SORIN SIMULEAC, un inger printre ingeri!

SORIN SIMULEAC, un inger printre ingeri!

 SORIN SIMULEAC  Adevarul de Oradea

Si-a castigat aura de inger! Un baiat de 18 ani, nascut in Botosani, nu da lectii de viata, tocmai pentru ca viata insasi il invata despre bucuriile clipei.

O clipa, pentru un copil bolnav de cancer, inseamna un dar de la Dumnezeu. Sorin Simuleac este alaturi de copiii bolnavi de cancer nu dintr-o indatorire sociala, dar nici ca forma a unui voluntariat formal sau declarativ. Adolescentul face parte dintr-un club de caritate, insa gesturile si daruirea vorbesc despre sufletul unui om care are destula maturitate si determinare cat sa dovedeasca un lucru cert: puterea sta in oameni!

Sorin Simuleac strange fonduri, ca voluntar, incercand sa ii ajute pe micutii internati la Sectia de Oncologie din Spitalul Oradea. S-a nascut in Botosani, pe 8 martie 1993, dar locuieste in Oradea de cand avea trei ani.

Dupa ce presa oradeana l-a prezentat comunitatii intr-un articol cu un titlu emotionant, "Un inger pentru copiii bolnavi de cancer", am ales sa il "aducem acasa" pe Sorin, baiatul care marturisea in articolul amintit ca Botosani ramane pentru el un loc de suflet, unde revine in fiecare vara: "Oamenii din  Botosani sunt diferiti de cei din Ardeal. Sunt mult mai calmi si foarte primitori".
 
Mama lui Sorin este din Oradea, tatal din Botosani. "S-au cunoscut la facultate la Iasi si s-au casatorit, ramanand in Moldova. Dupa cativa ani, tata si-a gasit un loc de munca in Oradea, astfel ca ne-am mutat cu totii in Oradea", spune Sorin.

Este membru al clubului Leo Black Eagle, varianta tanara a clubului Lions, care se ocupa cu organizarea de evenimente caritabile.

"Clubul a fost infiintat de cateva luni si de atunci sunt inscris in el. Am aflat de la o colega de clasa de acest club si nu am stat pe ganduri", a marturisit adolescentul. Cand nu se ocupa de evenimente caritabile, Sorin merge la scoala. Este in clasa a XI-a la unul dintre cele mai bune colegii din Oradea, unde studiaza la profilul de matematica-informatica. "Imi place sa-mi organizez timpul si imi fac o schita cu ce am de facut in fiecare zi. Dupa scoala ma intorc acasa sa imi fac temele, iar apoi ma intalnesc cu membrii clubului", a spus Sorin.
 
"Imi place sa ma implic in astfel de actiuni. Sa dam din viata noastra perfecta si copiilor care nu au fost la fel de norocosi ca noi", spune botosaneanul in Adevarul de Oradea.

Sorin strange fonduri pentru copiii bolnavi de cancer care au nevoie de tratament si suport financiar. "Este destul de dificil si necesita un efort deosebit, dar avem noroc ca suntem un colectiv unit care se implica responsabil, iar sarcinile se impart in mod egal", a spus Sorin despre activitatile clubului.

Dupa liceu si-ar dori sa urmeze Facultatea de Informatica de la Cluj. "Mi-as dori sa ajung informatician, pentru ca este o meserie care ofera stabilitate financiara", spune Sorin in presa oradeana, adaugand totodata ca nu ii plac oamenii cu doua fete si ca el si colegii sai sunt obligati sa invete la scoala lucruri care nu le sunt utile. Nu-i place nici pesimismul specific romanesc.


Un inger pentru ingeri, un om de la care avem de invatat ca lupta pentru viata este singura care merita castigata cu adevarat!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
24

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
123

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...

Triumf botoșănean în Polonia: Trofeul festivalului și Premiul pentru cea mai bună actriță! (Foto)

astăzi, 09:54
63

Teatrul Pentru Copii și Tineret „Vasilache” (Studioul de Teatru pentru Tineret) a participat în această perioadă la Festivalul Internațional de Teatru Sitfy Polonia.Aflat la ...