Au dreptul să parcheze femeile însărcinate pe locurile destinate persoanelor cu handicap?

Au dreptul să parcheze femeile însărcinate pe locurile destinate persoanelor cu handicap?

Din ignoranță sau lipsă de educație, locurile rezervate persoanelor cu handicap sunt adeseori ocupate de persoane perfect sănătoase. De multe ori s-a pus problema dacă pe aceste locuri pot parca femeile însărcinate.

Legea spune clar că femeile gravide nu fac parte din categoria persoanelor cu handicap, astfel că acestea nu au dreptul să staționeze mașina pe locurile destinate persoanele cu handicap, arata auto-bild.ro.

Conform art. 2 alin. (1) din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, persoanele cu handicap sunt acele persoane cărora mediul social, neadaptat deficienţelor lor fizice, senzoriale, psihice, mentale şi/sau asociate, le împiedică total sau le limitează accesul cu şanse egale la viaţa societăţii, necesitând măsuri de protecţie în sprijinul integrării şi incluziunii sociale.

Persoanele care au dreptul să parcheze pe locurile destinate persoanelor cu handicap trebuie să afișeze la loc vizibil o legitimatie (card) de parcare eliberata de autoritatile locale care ii acorda acest drept altfel risca să li se ridice masina chiar daca au dreptul sa parcheze în acel loc.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...