Mesajul cutremurator al lui Cosmin: Vă doresc să nu fiţi niciodată bolnavi!

Mesajul cutremurator al lui Cosmin: Vă doresc să nu fiţi niciodată bolnavi!
Copiii bolnavi sunt masura omeniei noastre in aceasta lume! Dincolo de cumplita suferinta pe care o aduna un trup firav in ani de zile si nopti, dincolo de inocenta trista si deznadajduita cu care ne priveste un copil bolnav de cancer, in astfel de situatii ar trebui sa privim viata din doua perspective:

1.el, copilul, nu are timp! Sa lasam judecatile, prejudecatile si alte sminteli pentru mai tarziu, pentru atunci cand vom fi facut ceea ce trebuie pentru a salva o viata. Apoi, dar numai apoi, vom putea vorbi despre altii sau despre noi insine

2.el, copilul bolnav, nu mai apartine doar familiei sale. El este al nostru, al tuturor. Pentru ca ceea ce pentru o familie se imparte la doi devine infinit mai mic impartit la cateva mii: 1000 de oameni care renunta, o singura data, la 10 lei (100.000 lei vechi) aduna in gramajoara 10.000 lei (100.000.000 lei vechi). Cum ar fi ca acesti bani sa se imparta doar la doi?

Cu putin putem salva o viata. NU avem garantii ca vom reusi, nu ne promite nimeni ca ajutorul nostru va avea efecte maine sau saptamana viitoare. Dar nu avem timp sa ne gandim la asta. Un singur lucru este garantat: Ne vom simti mai linistiti stiind ca ne-am manifestat cel mai frumos sentiment cu care am fost inzestrati: IUBIREA pentru aproapele nostru!

Cosmin are 7 ani. La 3 ani a fost diagnosticat cu HISTIOCITOZĂ CU CELULE LANGERHANS. De la diagnosticare şi până acum a suferit mai multe operaţii şi tratamente cu citostatice, dar cancerul recidivează pentru că nu există nici o schemă precisă de tratament, nici măcar în cărţile de specialitate.

Mama lui Cosmin, Dorina Ailincăi, are 28 de ani, iar viaţa i-a rezervat o cumpănă cruntă: se zbate pentru viaţa unicului copil pe care l-a crescut timp de şapte ani de zile şi care uşor, uşor se stinge sub ochii ei, fără a putea face ceva să îl ajute.

În urmă cu câteva săptămâni, Cosmin Ailincăi a fost diagnosticat cu FORMAŢIUNE TUMORALĂ PE STANCA TEMPORALĂ DREAPTĂ, TUMORA ACOPERIND ŞI CASA TIMPANULUI. Doctorii s-au arătat rezervaţi, au spus ca în momentul de faţă nu poate fi vorba despre operaţie, riscurile fiind foarte mari. 

"În cele din urmă mi-au spus că boala lui Cosmin este un istoric în lume, fără precedent. În urmă cu o săptămână, Andrei Cosmin a început chimioterapia la Institutul Oncologic Bucureşti. Medicamentele din schema de tratament nu se găsesc la noi în România, nu sunt omologate şi nu se vând în farmacii", îşi spune trista poveste mama lui Cosmin.

Mai departe, cuvintele sunt de prisos: îl lăsăm pe Cosmin să vă vorbească:

"Mă numesc Andrei Cosmin şi nu am împlinit încă 8 anişori. Sunt un băieţel cu părul negru, cu ochii ca murele şi sunt foarte vesel!

Cei care sunt acum cu mine sunt oameni necunoscuţi, îmbrăcaţi în halate albe şi vorbesc despre mine cu nişte cuvinte pe care eu nu le înţeleg.

Lângă mine a mai rămas MAMA, care mă priveşte cu dragoste, mă răsfaţă, parcă, mai mult ca de obicei, dar şi ea vorbeşte despre ceva ce nu înţeleg...

Spune că sunt grav bolnav!

HISTIOCITOZĂ CU CELULE LANGERHANS. Acesta este diagnosticul meu!

Eu nu ştiu despre ce e vorba, dar am auzit de la mami că tumora se încăpăţânează şi se reface, iar eu trebuie să fiu tare şi să mă lupt cu ea. Cred că o să reuşesc….!

Ştiu doar că o iubesc pe mama, îi iubesc pe bunici chiar şi pe tati, chiar dacă el a uitat de mine, iubesc trenuleţele, instrumentele şi copiii. Mie nu-mi place aici. Eu vreau să cânt la orgă, să desenez, să mă joc, să mă plimb, mi-ar place să merg la şcoală, dar nu am de ales.
Vreau să nu mai fac injecţii, vreau să nu mai iau medicamente, vreau să descopăr lumea ....!


IUBESC VIAŢA şi vreau ca mami să nu mai plângă!

Ca toate acestea să devină realitate am nevoie de ajutorul Dumneavoastra, tratamentul şi operaţiile costă foarte mult, iar mama mea nu are aceşti bani. Pentru tot ajutorul, oricât de mic, pe care mi-l veţi acorda, vă mulţumesc din suflet, şi vă doresc să nu fiţi niciodată bolnavi.

Vă mulţumesc chiar şi pentru un gând bun! Andrei Cosmin".

În Romania sansele de supravietuire (dupa cum spun si medicii) sunt mici si nici tratamentul pe care-l face nu-l ajuta prea mult, iar boala evolueaza foarte repede.  Singura lui sansa este sa ajunga la o clinica oncologica din Franta, dar posibilitatile financiare ale mamei sunt reduse. 

Speram ca prin ajutorul dumneavoastra sa-i oferim acestui copil sansa la viata, sa aiba o copilarie normala si nu plina de suferinte.

SA VA DEA DUMNEZEU SANATATE !

Cei care vor sa-l ajute pe Andrei pot face donatii in urmatoarele conturi deschise la BCR Botosani, pe numele mamei Ailincai Dorina Mariana:

LEI:  RO85RNCB0041106794360001
EURO: RO65RNCB0312106794360003
USD:  RO58RNCB0041106794360002
Cod SWIFT: RNCB ROBU


Mai multe informaţii despre caz puteţi obţine de la mama lui Cosmin (tel.  0752.686.335) sau pe  http://dorinaailincai.blogspot.com/
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

POESEARĂ și un sfârșit de săptămână cu spectacole pentru mari și mici, la Teatrul Vasilache!

astăzi, 20:29
18

Centrul Judeţean de Consultanţă şi Dezvoltare Comunitară Botoşani - Festival AmFiTeatru 11, în parteneriat cu Teatrul pentru Copii şi Tineret "Vasilache", organizează...

Violențe la căminele Condacia. Agresor încătușat, victima a ajuns la spital

astăzi, 20:07
359

Scene de o violență extremă s-au petrecut, marți seara, la căminele Condacia din municipiul Botoșani. Mai multe echipaje de la Poliție și Jandarmerie au ajuns la fața locului, fiind solicitat...

Statutul poliţiştilor locali începe să prindă contur: Pe 19 martie intră în dezbaterea Senatului

astăzi, 19:56
95

Demersurile declanșate la Botoşani în urmă cu trei ani, privind adoptarea Statutului poliţiştilor locali încep să prindă contur. Proiectul de lege iniţiat în acest sens ...