MIREL MANEA - Magia muzicii in sunet de trompeta! VIDEO

MIREL MANEA - Magia muzicii in sunet de trompeta! VIDEO

 MIREL MANEA  facebook

One moment in time, tema muzicala din filmul The Bodyguard, sau You raise me up, din filmul The Patriot. Momente pe care publicul botosanean le va uita greu, dintr-o minunata pricina: trompeta lui Mirel Manea.

Concertul dedicat Zilelor Orasului Botosani, care a avut loc pe 23 aprilie, pe scena Filarmonicii Botosani, a fost o surpriza pentru multi dintre melomani, organizatorii aducand in prim-plan un instrumentist care a depasit de mult nivelul de simplu angajat al unei institutii de cultura. Iar aprecierile sincere ale dirijorului Ilarion Ionescu-Galati nu au facut decat sa confirme si sa sustina aplauzele publicului iubitor de muzica.

Nascut pe 3 august 1978, Mirel Manea a absolvit Liceul de artă Ştefan Luchian din Botoşani şi Universitatea de Muzică Transilvania din Braşov. A fost apoi angajat al Filarmonicii din Braşov în perioada 1997-2000, iar din anul 2000 este angajat al Filarmonicii Botoşani şi colaborator al Grande Orchestra di Fiatti Verdi-Bracigliano (Salerno-Italia).

"Una dintre realizările mele în domeniul muzicii este faptul că am cântat la Vatican pentru Papa Ioan Paul al II-lea şi pentru marea de oameni strânsă în piaţa San Pietro. A fost o experienţă unică. Acolo, pe scenă, dai totul pentru ca interpretarea să fie una desăvârşită, să încânte pe toţi cei prezenţi", marturiseste Mirel Manea.

Putini dintre cei care vineri de vineri intra in sala de concerte a Filarmonicii Botosani stiu ca Mirel Manea a cantat alaturi de nume mari ale muzicii clasice universale sau ca a făcut parte din marile orchestre din Italia.

A cantat cu artisti de renume, de la Zuchero la Lucio Dala sau Gheorghe Zamfir. Insa si mai mare i-a fost bucurie cand, in anul 2005, a fost invitat sa sustina un mic recital in fata Papei Ioan, la Vatican.

Meritul lui Mirel Manea este acela ca nu isi uita radacinile, nici cele care l-au inspirat de-a lungul timpului, dar nici cele care i-au fost izvor, pavaza sau... leac.

Primul model de muzician i-a fost chiar tatal sau, "lautarul satului". Cel care l-a incurajat cel mai mult si care i-a conferit siguranta ca simplitatea nu se construieste, ci se pastreaza de generatii...  

Trompeta lui Mirel Manea se aude tot mai des de o vreme. In cluburi sau concerte profesioniste, in sala Filarmonicii sau pe CD-uri, muzica lui Mirel Manea contine acelasi adevar: magia muzicii este in noi, instrumentistul doar ne arata drumul!

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
18

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
161

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
135

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...