LORENA PALADE - Armonie, ritm, eleganta!

LORENA PALADE - Armonie, ritm, eleganta!

 LORENA PALADE  

Lorena Palade este un nume care s-a impus in lumea artistica a Botosanilor, inca din primii ani incantandu-si publicul cu vocea sa deosebita. Mai tarziu, a deslusit tainele muzicii studiind flautul, instrument cu care a colindat tara, a castigat premii nationale, dar mai ales a depasit statutul de pasionat de muzica, devenind un profesionist.

Lorena Palade a intrat in atentia publicului pe cand era la gradinita, ea participand la Festivalul Micul Print, unde a impresionat in special prin tinuta delicata, eleganta, de un rafinament care anunta un viitor artist al urbei care crede ca, pentru ca vine din suflet, iar sufletul vine de la Dumnezeu, muzica este o parte din Dumnezeu.

In prezent, Lorena studiaza flautul la Liceul de Arta Stefan Luchian Botosani, la clasa profesorului Dumitru Gherman. A participat la numeroase concursuri de gen, dar si olimpiade scolare, de unde s-a intors cu premii pentru interpretare muzicala.

In urma cu putin timp, Lorena s-a alaturat membrilor echipei Pasiuni pe corzi, unde impreuna cu Ioana Pinzariu deruleaza proiecte, unul dintre acestea fiind dezvoltarea unui gen mai putin studiat, muzica folk crestina.
   
Una dintre realizarile importante ale Lorenei Palade este si participarea la concursul Mostenitorii, organizat la Botosani de Televiziunea Romana.

De asemenea, un alt important aspect al "carierei" Lorenei Palade este si acela ca tanara artista figureaza in lucrarea de educaţie muzicala, "Cantecul fulgilor de nea", semnata de Laurentiu Palade si de sotia sa, Corina Palade, nimeni altii decat parintii Lorenei.

Lorena Palade a semnat aici, alaturi de alti elevi botosaneni, texte literare care au stat la baza unor compozitii muzicale.

In mod cert, in Botosanii acestor vremi, intr-o lume framantata de nelinisti si incertitudini, Lorena Palade face parte din categoria celor care cred ca arta, muzica in special, reprezinta alternativa care poate naste cararea spre educatie, lumina, estetic si ordine.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pieton accidentat pe strada Nicolae Iorga!

astăzi, 09:27
40

În cursul zilei de joi, un bărbat de 57 de ani, din municipiul Botoşani, în timp ce efectua manevra de mers înapoi pe strada Nicolae Iorga din municipiu, surprinde şi accidenteaz...

Funcţii de grefier şef scoase la concurs de instanţele botoşănene

astăzi, 08:58
158

Concursul se va desfăşura în perioada 8-16 decembrie la Curtea de Apel Suceava şi pot concura grefierii cu o vechime de minim trei ani în cazul celor încadraţi pe studii medii, r...

Comunicat Marius Budăi: "PSD a îndeplinit toate promisiunile pentru pensionari din programul din 2017"

astăzi, 08:30
28

Parlamentarul PSD Marius Budăi, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a declarat miercuri că în lista celor 100 de obiective realizate în pri...