MIHAELA PAVELESCU - O "premianta" a culorii!

MIHAELA PAVELESCU - O "premianta" a culorii!

MIHAELA PAVELESCU

Mihaela Alexandrescu Pavelescu s-a nascut la Botosani, oras in care a si absolvit, in 1997, Liceul de Arta "Stefan Luchian". Pasionata de pictura si design, tanara absolventa a optat pentru Facultatea de Arta "George Enescu", Iasi, cursuri pe care le finalizeaza in anul 2002.

Participa la numeroase tabere de creatie din intreaga tara, de la Agafton, Campulung Moldovenesc si Dorohoi, la Baia Mare, Brasov, Constanta sau Miercurea-Ciuc.

Are prima expozitie in anul 1998, la Galeriile "A. Mihailopol" din Botosani. In acelasi an, Mihaela Pavelescu expune pe simezele Galeriilor "Luceafarul", din Botosani, pentru ca in perioada 2001 - 2004 sa o regasim, tot cu pictura, la Galeriile "Stefan Luchian", Botosani. 

Expozitii personale marca Mihaela Pavelescu sunt consemnate in 2006 si 2007, la Galeriile TOP ART, Iasi.
Artista participa si la expozitii de grup, in 2000 - Expozitie pascala la Galeriile "Stefan Luchian", Botosani, 2001 - Invitata la Anuala U.A.P. Botosani, Galeriile "Stefan Luchian". Tot in 2001, dar si in anul urmator, se afla pe afisele expozitiilor de grup organizate la Galeriile "Luceafarul". In 2004 se alatura "Art-grup 4", din Botosani, impreuna cu care va expune, dar lucrarile botosanencei se vor regasi, incepand cu 1999, in special in "TOP ART", Iasi.

Arta Mihaelei Pavelescu se bucura de aprecierea juriilor de specialitate, botosaneanca fiind distinsa, in anul 1997, cu "Marele premiu" pentru pictura suport ceramica, Tulcea. Un an mai tarziu obtine "Premiul pentru inalta maiestrie artistica", la Constanta, iar in anul 2000 Premiul II la concursul de pictura/grafica – PopArta, la Baia Mare.

Mihaela Alexandrescu Pavelescu este si designer de interioare si graphic designer. Ochiul artistei nu se limiteaza la a oferi consiliere asupra amenajarilor si decoratiunilor interioare, Mihaela Pavelescu realizand si pictura pe sticla, perete, lemn, panza si alte tesaturi, metal, sau panouri decorative din diferite materiale.

"Este usor de spus ce este la moda insa este dificil in alegerea corecta a structurilor si nuantelor pentru interioare deoarece trebuie sa fie in acord cu stilul de viata si temperamentul beneficiarilor. Sunt culori sau tipuri de mobilier ce se in cadreaza direrit pentru apartamente, case, spatii de birouri etc. Ceea ce mai este nou la moda sunt lucrarile de mozaic parietal sau panourile mari de mozaic, pictura murala sau pe sticla, vitraliile fuzionate cu diferite tiputi de imbinari si tapetul de panza cu motive florale fie decorativ abstracte. Aceste tupuri de lucrari artistice pentru interioare sunt pretioase prin detaliu si structura!", marturiseste artista. 

Mihaela Alexandrescu Pavelescu este un nume care in mod sigur va fixa arta botosaneana pe harta Romaniei, un nume care se va impune in design si nu numai.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Start de an în forţă pentru antreprenorii botoşăneni. Numărul firmelor nou înfiinţate s-a dublat

astăzi, 14:07
31

Astfel, în luna ianuarie 2018 s-au înregistrat 136 de operatori economici, în condiţiile în care în aceeaşi lună a anului trecut au fost înregistraţi 62. C...

Tânăr spitalizat, după o imprudenţă la volan

astăzi, 12:31
330

Dumitru C., de 21 de ani, se afla la volanul unui autoturism VW Golf şi a produs, miercuri, un accident rutier în localitatea de domiciliu. Un Opel Astra care circula în faţa sa a i...

Asociaţia Colegiul Pacienţilor şi-a deschis sucursală şi la Botoşani

astăzi, 12:06
126

Asociatia Colegiul Pacientilor este o organizație nonguvernamentală (ONG) cu reprezentativitate  națională, cu peste 6000 de membri, născută din dorința de a pune interesele oame...