La multi ani, MIHAI NECHIFOR: O viata dedicata profesiei!

La multi ani, MIHAI NECHIFOR: O viata dedicata profesiei!

 MIHAI NECHIFOR  

Mihai I. Nechifor s-a nascut pe 2 septembrie 1951, la Dorohoi, urbe in care a absolvit in 1970, ca sef de promotie, Liceul "Gr. Ghica Voievod".

Tot ca sef de promotie il regasim, sase ani mai tarziu, ca tanar absolvent al Facultatii de Medicina Generala "Gr.T.Popa" Iasi. Inca din timpul facultatii obtine, prin concurs, un post de intern pe care ramane timp de 3 ani, pana in 1978.

In anul 1979 devine asistent universitar la Catedra de Farmacologie a UMF "Gr. T. Popa" Iasi, institutie care ii ofera sansa de a fi numit sef de lucrari (1990-1992), apoi conferentiar si, din 1995, profesor la aceeasi catedra a Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi.

Obtine doctoratul in stiinte medicale, in anul 1985, cu teza "Implicaţii fiziologice şi interacţiuni farmacologice ale prostaglandinelor".

Detine, in cadrul universitatii iesene, o serie de poziţii profesionale, ştiinţifice şi adminstrative, printre care  şef al disciplinei de Farmacologie, Facultatea de Medicină Dentară, din 1992 pana 1996 secretar ştiinţific al Facultăţii de Medicină Dentară, membru al Senatului UMF, iar din 2008 pana in prezent  este membru in comisia de Farmacologie clinica, Toxicologie si Toxico dependenta a Ministerului Sanatatii.

A parcurs o serie de cursuri şi stagii de perfecţionare:

- Curs International FEBS, Cluj-Napoca, 1986
- Stagiu de perfecţionare în Institutul de Biologie celulară, Bucureşti , 1987
- Stagiu Institutul Henri Beaufour, Paris, 1990
- Curs Drug-drug interaction, Leiden, 1992
- Stagiu si schimb de experienţă la Institutul de Farmacologie, Freiburg, Germania, 1993, 1994, 2004
-Curs de management sanitar 2007

Cariera medicala, dar mai ales consecventa intr-un domeniu extrem de pretentios, ii confera de-a lungul timpului p serie de distinctii şi premii:

- Diploma si premiu pentru brevetul "Imfilin", OSIM 88943 la Salonul de Inventii "Sibiu 86"
- Premiul "I.C. Parhon" al Academiei Române in 1995 pentru monografia: "Prostaciclina si tromboxanii" Ed. Medicala Bucuresti.
- Premiul OMNIA al CNCSIS, 2006
- Diploma Fundatiei Octavian Fodor "Medici si Farmacişti Români de seamă ai începutului de mileniu", Cluj Napoca, 2001
-Diploma acordată de International Society of Chemotherapy, Societăţii Romane de Studiu al Chimioterapicelor pentru organizarea "First International Congress–Collateral effects of anti-infective therapy", 2007

Mihai Nechifor este membru in numeroase societati medicale, printre care Societatea de Stiinte Medicale, Societatea de Biologie si Patologie Celulara, Societatea Romana de Fiziologie, Societatea Romana de Fiziopatologie, Societatea de Medici si Naturalisti, Societatea Romana de Farmacologie, Terapeutică si Toxicologie clinică, Societatea Romana de studiu a chimioterapicelor (Preşedinte din 1999), Societatea Romana de studiu a farmacodependentelor, Societatea Romana de cercetare a magneziului (Preşedinte din 1999), dar si a New York Academy of Science (SUA), din l991, International Society for Study of Xenobiotics (USA), European Behavioural Pharmacology Society (Tubingen), Union Therapeutique Internationale (Paris), International Brain-Gut Society, membru în colectivul director, International Biographical Association (Cambridge, England), Uniunea Medicala Balcanica, International Society of Chemotherapy, International Society of Magnesium.

A participat la peste 100 de congrese şi conferinţe internaţionale, peste 100 de congrese si conferinţe naţionale.

De asemenea, a fost membru in comitetul stiintific a 12 Congrese nationale cu participare internationala ale Societatii Romane de Farmacologie, Terapeutica si Toxicologie clinica si in comitetul stiintific al altor congrese nationale. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
3

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
73

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
12

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...