SILVIU GROAZA, intre concertul clasic si muzica Elenei Gheorghe! FOTO, VIDEO

SILVIU GROAZA, intre concertul clasic si muzica Elenei Gheorghe! FOTO, VIDEO
Are 28 de ani si un palmares impresionant! Vineri, 21 martie, Silviu Groaza va fi invitatul Filarmonicii Botosani, unde va sustine un concert alaturi de baritonul Constantin Traşcă şi trompetistul Alin Slabu (de asemenea botosanean), sub bagheta dirijorului Alexandru Ganea.

S-a nascut in 16 aprilie 1986, la Botosani, intr-o familie de muzicieni. Profesorul Emil Mandric, de la Liceul de Arta "Stefan Luchian" Botosani, i-a descifrat misterul unui instrument care avea sa ii marcheze viata si, mai ales, sa ii ofere oportunitati nebanuite: trompeta.

In urma cu opt ani, Silviu Groaza a intrat intr-o noua familie, diferita ca stil, chiar daca pastra nota de profesionalism cu care tanarul botosanean era obisnuit. Din anul 2006 se afla in trupa cantaretei Elena Gheorghe, alaturi de care a sustinut concerte 100% live, dupa cum spunea insasi artista. "Noi suntem 10 pe scena si fiecare dintre noi are un rol bine definit. Impreuna cu ei petrec ore in sir la repetitii contrazicandu-ne, dar si clipe minunate pline de rasfatul publicului, care canta si ne aplauda. Ei sunt a doua mea familie si ma simt privilegiata sa lucrez cu oameni profesionisti. Nimic nu se compara cu un concert 100% live", spune Elena Gheorghe.

Ca trompetist, Silviu Groaza a colaborat cu institutii de prestigiu din Romania, de la Filarmonica "George Enescu" din Bucuresti, Orchestra de Estrada a Radiodifuziunii Romane, Opera Nationala Romana, pana la orchestrele filarmonicilor din Botosani, Bacau sau Ploiesti sau Orchestra de suflatori "Bucharest Wind Orchestra", sustinand de-a lungul timpului si momente solistice de exceptie, cu orchestra Philarmonia sau Orchestra Universitatii Bucuresti.

Este membru al Big Band-ului Radio, cu care a evoluat alaturi de numerosi artisti consacrati ai Romaniei si nu numai

A absolvit Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Facultatea de Interpretare Muzicala, avandu-l profesor pe reputatul muzician Iancu Vaduva, cu care avusese primul contact chiar la Botosani, pe cand Silviu Groaza, elev fiind, participa la un Masterclass.



Palmaresul lui Silviu Mihai Groaza este unul pe care orice instrumentist si l-ar dori in CV, rezultatele recomandandu-l drept un profesionist si un muzician de exceptie.

In 1998, la Bucuresti, obtinea Premiul I la Concursul National de Muzica Culta, in acelasi an fiind distins tot cu Premiul I la Olimpiada Nationala de Muzica de la Tulcea. In 1999 urca pe a doua pozitie a podiumului la Olimpiada Nationala de Muzica de la Piatra Neamt, insa isi ia revansa in 2000, cand, la Bacau, obtine Premiul I. Reediteaza succesul un an mai tarziu, tot la Olimpiada Nationala de Muzica, desfasurata la Botosani, cand de asemenea obtine Premiul I. In urmatorii ani reuseste un Premiu Special (Botosani, 2002) si o Mentiune (Bacau, 2004), pentru ca in 2005 sa isi incheie in glorie parcursul extraordinar: Premiul I la Olimpiada Nationala de Muzica de la Constanta (specialitatea studii teoretice).

Silviu Mihai Groaza parcurge un drum muzical care in mod cert se va constitui intr-o cariera de exceptie. Botosanenii il vor asculta acasa, alaturi de Filarmonica din Botosani.

(Florentina Toniţă)
Sursa foto: Facebook



(Silviu Groaza alături de Paula Seling si Big Band-ul Radio)



(Big Band-ul Radio la Festivalul George Enescu, alaturi de Luiza Zan)



(Munchen 2012)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
94

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
90

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
91

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...