SILVIU GROAZA - Trompetistul Elenei Gheorghe, un muzician de exceptie! - VIDEO

SILVIU GROAZA - Trompetistul Elenei Gheorghe, un muzician de exceptie! - VIDEO

SILVIU MIHAI GROAZA
433.ro

La 24 de ani, botosaneanul Silviu Mihai Groaza are un palmares impresionant! S-a nascut in 1986 intr-o familie de muzicieni. Profesorul Emil Mandric, de la Liceul de Arta Stefan Luchian Botosani, i-a descifrat misterul unui instrument care avea sa ii marcheze viata si, mai ales, sa ii ofere oportunitati nebanuite: trompeta. 

De patru ani, Silviu Groaza a intrat intr-o noua familie, diferita ca stil, chiar daca pastreaza nota de profesionalism cu care tanarul botosanean era obisnuit. Din anul 2006 face parte din trupa cantaretei Elena Gheorghe, alaturi de care sustine concerte 100% live, dupa cum spune insasi artista. "Noi suntem 10 pe scena si fiecare dintre noi are un rol bine definit. Impreuna cu ei petrec ore in sir la repetitii contrazicandu-ne, dar si clipe minunate pline de rasfatul publicului, care canta si ne aplauda. Ei sunt a doua mea familie si ma simt privilegiata sa lucrez cu oameni profesionisti. Nimic nu se compara cu un concert 100% live", spune Elena Gheorghe.

Ca trompetist, Silviu Groaza a colaborat cu institutii de prestigiu din Romania, de la Filarmonica "George Enescu" din Bucuresti, Orchestra de Estrada a Radiodifuziunii Romane, Opera Nationala Romana, pana la orchestrele filarmonicilor din Botosani, Bacau sau Ploiesti sau Orchestra de suflatori "Bucharest Wind Orchestra", sustinand de-a lungul timpului si momente solistice de exceptie, cu orchestra Philarmonia sau Orchestra Universitatii Bucuresti.

A abolvit Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Facultatea de Interpretare Muzicala, avandu-l profesor pe reputatul muzician Iancu Vaduva, cu care avusese primul contact chiar la Botosani, pe cand Silviu Groaza, elev fiind, participa la un Masterclass.

Palmaresul lui Silviu Mihai Groaza este unul pe care orice instrumentist si l-ar dori in CV, rezultatele recomandandu-l drept un profesionist si un muzician de exceptie.

In 1998, la Bucuresti, obtinea Premiul I la Concursul National de Muzica Culta, in acelasi an fiind distins tot cu Premiul I la Olimpiada Nationala de Muzica de la Tulcea. In 1999 urca pe a doua pozitie a podiumului la Olimpiada Nationala de Muzica de la Piatra Neamt, insa isi ia revansa in 2000, cand, la Bacau, obtine Premiul I. Reediteaza succesul un an mai tarziu, tot la Olimpiada Nationala de Muzica, desfasurata la Botosani, cand de asemenea obtine Premiul I. In urmatorii ani reuseste un Premiu Special (Botosani, 2002) si o Mentiune (Bacau, 2004), pentru ca in 2005 sa isi incheie in glorie parcursul extraordinar: Premiul I la Olimpiada Nationala de Muzica de la Constanta (specialitatea studii teoretice).

Silviu Mihai Groaza parcurge un drum muzical care in mod cert se va constitui intr-o cariera de exceptie. Botosanenii il asteapta acasa, alaturi de Filarmonica din Botosani, dar si ca solist, spre incantarea melomanilor si, de ce nu, a fostilor sai dascali.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
52

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
55

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
54

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...