MARILENA FELICIA LUŢĂ - Perseverenţă şi pasiune!

MARILENA FELICIA LUŢĂ - Perseverenţă şi pasiune!

MARILENA FELICIA LUTA

Marilena Felicia Luţă s-a nascut pe 14 decembrie 1976, in Botosani. Cu un doctorat in Filologie, master in Filologie slava si o cariera universitara de aproape 10 ani, Marilena Felicia Luţă este, la doar 36 de ani, un reprezentant al tinerei generatii care dovedeste nu numai perseverenta in indeplinirea unui vis, ci si o disciplina a muncii si o consecventa a studiului care pot deveni oricand exemplu pentru elevii de astazi si nu numai.

In anul 1995 a absolvit Colegiul National "A.T. Laurian", pentru ca in 1996 sa devina studenta la facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universitătii din Bucureşti, sectia slovaca-engleza. Un an mai tarziu obtine o bursa de studii complete in Slovacia, la Bratislava. Intre anii 1999 si 2003 urmeaza masterat si studii universitare, sectia franceza, la Facultatea de Filologie a Universitătii "Comenius" din Bratislava, Slovacia.

Devine, in 2002, membru al Societatii Culturale Slovaco-române din Slovacia, iar un an mai tarziu membru al Asociatiei Slaviştilor din România.

In perioada 2003-2004 urmeaza masteratul în domeniul Filologie slava, la Facultatea de Limbi şi Literaturi Straine a Universitatii din Bucureşti, cu media de absolvire 10, iar din 2003 pana in 2007 parcurge doctoratul în domeniul Filologie, la Facultatea de Limbi şi Literaturi Straine a Universitatii din Bucureşti, pe care il obtine cu distinctia Magna Cum Laude.

Incepand cu anul 2009, Marilena Felicia Luţă ocupa postul de lector univ. doctor la Catedra de Limba şi Literatura Slovaca din cadrul Facultatii de Limbi şi Literaturi Straine a Universitatii din Bucureşti, dupa o perioada de 5 ani in care a functionat, in aceeasi facultate, ca doctorand si cadru didactic asociat.

Cariera universitara a Marilenei Felicia Luţă a inceput insa in 2003 cand, pentru un an, a ocupat postul de cadru didactic asociat la Facultatea de Geografie a Universitatii din Bucureşti.

A participat la diverse seminarii de literatura slovaca, cursuri şi seminarii de limba slovaca, cursuri de metodica. Este coordonator de practica pedagogica, dar si coordonator de lucrari de licenta şi membra în comisiile de licenta.

Desfasoara o importanta activitate publicistica, semnand nu mai putin de 14 lucrari, in "Philologica", in revista bilingva "Oglinzi paralele", în revista "Dolnozemský Slovák", în revista "Ianua", publica o nuvela în revista "Luceafarul".

Marilena Felicia Luţă a articipat la numeroase conferinte internationale, printre care: sesiunea ştiintifica internationala a studentilor din Bratislava, organizata de Facultatea de Filozofie a Universitatii "Comenius" din Bratislava, Slovacia, aprilie 2002, sesiunea ştiintifica internationala "Lingua Pax", organizata de Facultatea de Limbi şi Literaturi Straine a Universitatii din Bucureşti, 2004, sesiunea ştiintifica internationala "Slavistica româneasca. Traditii şi perspective", organizata de Asociatia Slaviştilor din România şi Facultatea de Limbi şi Literaturi Straine a Universitatii din Bucureşti, Catedra de Limbi şi Literaturi Slave, Bucureşti, 2008, sesiunea ştiintifica internationala "60 de ani de la înfiintarea Catedrei de Limbi şi Literaturi Slave Moderne la Universitatea din Bucureşti", organizata de Catedra de Limbi şi Literaturi Slave a Facultatii de Limbi şi Literaturi Straine a Universitatii din Bucureşti, Bucureşti, 2009, sesiunea ştiintifica internationala "Reflectii translatologice (Traducerea literara din şi în limbile romanice)", organizata de Catedra de Romanistica a Facultatii de Filozofie a Universitatii "Comenius" din Bratislava, Slovacia, 2010, sesiunea ştiintifica internationala "Studiile slave în context european", organizata de Catedra de Limbi şi Literaturi Slave a Facultatii de Limbi şi Literaturi Straine a Universitatii din Bucureşti, Bucureşti, 2011.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Buna Vestire, cea mai importană veste din istorie - VIDEO

Sâmbătă, 24 Martie 2018
104

Sarbatoarea Buna Vestire este praznuita pe 25 martie. Buna Vestire inseamna veste buna, anume instiintarea Maicii Domnului de catre Arhanghelul Gavriil, ca Dumnezeu a ales-o ca Fiul Sau sa se intrupez...

Duminica se incalzeste si iese soarele, dar in continuare este foarte frig

Sâmbătă, 24 Martie 2018
172

Ninsorile s-au oprit, iar in multe locuri din tara a iesit soarele, sambata, insa temperaturile se mentin in continuare foarte scazute, chiar si sub pragul inghetului. Meteorologii anunta ca termometr...

VIDEO - El este românul la care se uită toată Italia: "În România am curățat zăpada în chiloți când era și mai ger!"

Sâmbătă, 24 Martie 2018
439

Un român care lucrează în Italia la un refugiu alpin din provincia Lecco a făcut un adevărat mini-show ieșind să curețe zăpada la -10 grade Celsius, purtând doar chiloții de pe el. Prestaț...