Ai primit amendă în alt județ? Ce propunere au parlamentarii!

​Parlamentarii au propus o nouă inițiativă legislativă care ar veni în ajutorul celor care vor să conteste o amendă rutieră primită în alt județ.

Ai primit amendă în alt județ? Ce propunere au parlamentarii!

Practic, aleșii doresc să ne permită să contestăm amenzile rutiere la judecătoria de pe raza domiciliului unui contravenient, nu la judecătoria de pe raza căreia a fost constatată fapta. Cu alte cuvinte, dacă ai lua o amendă în Timișoara și locuiești în Tulcea, acum ar trebui să contești amenda la o judecătorie din județul Timiș. Între timp, propunerea de proiect legislativ despre care vorbim în acest material ți-ar permite să contești amenda primită în Timișoara în Tulcea, dacă urmărim exemplul acesta.

Potrivit Auto-bild.ro, motivația din spatele propunerii de proiect este durata mare de așteptare prin actuala metodă de contestare, respectiv transmiterea plângerii prin poștă, precum și judecarea cauzei în lipsă. Aceasta din urmă este considerată o apărare care ar putea fi ineficientă, consideră aleșii.

Problema ar putea fi întâlnită atât de șoferii care circulă mult în interes de serviciu, cât și de șoferii care pleacă în vacanță și ajung să străbată țara. Ca de obicei, guvernanții par să se concentreze pe rezolvarea unor probleme, nu pe tratarea cauzei.

În cazul de față, considerăm că o rețea dezvoltată de autostrăzi ar reduce atât numărul accidentelor mortale din România, cât și numărul de amenzi pentru depășirea vitezei legale în localități în contextul în care acestea sunt adesea primite de cei care sunt nevoiți, din diverse motive, să străbată țara la volan.

După cum remarcă și colegii de la Libertatea, proiectul ar putea veni în ajutorul românilor care muncesc în străinătate și vin să facă vacanța în țară. Aceștia din urmă sunt luați în considerare și în propunerea de proiect de lege.

Într-adevăr, în această situație, este cu atât mai dificil să contești o amendă rutieră, dar trebuie să revenim înapoi la motivul pentru care au ajuns șoferii să nu mai respecte legea și nu la o soluție de a contesta mai ușor o amendă de circulație.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
21

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
16

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
31

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...