MIRUNA BUZĂ - O artistă de nota 10! - Foto, Video

MIRUNA BUZĂ - O artistă de nota 10! - Foto, Video

 MIRUNA BUZA  

Stiri Botosani continua sa va prezinte "Elevii de 10", care dincolo de munca, perseverenta si o impresionanta implicare, dovedesc nu doar o exceptionala inteligenta, ci mai ales o bucurie de a trai copilaria, anii de scoala, micile pasiuni si marile lor succese!

Miruna Buză este una dintre vocile alese ale tinerei generatii, care ar putea sta alaturi de nume sonore ale muzicii nationale si internationale.

Eleva a Colegiului National "Mihai Eminescu" Botosani si proaspata absolventa a cursului gimnazial, Miruna a trecut de examenul de Evaluare obtinand 10 pe linie, alaturi de alte trei eleve din judet (Elena Gabriela Nicuţă - Scoala 5 "Spiru Haret" din Dorohoi, Ioana Pânzariu - Şcoala 7 Botoşani, Laura Aprilescu - Şcoala 13 Botoşani).

Nascuta pe 23 iunie 1997, in Botosani, Miruna-Ioana Buza a fost mai intai eleva a Liceului de Arta "Stefan Luchian", Botosani, sectia pian.

Inca din anii de gradinita a urcat pe scena, fiind remarcata datorita vocii sale, de o melodicitate aparte, dar si cu o tehnica speciala a sunetului, considerata de specialisti ca fiind una destul de rar intalnita.

Nu doar vocea i-a adus satisfactii, ci si pianul, Miruna participand si castigand numeroase premii la concursuri nationale de tehnica pianistica.

In anul 2005 a absolvit Scoala Populara de Arte, profilul Canto Muzica Usoara, iar in anul 2008 obtine si diploma de absolvent al sectiei Dans de societate, in cadrul aceleiasi institutii.

Incepand cu clasa a V-a devine eleva a Colegiului National "Mihai Eminescu". Nu renunta la muzica, activand in Grupul Cheia Sol (coordonator Oana Puscasu), impreuna cu care sustine numeroase spectacole.

Desi pasionata de muzica, Miruna Buza se evidentiaza in colectiv drept o buna matematiciana, dar participa deopotriva si la olimpiadele de limba romana.

Fire extrem de sensibila, Miruna s-a dovedit a fi nu doar o artista talentata, ci si o eleva de nota 10!Prezentam mai jos doar realizarile de pe parcursul clasei a VIII-a, cu premiile obținute:

-Concursul Național de Evaluare în Educație la Limba și literatura română,mai 2012 - Premiul I , clasament național;
-Concursul Județean de creație literară și plastică "Cuvânt și culoare", iunie 2012 - Premiul I, creație literară;
-Festivalul Concurs "Artele copilăriei", 9-15 februarie 2012 - Premiul I, secțiunea muzică ușoară;
-Olimpiada de limba engleză 17 martie 2012, etapa județeană - Premiul I;
-Concursul Național de Matematică Euclid, 28 ianuarie 2012 - Premiul III;
-Olimpiada de limbă,comunicare și literatură română, 3 martie 2012, etapa județeană - Mențiune;
-Premiul I la sfârșitul anilor școlari 2008-2009,2009-2010,2010-2011,2011-2012 cu media 10;
-Diplomă de Excelență
din clasa a-VIII-a pentru rezultate deosebite obținute la învățătură, pentru contribuția adusă la prestigiul colegiului, prin implicare în proiecte școlare și extrașcolare .

Cu toate acestea, Miruna nu viseaza sa cucereasca scenele lumii cu vocea sa. Isi doreste sa devina arhitect, fiind interesata si de design interior.

In ultimul an si-a descoperit inca o pasiune, arta decorativa, unde manifesta un talent extraordinar, lucrarile sale fiind remarcate si admirate.Miruna Buza ar putea fi un artist desavarsit. Un matematician de succes. Un designer inspirat. Nu stim ce ii rezerva viitorul si ce alte talente inca ascunde acest copil sensibil, bine educat, de o modestie iesita din comun.

Insa, orice ar deveni, Miruna va fi mereu... o artista de nota 10!


 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescentă găsită inconștientă în toateta de la Mall!

Joi, 15 Noiembrie 2018
2588

Ambulanță solicitată la Mall, unde o adolescentă de 16 ani a fost găsită inconștientă în grupul sanitar de la etajul patru. Cadrele medicale sosite la fața locului spun că fata a mai f...

Scandalul asistenților români din Suedia cu diplome fără să fi fost la școală: Ministerul Educației face controale la o școală postliceală

Joi, 15 Noiembrie 2018
588

Jazz Munteanu, jurnalistă la televiziunea SVT din Suedia, a declarat pentru Hotnews.ro că ea împreună cu colegii ei a început să facă investigaţia privind autenticitatea diplomelor asistenţil...

Ce spune Teodorovici despre concedierile de la ANAF

Joi, 15 Noiembrie 2018
235

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a declarat joi, după şedinţa de Guvern, cu privire la concedierile de la ANAF, că "este un subiect depăşit" şi că lucrurile s-au clarific...