"Salut, prieteni! Sunt Marius. Tastez cu nasul, scriu poezii si sunt un luptator!"

"Salut, prieteni! Sunt Marius. Tastez cu nasul, scriu poezii si sunt un luptator!"

 MARIUS GIRADA  

"Salut prieteni! Sunt Girada Marius din Dorohoi. Tastez cu nasul, pentru ca asa pot. Scriu poezii si sunt un luptator!".

Este mesajul cu care ne intampina un om ce a parcurs deja trei decenii de viata. O viata care nu ia de la noi nimic, dar care ne implineste tocmai pentru ca, prin biruinta sa, Marius Girada adauga existentei noastre sens. Pentru ca daca noi uitam sau ignoram fiecare dimineata, Marius traieste, simte, constientizeaza bucuria de a trai!  

"Daca esti o persoana fara dizabilitati, este bine sa stii sa faptuiesti totul mai intai ca pentru Dumnezeu si apoi pentru oameni", marturiseste acest copil-matur din Dorohoi.

Putine momente din viata noastra ne mai pot trezi la realitate, intr-o lume framantata, haotica, in care avem tendinta sa ne autocompatimim si sa cedam in fata celui mai mic obstacol.

Si iata ca in Dorohoi, alaturi de noi si totusi nestiut, traieste un tanar a carui mare realizare este ca s-a nascut si a carui fiecare zi se transforma intr-o victorie a vietii asupra neantului. Asta este lectia de viata pe care ne-o da Marius.

Marius Girada nu isi poate folosi mainile, nu a fost niciodata la scoala. Si totusi, cu bucuria de a ne cauta pe noi, semenii sai, Marius SI-A FACUT BLOG!

Si, pentru a putea comunica, tasteaza cu nasul. Acum scrie poezii si, mai ales, pledeaza pentru salvarea celor bolnavi, care au urgenta nevoie de ajutor! Este absolut impresionant cum un om, el insusi dependent de bunavointa oamenilor, are puterea de a fi cel mai neostenit pledant pentru viata celor aflati in mai mare suferinta decat el! Un om care nu a fost niciodata la scoala dar care stie gestiona mai bine decat multi dintre noi cunostintele de care dispune. Un om care foloseste calculatorul, tasteaza cu nasul, in timp ce multi dintre semenii sai asteapta ca statul sa ii invete, pe bani multi, sa foloseasca un PC, pentru ca astfel tot el, statul, sa le gaseasca un loc de munca subventionat. Departe de noi intentia de a supara sau blama alte categorii sociale, dar poate ca nu ar fi rau ca acest tanar din Dorohoi sa ne staruie mai mult in minte!

"M-am nascut pe 05 03 1979 in orasul Dorohoi judetul Botosani. Am avut o nastere grea si de atunci sufar de tetrapareza extrapiramidala. Nu am fost la scoala dar familia m-a ajutat sa invat de toate, am compus 25 de poezii. Eu nu pot folosi mainile pentru a scrie la calculator, asa ca, scriu folosind varful nasului. Imi place sa comunic si de aceea mi-am deschis blog", scrie Marius pe blogul sau.

Probabil ca, daca din cand in cand il vom saluta pe Marius, prin intermediul internetului, vom adauga vietii lui mici bucurii zilnice.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
593

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
125

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
79

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...