VLAD ANDREI BUZDUGAN - Tinerii ne (in)canta!

VLAD ANDREI BUZDUGAN - Tinerii ne (in)canta!

 VLAD ANDREI BUZDUGAN  

Trei decenii de viata cu greu pot cuprinde succesele insirate cu meticulozitate de-a lungul a zeci de concerte, cu mii de studii care vor sta la baza unei cariere de exceptie!

La cei 30 de ani pe care ii va implini pe 24 septembrie, botosaneanul Vlad Andrei Buzdugan vine anume parca sa confirme, daca mai era nevoie, valoarea artistica a intregii sale familii, amintind aici pe parintii sai, Aurel Buzdugan, instrumentist in partida de viola la Filarmonica Botosani, si Dorina Buzdugan, cadru didactic al Liceului de Arta Stefan Luchian, cu preocupari componistice, in special in muzica pentru copii.

Acordurile muzicale l-au insotit pe Vlad Buzdugan pe aproape intreg parcursul vietii. A inceput sa studieze pianul cu regretatul prof. George Holca de la 6 ani, pe cand era la gradinita, apoi, odata cu intrarea in scoala, timp de 12 ani, cu regretatul profesor Eugenia Niculescu, iar teorie si solfegiu, tot in perioada celor 12 ani, cu profesor Paraschiva Panainte.
A studiat cornul cu Ioan Stupar, profesor si instrumentist in orchestra Filarmonicii Botosani.
 
In anii 1996-1999 a obtinut de fiecare data premiul I la Olimpiada Nationala de Muzica. In timpul studentiei a mai castigat un premiu I la Concursul Yamaha (Bucuresti, 2002).

La 16 ani sustine primul concert cu Filarmonica din Botosani, ca solist, sub bagheta  dirijorala a profesorului Nicolae Ursu, revenind pe scena, tot ca solist, doi ani mai tarziu, la pupitrul dirijoral al Filarmonicii Botosani aflandu-se de aceasta data Radu Popa.

Ultimii ani de liceu se dovedesc a fi extrem de importanti, Vlad Buzdugan parcurgand cursuri de perfectionare artistica, sub indrumarea profesorului Nicolae Musteata, din Iasi, si a profesorului John Hermans, din Canada.

Intre anii 1999-2004 este student al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, perioada in care este cooptat in renumitul cvintet de suflatori Concordia. Tot acum este selectionat in Orchestra Mondiala de Tineret, cu care desfasoara numeroase turnee in Olanda, Belgia si Germania. In primii ani de facultate, participa ca solist, impreuna cu Filarmonica din Botosani, la un turneu artistic in diferite orase din Provence – Franta, sub bagheta lui Bernard Viti.

Dupa absolvirea studiilor muzicale, botosaneanul infiinteaza Bucharest Brass Quintet, cu care reprezinta Romania la Expozitia Mondiala din Japonia, pe perioada unui turneu de 6 luni.

Incepand cu anul 2004, in urma unui concurs international desfasurat la Hanovra (Germania), Vlad Buzdugan face parte din Orchestra Natiunilor, cu care desfasoara turnee in Europa, SUA, Asia.

In prezent este doctorand al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, Facultatea de Interpretare Muzicala, institutie in care botosaneanul activeaza si ca profesor asociat de corn. In acelasi domeniu a mai urmat in anul 2001 un Master Class in Olanda cu W. Purvis (prof. la Universittea Yale din New York).

In cadrul Orchestrei Nationale Radio Bucuresti, Vlad Buzdugan este solist instrumentist, sef partida – corn.
A concertat ca solist alaturi de Orchestra de Camera Radio Bucuresti, Filarmonica M. Jora Bacau,  Filarmonica Botosani si Filarmonica Ramnicu Valcea, ocazii cu care a interpretat lucrari de W.A Mozart, R. Strauss si J. Haydn. A realizat inregistrari pentru  Fonoteca Radio Bucuresti: P. Dukas  Villanelle; E. Bozza  Sur le cimes; P. Hindemith Sonate 1939.

Vineri, 21 mai 2010, la ora 18.30, Vlad Andrei Buzdugan si dorohoianul Ioan Luca, de asemenea cadru didactic al Universitatii Nationale de Muzica, vor concerta pe scena Filarmonicii Botosani, melomanii avand ocazia sa se convinga de capacitatile artistice si de talentul incontestabil al tinerilor artisti botosaneni. 
 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un tată disperat își caută copilul. A mers să îl ia de la școală dar nu l-a mai găsit!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
4492

Părinții copilului în vârstă de 7 ani și jumătate au divorțat în anul 2013. Potrivit avocatului tatălui, instanța a stabilit custodie comună, cu un program de vizită, și d...

Un botoşănean a adormit la volan şi a produs un accident de circulaţie!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
916

Botoşăneanul, aflat la volanul unui VW Golf, ar fi adormit şi a pătruns pe sensul opus unde a impactat un autoturism Dacia Logan ce circula dinspre Bacău.În urma impactului şoferu...

Accident de circulaţie provocat de un fost primar! A lovit cu mașina o tânără!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
1393

Vasile Hânganu, de 73 de ani, fost primar al oraşului Bucecea, se afla la volanul unei autoutilitare Ford şi a ieşit din parcarea din faţa cinematografului pe strada Ion Pillat, însă ...