Răzvan Diaconu și Ciprian Maxim, triumf mondial la Microsoft "Imagine Cup 2011"- FOTO, VIDEO

Răzvan Diaconu și Ciprian Maxim, triumf mondial la Microsoft "Imagine Cup 2011"- FOTO, VIDEO
Finaliștii botoșăneni din cadrul concursului Microsoft "Imagine Cup 2011" au câștigat premiul I, Răzvan Diaconu și Ciprian Maxim fluturând steagul României pe una dintre impresionantele scene ale Lincoln Center din New York, fiind desemnați cei mai buni concurenți ai secțiunii Digital Media.

Premiul le-a fost înmânat de dr. Fiona Wood, inventatoarea unor tratamemente revoluțioanare pentru victimele incendiilor, tema centrală a competiției mondiale fiind, în acest an, imaginarea unor modalități prin care tehnologia poate rezolva cele mai grele probleme ale omenirii.



Botoşănenii s-au calificat în finală cu un film de scurt metraj făcut în Botoșani, echipele concurente fiind din Brazilia, India, Oman, Taiwan și Ucraina. Pentru finală, cei doi băieţi au conceput un alt film, produs chiar în zilele competiției desfășurate la New York.

Decernarea premiilor a avut loc pe 13 iulie, printre invitații de la Koch Theatre fiind și primarul metropolei americane.

Răzvan Diaconu și Ciprian Maxim, membri ai echipei M.N.A., au absolvit Liceul de Arte "Ștefan Luchian", respectiv Colegiul Național "A.T. Laurian" din Botoșani și sunt studenți la College of North West London şi Universitatea Bucureşti, iar pasiunea lor pentru media i-a lansat în acest an într-o competiție ce a alăturat peste 350.000 de studenți din peste 180 de țări.



România este și deținătoarea locului III la secțiunea "Embedded Development", printr-o echipă provenind de la Universitatea "Gh. Asachi" din Iași.
 
"Imagine Cup" este o competiție creată de Microsoft în urmă cu 9 ani și a luat, în timp,  proporții considerabile. Punând la bătaie zeci de mii de dolari anual, "Cupa Imaginației" (într-o traducere aproximativă) își propune să arate lumii ideile adevăraților creatori ai viitorului și să le pună în lumina celor care chiar pot să le transforme în realitate.


 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
75

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
529

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
184

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...