ATENȚIE, ȘOFERI! Waze face ERORI majore

Probleme apar pentru A2-A4, DN 2 între Bucureşti şi nordul Moldovei şi zonele din jurul Capitalei. "Continuăm să verificăm harta ca să aflăm ce alte drumuri mai sunt afectate".

ATENȚIE, ȘOFERI! Waze face ERORI majore

Eroarea i-a făcut pe şoferii care se întorc de la mare să nu o ia pe Autostrada Soarelui pentru că aplicaţia îi anunţa că durata călătoriei până la Bucureşti poate depăşi patru ore şi jumătate. Din acest motiv mulţi şoferi au luat-o pe drumul vechi spre Capitală.

Paul Dorneanu, coordonator Waze România, a declarat că eroarea a apărut după ce editorii hărţii au început un proces de implementare a rovinietei în România, un sistem de restricţii ce urmează să intre în vigoare în lunile următoare, potrivit Digi24.

„Din cauza unei erori ce ţine de serverul Waze, cel care de fapt creează rutele pentru utilizatori, în acest moment sistemul evită drumurile pe care a fost impusă această restricţie de rovingietă”, a precizat Paul Dorneanu. El a adăugat că în acest moment se lucreză împreună cu angajaţii Waze din Israel, unde se află centrul care se ocupă de astfel de probleme, pentru ca sistemul să revină la normal şi rutele să fie cele corecte. Dorneanu a menţionat că acest lucru s-ar putea întâmpla în câteva ore.

 „Dacă utilizatorii observă că sunt scoşi inutil de pe un drum fără a exista un ambuteiaj sau o închidere de drum cauzată de un accident, utilizatorii să continue să folosească drumul respectiv, în ciuda faptului că Waze va încerca să scoată utilizatorul de pe autostradă sau de pe acel drum”, a mai spus coordonatul aplicaţiei.

El a spus că drumurile afectate sunt A2-A4, DN 2 între Bucureşti şi nordul Moldovei şi zonele din jurul Capitalei. „Continuăm să verificăm harta ca să aflăm ce alte drumuri mai sunt afectate de această implementare a rovinietei”, a spus Paul Dorneanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
36

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
20

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
26

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...