OCTAVIAN STRUNILA - Suflet de dorohoian intr-o "Inima de tigan"!

OCTAVIAN STRUNILA - Suflet de dorohoian intr-o "Inima de tigan"!

OCTAVIAN STRUNILA
ciemagia.ro

Este actor dar, pentru ca a urmat masterul la Academia de Teatru si Film, a indraznit si regie de film. A jucat pe scandura, dar cele mai mari succese i le-au oferit rolurile de film. 

Octavian Strunila s-a nascut la Dorohoi, pe 5 iunie 1981, actorul facandu-se remarcat in special in rolul din filmul "Inima de tigan", dar si cel din "State de Romania". A mai jucat in "Home delivery" (2008), "Poveste de cartier" (2008), "Regina" (2008), "Iubire ca in filme" (2006), "Lacrimi de iubire" (2005), "Hacker" (2004).

A regizat filmele "Bani /" (2008), "Home delivery" (2008), productii la care a semnat si montajul si scenariile.
 
Inainte de a deveni cunoscut in filme, Octavian Strunila a făcut Stand-up comedy la Café Deko, din cadrul Teatrului Naţional Bucuresti, de altfel si primul proiect de stand-up comedy din România.

Chiar daca imaginea sa este asociata cu cea a actorilor de filme marca Media Pro, dorohoianul a trecut si pe scandura scenei de teatru, unde a interpretat roluri complexe, care i-au scos in evidenta calitatile actoricesti.

La Teatrul Mundi, din Bucuresti, a jucat in spectacolele "Râul de bâlci", regia Mircea Marin, "Paparazzi", regia Ovidiu Gherasim, dar si in "Proastă cu spume", regia Teo Herghelegiu, precum si in scurt-metrajele "Trei gloanţe pentru un lider", "Bertha&Luci", "Subiect la diateza pasivă", regia şi scenariul Octavian Strunilă, "Să-ncerci la Bucureşti", regia şi scenariul Octavian Strunilă, "Româneşte", regia şi scenariul Octavian Strunilă, "Povara", regia şi scenariul Octavian Strunilă.

Se simte atras in special de rolurile negative, despre care crede ca il avantajeaza si ca ii scot in evidenta calitatile actoricesti.

A jucat in "Numai iubirea", prima telenovelă românească, produsă de MediaPro Pictures pentru Acasa. Au urmat "Lacrimi de iubire", telenovelă produsă de MediaPro Pictures si "Iubire ca în filme", dar si serialul "Hacker", regia Stere Gulea şi Alexandru Gulea. Octavian Strunila poate fi vazut si in filmul lui Geo Saizescu, "Păcală se întoarce".

In septembrie 2005, a fost distins cu premiul "Cel mai bun actor" la Secţiunea Individual din cadrul Galei Tânărului Actor HOP, in fata unui juriu format din regretatul Stefan Iordache, regizoarea Theodora Herghelegiu si criticul de teatru Cristina Modreanu.Sigur pe el, dorohoianul spunea cu ceva timp in urma ca pana la 30 de ani va pune pe primul loc profesia si ca nu are nicio mare iubire, ci doar foste prietene, la care se intoarce din cand in cand. "Ele nu se supara - curioasa treaba! - si ma accepta. Pana la 30 de ani, pentru mine profesia va fi pe primul plan. Stiu ca intr-o zi ma voi indragosti si, probabil, aceasta parere mi se va schimba", marturisea in 2007 Octavian Strunila. Se pare ca si-a schimbat parerea, dupa cum singur prognoza. Anul trecut a devenit tatal unei fetite, al carei nas i-a fost colegul sau de platou Lucian Viziru. De altfel, la botezul fetitei, alaturi de el si de logodnica lui, Oana, au venit toti colegii de platou si prietenii tinerilor parinti.

Cu o familie implinita, cu o cariera deja formata si proiecte care il asteapta la usa, Octavian are timp si pentru familia din Dorohoi, pe care o viziteaza de cate ori poate, nu de putine ori petrecandu-si sfintele sarbatori alaturi de cei dragi.   


 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Intervenţie a salvatorilor la simularea unui accident aviatic -FOTO

astăzi, 16:23
38

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a organizat, miercuri, un exerciţiu pentru limitarea efectelor rezultate ca urmare a producerii unui in...

1200 de copaci plantați, sâmbătă, în zona Trușești! FOTO

astăzi, 16:22
22

1200. Aceasta a fost "Cifra zilei" pentru cei peste 75 de voluntari reuniti sambata, 18 noiembrie 2017, in proiectul "Rotary Planteaza" si care au fost alaturi de Cl...

Costel Enache, înaintea meciului cu Craiova: Cred că va fi un joc de mijlocul terenului, echilibrat, în care noi nu ne vom asuma mari riscuri

astăzi, 16:12
45

Costel Enache a precizat că meciul, de vineri, cu CSU Craiova va fi unul echilibrat, cheia jocului fiind mijlocul terenului. Tehnicianul a menţionat că oltenii sunt o echipă greu de citit din punc...