MIHAELA NISTORICA - Cand copiii stiu sa iubeasca prin teatru!

MIHAELA NISTORICA - Cand copiii stiu sa iubeasca prin teatru!

 MIHAELA NISTORICA PETRARIU  

Mihaela Nistorica Petrariu este o actrita prin excelenta si ereditate. Mama ei, Gabriela Nistorica, este una dintre marile actrite ale teatrului de animatie din Romania.

Teatrul nu este doar o profesie, ci un mod de viata, o a doua natura si poate mediul ei natural de existenta. Placerea jocului si placerea de a juca pentru copii se substituie intotdeauna scopului de a urmari cu orice pret performanta. Si tocmai din acest motiv performanta vine de la sine.

Ea iubeste copiii cu adevarat. Intalnirea cu ei se transforma de fiecare data intr-un exemplu de generozitate prin care artistul isi pune sufletul in palme oferind spectatorilor miracolul magic al transformarii acestuia in Pinocchio, in Iedul cel Mare, in Motanul Incaltat, in Fata Babei, in tot ce talentul ei transforma inertul in viata. De aceea copiii o iubesc, colegii o respecta, iar noi, spectatorii, facem o reverenta plina de respect si admiratie fata de acea specie rara a actorilor.

 

Povestea unei actrite, povestite de ea insasi

MIHAELA NISTORICA PETRARIU: M-am nascut intr-o familie in care si mama si tata lucrau la Teatrul Vasilache Botosani. Asta se intampla in urma cu 40 de ani, mai exact, 23 septembrie 1968.

Mama mea, Gabriela Nistorica, actrita binecunoscuta si indragita generatiilor de spectatori botosaneni timp de 40 de ani, din 1953 pana in 1993, este Societar de Onoare a Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache din 2004. Eu, "micuta, dar talentata" Mihaela Nistorica (cum scria in ziarul vremii Clopotul), am jucat pe scena Teatrului Vasilache pentru prima data la 6 ani, in 1974, in spectacolul Aventurile unei vrajitoare.

Asta m-a facut un copil vedeta la gradinita si doamnele educatoare erau foarte mandre. Pe atunci era ceva mai putin obisnuit pentru un copil, fata de zilele noastre, cand copiii urca pe scena mult mai des. Se vede ca mi-a placut pe scena, astfel incat in 1987 am devenit actrita la "Vasilache" si azi se implinesc 20 de ani de cand sunt aici.

E o poveste foarte simpla. Mama, Gabriela, nascuta pe 26 septembrie, eu, Mihaela, nascuta pe 23 septembrie, amandoua Balante, amandoua actrite marionetiste la Teatrul pentru copii.

 

Si povestea, pe langa simplitate, are si frumusete, spunem noi. Ce cadou mai frumos pentru o actrita si mama deopotriva, Doamna Gabriela Nistorica, decat sa isi vada, dupa 40 de ani, visul implinit: o viata de actor implinita intr-un copil care s-a daruit, la randul sau, copilariei si artei.

La multi ani, Doamnelor!

 

Mihaela Nistorica este nascuta pe 23 septembrie 1968, la Botosani.

Din 1987 este actrita la Teatrul Vasilache Botosani

2001 - 2005 - Universitatea “Petre Andrei Iasi, Facultatea de Economie Specializarea - Management in comert, turism si servicii.

Din 2007 - director adjunct la Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache

 

Roluri: - Motanul Incaltat in Povestea Cenusaresei si a Motanului Incaltat, regia Gabriela Nistorica

- Iedul cel Mare in Capra cu trei iezi, regia Gabriela Nistorica

- Titania si Blandul in Visul unei nopti de vara, regia Ion Sapdaru

- Pasarea Rosie in O minune intr-un lan de soare, regia Ion Sapdaru

- Pinocchio si Vulpoiul, Marfa in Pinocchio ramane la scoala?, regia Marius Rogojinschi

- Domnul Goe in In vizita cu D-l Goe si Bubico, regia Marius Rogojinschi

- Eva din Adam si Eva, regia Valentin Dobrescu - Fata Babei in Fata Babei si Fata Mosneagului, regia Valentin Dobrescu

Premiul pentru cel mai bun Om de Teatru - sectiunea Creatie - 2004 si pentru sectiunea management 2007, la Gala Anuala a Premiilor Teatrului Vasilache

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
775

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
246

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
208

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...