PETRE VOICU - Un actor la curtea unui... Puric! - VIDEO

PETRE VOICU - Un actor la curtea unui... Puric! - VIDEO

 PETRE VOICU  

"Imi place sa traiesc, sa admir, sa citesc, sa lucrez si ma caracterizeaza rabdarea, sinceritatea, tenacitatea, respectul si credinta", marturiseste despre sine actorul botosanean in varsta de 34 de ani.

Nascut pe 7 iulie 1976, in Botosani, Petre Voicu a jucat in spectacole de teatru, film, seriale TV, insa cea mai importanta parte a vietii sale se desfasoara in celebra Companie de teatru Passe Partout, infiintata si coordonata de Dan Puric.
 
De la Dan Puric, tanarul actor a deprins arta pantomimei, in timp ce de la un alt mare artist botosanean, Alexa Visarion, a beneficiat de cursuri de regie teatru. Petre Voicu a urmat si cursuri de dans cu Zvetlana Zotina, coregrafie cu Sergiu Anghel, dar si scrima si lupte scenice cu renumitul cascador Sobi Cseh.Publicul romanesc, dar nu numai, a urmarit ani la rand spectacolele regizate de Dan Puric, productii in a caror distributie figureaza si Petre Voicu. Este vorba in special de spectacolul "Don Quijote", a carui premiera a avut loc in anul 2005, la Teatrul National, dar si "Cei 150". Tot la Teatrul National, Petre Voicu a jucat in spectacolul lui Sergiu Anghel, "Visul din vis".

In 2010 are loc premiera spectacolului "Fantasmagorie", al Companiei Passe Partout, in care joaca si Petre Voicu. Tot in acest an, Petre Voicu mai poate fi vazut in spectacolul "Royal Fashion", care a avut premiera in luna mai, la Teatrul National de Opereta.

Pe langa activitatea de teatru, Petre Voicu are in palmares si roluri de film in regia unor artisti precum Christian Charion sau Anthony Minghella.Astfel, actorul botosanean a interpretat rolul Henry Marquet in filmul "Jozeux Noel", regia Christian Carion, un film nominalizat la Oscar in 2006. De asemenea, a fost Soldat francez in filmul "Premier Noel dans les tranchees", regia Michael Gaumnitz, dar si Crack Head, in filmul "Deader", regia Rick Bota. Tot rol de soldat a primit si in filmul "Cold Mountain", al regizorului Anthony Minghella.

Petre Voicu nu a refuzat nici roluri in seriale TV, telespectatorii putandu-l urmari in filme precum "Hacker" sau "Fetele marinarului", precum si in productii ca "In familie", "La bloc" sau "Trasniti in NATO".

 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cunoscutul realizator de radio Andrei Gheorghe! VIDEO

Luni, 19 Martie 2018
261

Televiziunile centrale au anunțat, luni seara, că a murit Andrei Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuti realizatori radio și TV.Ciprian Romanescu, purtator de cuvant al IPJ Ilfov, a confirmat ...

IMAGINI EMOȚIONANTE! Pompierii si jandarmii botoşăneni alături de copiii cu sindrom Down, în "Ştafeta Prieteniei"!

Luni, 19 Martie 2018
205

Organizat de Asociaţia „Down Activ –Moldova” pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, care se sărbătorește în fiecare an pe 21 martie, concursul „Devoltare p...

Conferință și recital Marieta Baciu - "Martie – Caleidoscop Cultural Universal"

Luni, 19 Martie 2018
99

Muzica lui Johann Sebastian Bach este ca un univers infinit, perfect desenat, al cărui mister nu va fi niciodată pe deplin descifrat. Miercuri, 21 martie 2018, începând cu ora 16:00, Biblioteca Ju...