut în judeţul Botoşani, a crescut într-un...