PETRE VOICU - Un actor la curtea unui... Puric! - VIDEO

PETRE VOICU - Un actor la curtea unui... Puric! - VIDEO

 PETRE VOICU  

"Imi place sa traiesc, sa admir, sa citesc, sa lucrez si ma caracterizeaza rabdarea, sinceritatea, tenacitatea, respectul si credinta", marturiseste despre sine actorul botosanean in varsta de 34 de ani.

Nascut pe 7 iulie 1976, in Botosani, Petre Voicu a jucat in spectacole de teatru, film, seriale TV, insa cea mai importanta parte a vietii sale se desfasoara in celebra Companie de teatru Passe Partout, infiintata si coordonata de Dan Puric.
 
De la Dan Puric, tanarul actor a deprins arta pantomimei, in timp ce de la un alt mare artist botosanean, Alexa Visarion, a beneficiat de cursuri de regie teatru. Petre Voicu a urmat si cursuri de dans cu Zvetlana Zotina, coregrafie cu Sergiu Anghel, dar si scrima si lupte scenice cu renumitul cascador Sobi Cseh.Publicul romanesc, dar nu numai, a urmarit ani la rand spectacolele regizate de Dan Puric, productii in a caror distributie figureaza si Petre Voicu. Este vorba in special de spectacolul "Don Quijote", a carui premiera a avut loc in anul 2005, la Teatrul National, dar si "Cei 150". Tot la Teatrul National, Petre Voicu a jucat in spectacolul lui Sergiu Anghel, "Visul din vis".

In 2010 are loc premiera spectacolului "Fantasmagorie", al Companiei Passe Partout, in care joaca si Petre Voicu. Tot in acest an, Petre Voicu mai poate fi vazut in spectacolul "Royal Fashion", care a avut premiera in luna mai, la Teatrul National de Opereta.

Pe langa activitatea de teatru, Petre Voicu are in palmares si roluri de film in regia unor artisti precum Christian Charion sau Anthony Minghella.Astfel, actorul botosanean a interpretat rolul Henry Marquet in filmul "Jozeux Noel", regia Christian Carion, un film nominalizat la Oscar in 2006. De asemenea, a fost Soldat francez in filmul "Premier Noel dans les tranchees", regia Michael Gaumnitz, dar si Crack Head, in filmul "Deader", regia Rick Bota. Tot rol de soldat a primit si in filmul "Cold Mountain", al regizorului Anthony Minghella.

Petre Voicu nu a refuzat nici roluri in seriale TV, telespectatorii putandu-l urmari in filme precum "Hacker" sau "Fetele marinarului", precum si in productii ca "In familie", "La bloc" sau "Trasniti in NATO".

 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescentă din Botoşani, reţinută după un flagrant al poliţiştilor!

astăzi, 15:53
444

La data de 20 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Dulcești, judeţul Nemaţ, au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 65 ani, din Horia, ar fi fost victima unei ...

Scuza unui hoţ care acţiona lângă Piaţa Centrală: Depresia de care suferă e de vină!

astăzi, 15:40
346

O tânără de 17 ani, din comuna Dobârceni, a fost cât pe ce să rămână fără telefonul mobil pe care îl avea supra sa, dar l-a observat la timp pe cel care, în ...

Pirat auto prins de poliţişti, iertat de judecători pe motiv că scopul legii nu este aplicarea sancţiunilor pecuniare

astăzi, 14:07
1906

C.R. a fost oprit de poliţişti, în luna aprilie a anului trecut, în timp ce transporta persoane fără a deţine o autorizaţie. Acesta era cunoscut de oamenii legii, în condiţiil...