LORENA PALADE - Armonie, ritm, eleganta!

LORENA PALADE - Armonie, ritm, eleganta!

 LORENA PALADE  

Lorena Palade este un nume care s-a impus in lumea artistica a Botosanilor, inca din primii ani incantandu-si publicul cu vocea sa deosebita. Mai tarziu, a deslusit tainele muzicii studiind flautul, instrument cu care a colindat tara, a castigat premii nationale, dar mai ales a depasit statutul de pasionat de muzica, devenind un profesionist.

Lorena Palade a intrat in atentia publicului pe cand era la gradinita, ea participand la Festivalul Micul Print, unde a impresionat in special prin tinuta delicata, eleganta, de un rafinament care anunta un viitor artist al urbei care crede ca, pentru ca vine din suflet, iar sufletul vine de la Dumnezeu, muzica este o parte din Dumnezeu.

In prezent, Lorena studiaza flautul la Liceul de Arta Stefan Luchian Botosani, la clasa profesorului Dumitru Gherman. A participat la numeroase concursuri de gen, dar si olimpiade scolare, de unde s-a intors cu premii pentru interpretare muzicala.

In urma cu putin timp, Lorena s-a alaturat membrilor echipei Pasiuni pe corzi, unde impreuna cu Ioana Pinzariu deruleaza proiecte, unul dintre acestea fiind dezvoltarea unui gen mai putin studiat, muzica folk crestina.
   
Una dintre realizarile importante ale Lorenei Palade este si participarea la concursul Mostenitorii, organizat la Botosani de Televiziunea Romana.

De asemenea, un alt important aspect al "carierei" Lorenei Palade este si acela ca tanara artista figureaza in lucrarea de educaţie muzicala, "Cantecul fulgilor de nea", semnata de Laurentiu Palade si de sotia sa, Corina Palade, nimeni altii decat parintii Lorenei.

Lorena Palade a semnat aici, alaturi de alti elevi botosaneni, texte literare care au stat la baza unor compozitii muzicale.

In mod cert, in Botosanii acestor vremi, intr-o lume framantata de nelinisti si incertitudini, Lorena Palade face parte din categoria celor care cred ca arta, muzica in special, reprezinta alternativa care poate naste cararea spre educatie, lumina, estetic si ordine.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
72

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
82

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
114

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...