LARISA ROSU - Se bate doar pentru medalii!

LARISA ROSU - Se bate doar pentru medalii!

 LARISA ROSU, o campioana de aur!  

Celebra si totusi anonima! Botosaniul are o sportiva in elita nationala si europeana, insa viata ei este departe de a fi asemenea sportivilor alintati de fani, mass-media, autoritati, precum soarta celor de la "centru".

Larisa Rosu este, in fapt, o vedeta construita pe munca multa, competitii castigate, durere si multa ambitie.

Un exemplu pentru prea multii tineri care braveaza pe strazi, in baruri si, de un timp, chiar in fata propriilor dascali.

Larisa Rosu este de patru ori campioana a Romaniei la seniori, medaliata la Campionatele Europene din Anglia. Pe langa participarea la Campionatul Mondial din China, a participat alaturi de lotul Romaniei la numeroase turnee internationale, toate aceste performante fiind obtinute la senioare.

Larisa Rosu este antrenata de Victor Apetrei si sponsorizata de firma Europa Grup, prin directorul Nicu Socarici. Un gest de noblete al unui om de afaceri, din pacate prea putin intalnit in societatea de astazi.

Antrenorul Larisei Rosu recunoaste ca, fara ajutorul managerului Nicu Socarici, oricat talent ar fi avut Larisa, oricata perseverenta si putere de munca, cu tot talentul didactic al profesorului sau, Larisa nu ar fi putut sa se mentina in topul sportivilor de performanta.

Larisa Rosu este eleva la Grupul Scolar Darabani.

Am inceput in 2002 sa practic boxul, dar nu ma gandeam ca o sa fac performanta. Nici mama mea nu era de acord si imi spunea ca nu este un sport pentru fete. Am continuat si uneori mergeam la antrenamente fara sa ii spun. In 2003 am fost la primul meu concurs, unde am obtinut medalia de argint. Am venit cu un ochi vanat si mama a spus sa termin cu boxul, povesteste Larisa Rosu.

Larisa a continuat, a perseverat, cu o munca titanica si o ambitie de fier. Un an mai tarziu a obtinut o noua medalie la Campionatul National. In 2005 a devenit pentru prima data campioana nationala, fiind cooptata si in lotul national al Romaniei.

Chiar daca iubitorii sportului vad doar fata stralucinda a medaliei, sportivii stiu cat sacrificiu este in spatele succesului, cata durere si, nu de putine ori, suferinta psihica in fata unei competitii majore.

Chiar si lupta cu kilogramele in plus devine, ea insasi, o competie in sine. Nu de putine ori s-a intamplat ca in noaptea dinaintea cantarului oficial sa faca antrenament pentru a scapa de kilogramele in plus.

Anul acesta, la Campionatul European din Anglia, cu o seara inainte de cantarul oficial, aveam 2,5 kilograme in plus. Am mers in sala, am facut antrenament, dar tot mai aveam un kilogram de care nu reuseam sa scap. Pe la 1.00-2.00 noaptea m-am intors in sala la antrenamente. Aproape toata noaptea m-am plimbat intre sala de antrenamente si camera in care eram cazata. Pana la urma am reusit, spune Larisa Rosu.

Larisa a fost desemnata cea mai buna sportiva a anului 2008. A castigat tot ce putea castiga in tara. A obtinut o medalie la Campionatul European de box feminin.

Acum Larisa viseaza la Jocurile Olimpice din 2012.

Imi doresc ca, la anul, boxul feminin sa fie declarat sport olimpic si in 2012 sa particip la Olimpiada. Visul meu este sa ajung la Olimpiada, spune increzatoare Larisa Rosu.

Planuri pentru 2009? Sa castige titlul national si sa ajunga in finala Campionatului European.

Ii uram succes!

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
293

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
338

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
466

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...