OVI - In adancul sufletului meu, la Cerbul de Aur voi reprezenta Botosaniul! - VIDEO

OVI - In adancul sufletului meu, la Cerbul de Aur voi reprezenta Botosaniul! - VIDEO

OVI

Dupa ce, in urma cu cateva luni, si-a incantat publicul din Botosani, oferindu-i muzica adevarata pe parcursul a doua seri, "norvegianul" Ovi se intoarce in Romania, pe scena Cerbului de Aur de la Brasov. Ca si in urma cu trei ani, tot pe scena Cerbului de Aur, Ovi isi va pune talentul in slujba tarii sale adoptive, Norvegia.

"Este o mare oportunitate, aceea de a ma prezenta publicului romanesc si mai ales botosanenilor mei, cu care ma mandresc intotdeauna! Chiar daca eu reprezint Norvegia la acest eveniment, adanc, in sufletul meu imi reprezint orasul natal. Sper ca, la randul lor, botosanenii sa fie mandri de prestatia mea pe scena. Le transmit salutari pe aceasta cale si sper din tot sufletul sa fie alaturi de mine in seara de joi, pe 3 septembrie", a transmis Ovi.

Piesele cu care va incerca sa obtina simpatia publicului, dar si a juriului, sunt: "Saying Goodnight" (muzica - Ovidiu Jacobsen, text - Even Olsen) si "Dealul cu dor" (muzica - Mircea Baniciu, text - Dan Verona). Este pentru a doua oara cand Ovi participa la Cerbul de Aur, dupa ce in 2006 si-a incercat norocul cu melodia "Better side of me".

"In general, mie nu-mi plac competitiile, mi se par nedrepte, pentru ca fiecare cantaret are personalitatea lui vocala. O sa urc pe scena cu gandul ca acest festival nu este un concurs, ci un loc unde cant in fata publicului brasovean. Ma detasez, cant doua piese si fac ceea ce stiu eu mai bine", mai spune Ovi.

Mandria de a sti ca un popor - nu al nostru, e adevarat, isi pune sperantele intr-un roman si ca acel roman este al nostru, din Botosani, ne face bine dupa "insuccesul" suferit de Ovi in fata autoritatilor botosanene. Chiar daca multi botosaneni au solicitat ca pe lista invitatilor la Festivalul Verii sa fie inclus in acest an si Ovidiu Cernauteanu, raspunsul, dupa indelungi tergiversari, a fost scurt si fara obiect: Ne pare rau, nu se poate! Asa ca ne-am multumit, la Festivalul Verii, cu artistii-minune care ne-au dat lectii de aerobic: Partea dreapta - mainile suuuus! Partea stanga - manutele suuuus! Centrul - manutele suuuuus! Si asta nu ar fi nimic fata de ce si-au dat jos, la propriu, alti invitati de marca... Axinte alias Vacanta Mare!

Stimati sefi de administratie si responsabili de nivelul cultural al cetatii, botosanenii sunt (si) inteligenti, (si) capabili sa inteleaga muzica de calitate.
 

Ovidiu Cernauteanu - Ovi s-a nascut in orasul Botosani. Era in anii de comunism, accesul la muzica occidentala era limitat, daca nu chiar imposibil. Totusi, a recunoscut de fiecare data o muzica buna, un acord perfect si armonios.

Talentul lui Ovidiu a fost remarcat inca de pe vremea cand era doar un copil. El insusi dezvaluie ca, de la o varsta frageda, si-a dat seama ca muzica suna diferit in urechile lui.

La varsta de 14 ani, Ovi, cum ii spun prietenii, a castigat primul premiu la un concurs national, Florile Dragostei. De atunci a stiut ca asta va face, muzica va fi viata lui.

In anii urmatori a cantat prin diferite formatii. Mai intai cu tatal sau, apoi cu profesorul instructor. In anii 90, Ovi era destul de mare ca sa poata inregistra un demo impreuna cu un prieten, cu care a pornit apoi in urmarirea marelui vis.

Prima oprire a fost Germania. Din pacate, turneul n-a fost unul tocmai fericit. Au incercat sa treaca granita ilegal si au fost prinsi. Din fericire, au petrecut doar cateva ore in inchisoare.

Inapoi in Romania, Ovi a inceput sa cante intr-o formatie cu muzicieni profesionisti, printre care si compozitorul Virgil Popescu. Dupa ce a implinit 18 ani, au plecat cu trupa in turnee prin Tokyo, Japonia, unde au stat un an.

Dupa un an de cantat in Japonia, trupa s-a dizolvat, iar Ovi a primit o oferta de a canta in Norvegia. Amandoi profesorii de canto si cativa alti prieteni muzicieni erau deja stabiliti in Norvegia, asa ca Ovi a fost primit ca acasa. Si-a facut prieteni noi, a descoperit iubirea si de atunci a devenit norvegian.

De-a lungul anilor a mai avut cateva mici proiecte muzicale. De exemplu, a pus bazele proiectului Nanu Disco in Groenlanda, impreuna cu producatorul danez Morten Starman Stjernholm. Acesta a fost primul album dance, un real succes in Groenlanda.

In Norvegia, a continuat sa cante la pian prin diferite spatii, in fata publicului. Putea sa ofere sute de reprezentatii live, pentru ca intotdeauna i-a placut contactul direct cu publicul. Facand asta, a inceput sa se familiarizeze cu spectatorii in timp ce canta, abordand aceeasi metoda pe care idolul sau, Billy Joel, a folosit-o ani de zile atunci cand calatorea si canta in baruri sub numele de Bill Martin. Billy Joel a fost si inca este o inspiratie pentru Ovi, lucru care se poate regasi in muzica si interpretarea lui.

In ciuda experientelor si aventurilor, Ovidiu descrie ultimii ani ca fiind cei mai importanti din cariera sa. In 2006 s-a inscris in competitia Eurovision cu piesa The Better Side Of Me, aceeasi cu care a reprezentat Norvegia la Concursul International Cerbul de Aur, de la Brasov.

In primavara lui 2006, impreuna cu managerul sau de la Mentor Promotion AS, a mers la Los Angeles cu intentia de a inregistra ultimul album.

Cu aceasta ocazie, a lucrat cu faimosul producator Preston Glass, cel care s-a ocupat de Whitney Houston si Natalie Cole. Din pacate, promisiunile incalcate si neintelegerile cu casa producatoare au dus la anularea proiectului din Hollywood.

 

Ii putem fi alaturi lui Ovi pe 3 septembrie, la Cerbul de Aur, votandu-l! Va castiga, astfel, un binemeritat premiu de popularitate!

 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
57

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
103

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
135

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...