OVIDIU HUMINIUC - Designer, vedeta TV, nascut botosanean, fost... tocilar!

OVIDIU HUMINIUC - Designer, vedeta TV, nascut botosanean, fost... tocilar!

 OVIDIU HUMINIUC  

Ovidiu Huminiuc s-a nascut pe 12 noiembrie 1979 in Botosani, unde se agata harta-n cui. Ambii parinti au lucrat in industria de confectii, dar considera ca toate aptitudinile sale artistice si simtul estetic le mosteneste de la mama sa, o leoaica veritabila.

Prima persoana care l-a incurajat in domeniul artistic, Paula Vasiliu, a fost invatatoarea lui care l-a transformat in scurt timp in recitatorul cel mai sensibil de poezii din acele concursuri judetene, preliminariile concursului Cantarea Romaniei.

La 14 ani, incepe studiul dansului si febra crearii propriilor costumatii de scena. Adolescent rebel, a urmat cursurile la Colegiul National Mihai Eminescu Botosani, un liceu de tocilari, cum il numeste acum cu umor.

Se delecta cu studiul astrologiei dupa multele ore obligatorii de matematica; stiintele oculte fac si azi parte din lista hobby-urilor sale, iar acum pune in aplicare cunostintele de geometrie in atelier, la constructia tiparelor.

Alege Bucurestiul in defavoarea Iasului pentru studiile universitare, spre disperarea mamei sale, care l-ar fi vrut bursier in Iasi. Nu a fost nici bursier si nici la Iasi, iar in Bucuresti descopera ca nici Facultatea de Drept nu va fi viitorul sau.

Asa ca din anul 3, la imboldul celei care urma sa devina sotia lui, se implica in domeniul designului vestimentar. Desi are o slabiciune pentru stilul BOURLESQUE, este tributar socialului prezent. A creat numai pentru clientii sai, printre ei gasindu-se nume sonore, atat din peisajul monden, cat si din cel social.

Fire complexa, aprofundeaza domeniile care ii captiveaza atentia si nu se poate opri sau relaxa, pana nu isi insuseste chintesenta respectivei teme.

Este dependent de adrenalina si termene limita cand lucreaza si, chiar daca ar avea 3 luni pentru a pregati ceva, va schimba radical totul pe ultima suta de metri.

Pe viitor si-ar dori sa micsoreze distanta fizica dintre Bucuresti si Botosani, pentru a fi mai aproape de mama si sora sa, fiinte ce ii dau sentimentul de apartenenta familiala (Vedete Euforia TV).

In 2003 porneste alaturi de Letitia Nica proiectul Casa-de-moda-LO, prin care urmareste transpunerea conceptului haute-couture in produs pret-a-porter.

Colaboreaza cu Majestic Hotels Mamaia si Olimp, in cadrul programului artistic estival al verii 2003, creeaza tinutele moderatorilor de la TVR2, participa la Bucharest Fashion Week, cu colectia Contraste, in 2005, iar un an mai tarziu este prezent la Club Metropolis, in Bucuresti, cu o parada de moda pentru ziariste.

In acelasi an, tot la Bucharest Fashion Week, prezinta colectia Momente.

In prezent, Ovidiu Huminiuc face parte din panoplia de vedete a postului Euforia TV, unde a prezentat mai multe emisiuni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

20 de contracte de finanțare semnate de primarii din Botoșani, în prezența directorului AFIR! FOTO

astăzi, 17:11
189

Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian Ionuț Chesnoiu, a fost prezent, vineri, la Botoșani, pentru a semna contractele de finanțare a proiectelor depuse de...

Al doilea meci amânat din cauza condițiilor meteo nefavorabile: CSM Botoșani - CSU Târgoviște va fi reprogramat!

astăzi, 16:47
114

Având în vedere condițiile meteo din aceste zile, meciul de handbal masculin dintre echipele CSM Botoșani și CSU Târgoviste, din etapa a XIII-a a diviziei A, programat să&nb...

Nicolae Botgros și autoarea textului celebrului cântec Dorul Basarabiei, propuși pentru Titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani! VIDEO

astăzi, 14:15
359

Pe 30 martie 2018, în ședința ordinară de Consiliu Local, va fi supus dezbaterii și aprobării proiectul pentru acordarea titlului de Cetățean de onoare al municipiului Botoșani lui Nicolae Bo...