LILIANA GRECU - Arta in alb-negru, pe fundal eminescian...

LILIANA GRECU - Arta in alb-negru, pe fundal eminescian...

LILIANA GRECU
atlaurian.wordpress.com

Liliana Grecu este un artist atipic, conturat in propriul stil inconfundabil. Un stil unic, surprinzator si previzibil in acelasi timp.

Grafician "profesionist", artist fotograf si vizionar "in alb-negru", Liliana Grecu a dovedit, in ultimii 15 ani, ca spiritul unui loc poate plamadi si plasmui deopotriva un artist, daca el, artistul, se lasa plamadit si plasmuit. Iar daca acel loc se numeste Ipotesti, totul capata (sub)inteles.

Nascuta pe 18 decembrie 1959, la Tecuci, judetul Galati, Liliana Grecu a absolvit in 1979 Liceul de Arta din Galati, iar cativa ani mai tarziu, in 1982, Institutul de Arte Plastice "Ion Andreescu", secţia grafica. In 1990 devine membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania (UAP).

Participa la expozitii de grup la Timişoara, Lugoj, Iasi, Botosani, Oradea, Bucuresti, Cluj, Baia Mare, la saloane anuale, ateliere. Anul 1986 ii aduce si un premiu, decernat la Suceava, in cadrul manifestarii "Voroneţiana". In 1990, expune in cadrul Salonului national de pictura din Bucuresti, iar cinci ani mai tarziu, tot in Capitala, la Teatrul Naţional, participa la Salonul anual al filialei UAP Iaşi.

In 1998 este prezenta in Expozitia Taberei de Pictura si Grafica "Stefan Luchian" de la Ipotesti, iar anul 2000 ii aduce o participare la Saloanele Moldovei, Bacau-Chisinau. La Slănic Moldova, in anul 2003, Liliana Grecu participa la Expoziţia Simpozionului anual de arte vizuale.

Prima expozitie personala are loc la Ipotesti, in anul 1991. De altfel, incepand cu anul 1995, Liliana Grecu isi desfasoara activitatea la Memorialul Ipotesti – Centrul Naţional de Studii "Mihai Eminescu", Ipotesti, Botosani, ca grafician.

Activitatea de grafica publicitara ii faciliteaza numeroase colaborari cu edituri, institutii culturale de prestigiu, dar si cu autori renumiti, unul dintre acestia fiind Cristian Badilita.

De ani buni, Liliana Grecu naste, in fapt, imaginea Ipotestilor, fiecare fotografie, invitatie, afis, tipizat, de la sigla institutiei muzeale pana la cele mai mici amanunte grafice beneficiind de ochiul si harul artistei.

Stil inconfundabil, spirit eminescian prin excelenta, lucrarile Lilianei Grecu se bucura din plin de albul natural, operele respira si ofera privitorului o anume relaxare, grafica fiind, astfel, doar un prilej de meditatie, de descoperire a fiecaruia prin sine insusi.

Discreta si totusi plina de forta, Liliana Grecu impresioneaza tocmai prin decenta esentei, esenta prezentata fara violenta, fara agresivitate, dar nu fara puternica amprenta a artistei, amprenta care nu iti lasa libertatea de a negocia sau interveni in subintelesuri.

Exigenta cu sine insasi, selectiva chiar si cu propriile creatii, Liliana Grecu tinde spre o arta elitista, de salon, de carte pretioasa…

Un artist care si-a gasit locul, un loc ce pare sa fie anume creat pentru a multumi si satisface un talent greu de multumit, intr-o lume care pare sa se multumeasca cu orice.

 

 

 

 

(F. Tonita)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
63

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
116

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
141

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...