OVIDIU IVAN - Actorul care se daruieste pe sine!

OVIDIU IVAN - Actorul care se daruieste pe sine!

 Ovidiu Ivan in FLUTURII, alaturi de Ana Maria Cazacu  

Ovidiu Ivan isi merita din plin statutul de botosanean de cinste! Actor tanar, intrat de doar cativa ani in Teatrul Mihai Eminescu, Ovidiu Ivan mai are un merit care il recomanda astazi in aceasta rubrica: Drama Club! Trupa de elevi-actori de la Colegiul National A.T.Laurian Botosani se bucura, de cativa ani, de indrumarea sa.

Impreuna cu Ovidiu Ivan, tinerii elevi aspiranti –sau nu – la o cariera de actor au inregistrat succese importante, atat pe plan local, cat si national. Influenta unui actor asupra tinerilor aflati inca pe bancile scolii poate fi definitorie si extrem de benefica pentru formarea acestora. Ovidiu Ivan nu este singurul exemplu in acest sens. Se intampla acelasi lucru la Colegiul National Mihai Eminescu, unde actrita Lenus Teodora Moraru reuneste an de an elevii in Atelierul de Teatru, dar si la Grupul Scolar de Industrie Usoara, unde, cu cateva intreruperi, actorul Ioan Cretescu a reusit momente impresionante alaturi de elevi.

Ovidiu Ivan s-a nascut pe 27 octombrie 1984.
A studiat, la Liceul de Arte Octav Bancila din Iasi, vioara, balet, actorie. S-a oprit in final la actorie. Astfel ca a absolvit Universitatea de Arte "G. Enescu" din Iasi, Facultatea de Teatru, specializarea Actorie.
Ovidiu Ivan are si o experienta in radio, colaborand, in perioada 2005-2006 cu Radio Iasi: Redactia Culturala; Marketing si Publicitate.

La Teatrul Mihai Eminescu Botosani debuteaza in anul 2007, in spectacolul "Romeo si Julieta", de W. Shakespeare, regia Ion Sapdaru, unde joaca rolul lui Tybalt.

Inainte de Sapdaru, Ovidiu Ivan lucrase, in Iasi, si cu regizori importanti, si anume Constantin Popa, Octavian Jighirgiu, Bogdan Ulmu. In 2006, face parte din distributia spectacolului "Axa pamantului trece prin soldurile tale-Cantec despre lupta urbana" (spectacol de teatru, dans si poezie), in regia lui Benoit Vitse, Ateneul Tatarasi, Iasi, dupa ce, cu un an mai devreme, trecuse prin experienta numita "Evanghelistii", de Alina Mungiu Pipidi, regia Benoit Vitse (rolul Ioan), la Ateneul Tatarasi, Iasi, un spectacol care a starnit, la vremea respectiva, controverse aproape nemaintalnite in lumea artistica a Romaniei postdecembriste.

Rolul din "Evangheliastii" vine dupa mai multe spectacole in regia aceluiasi Benoit Vitse, in care Ovidiu Ivan este distribuit, la Ateneul Tatarasi.

Despre sine, Ovidiu Ivan spune ca practica breakdance, dar si ca se pricepe la fotbal, inot, calarie, scrima, arte martiale, baschet, tenis de masa.

Botosanenii il pot vedea, pe scena Teatrului Mihai Eminescu, in mai multe spectacole, si anume in "Amadeus", regia Alexandru Vasilache, "Apus de soare", de Barbu Stefanescu Delavrancea, Regia: Marius Rogojinschi, dar mai ales in "Fluturii", dupa o idee de Leonard Gersch, Regia: Vlad Cepoi, un spectacol recomandat tuturor generatiilor, precum si in "Harap-Alb", dramatizare dupa Ion Creanga de Ion Sapdaru, Regia Ion Sapdaru.

Un rol episodic, dar incantator, face Ovidiu Ivan si in "Angajare de clovn", in regia lui Volin Costin.

O cariera aflata la inceput de drum, care insa este sustinuta de inimile a zeci de copii, elevi care, sub indrumarea sa, patrund tainele teatrului. Un fapt pentru care spunem, alaturi de cei care vor dori sa ni se alature: Jos Palaria!
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
13

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
9

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
28

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...