LA MULTI ANI, MARIUS RUSU!

LA MULTI ANI, MARIUS RUSU!

 MARIUS RUSU  

Cu prilejul zilei de nastere, Stiri Botosani ii ureaza actorului Marius Rusu multa sanatate, impliniri pe scena si in viata, bucurii sufletesti! 

Nascut pe 25 iulie 1969, Marius Rusu este actor papusar, creator de suflete, datator de viata intr-o lume bazata pe reguli si pe legi concrete.

Pe scena Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani, in mijlocul copiilor, la petreceri sau in spectacole, in actiuni de caritate sau ca simplu partener, Marius Rusu devine acel personaj de incredere care te indeamna sa privesti in jur, sa iti cureti privirea de atatea uratenii umane, sa crezi in zambetul papusii si in cel al papusarului ei.

Pentru ca nimic nu se compara cu miracolul care se intampla dincolo de ata care transforma marioneta in fiinta, cand papusarul se identifica pana la sublim cu propria-i creatie, fara sa stii unde se termina fantasticul si de unde incepe profesionalismul actorului.

"De ce papusi si marionete? Iata o intrebare la care un papusar ar putea sa raspunda: pentru ca viata este cuprinsa permanent intre vis si realitate; pentru ca de foarte multe ori papusa te invata s-o iubesti si s-o respecti, pentru ca sufletul ei este partea din daruirea actorului. Cunoscand papusa vei reusi sa afli cine esti cu adevarat. Ea nu te minte si nu te inseala", marturiseste Marius Rusu.

La teatrul de papusi, niciun spectacol nu seamana cu altul, fiecare clipa este irepetabila si sublima, pentru ca el, actorul, creeaza irepetabilul si sublimul!

"Impactul cu lumea papusilor creeaza o emotie deosebita, aminteste de copilarie, de dialogurile pe care le aveam fiecare din noi cu diversele jucarii. Generatii de actori au creat cu fiecare nou spectacol o noua lume, mereu alta, plina de surprize si bucurii, cautand sa se apropie cat mai mult de sufletul gingas si generos al copiilor, cei mai credinciosi spectatori din lume", povesteste actorul.

Copilul-spectator este sincer si greu de pacalit, barometrul perfect care da masura talentului si a daruirii papusarului. Pentru ca, in fata copilului, nu poti interpreta, ci crea, nu poti repeta, ci fauri continuu.

"Nimic nu este mai scump pe lume pentru acest magician al epocii moderne, actorul papusar, decat stralucirea vie a ochilor scanteietori si ropotul aplauzelor entuziaste ale micilor spectatori ce confirma bucuria succesului", se mandreste Marius Rusu.

Actor deopotriva pentru mari si mici, Marius Rusu surprinde prin forta de dincolo de rolurile sale, prin duiosia si fragilitatea sentimentala cu care isi imbraca papusile sau pe sine insusi.

Statura impozanta, ghidusenie care aminteste de Badia Creanga, actorul isi traieste propriile iluzii alaturi de papusile sale, impreuna cu colegii sai, alaturi de care faureste miracole, bucurii, franturi din vietile nostre nestiute sau nici macar inchipuite.

Pentru ca, asa cum spune Marius Rusu, "vom avea, cat va fi lumea, nevoie de basme, de legenda, de adevar si iluzie…!"

 

Marius Rusu a absolvit Universitatea de Arte George Enescu Iasi, Facultatea de Compozitie, Muzicologie, Pedagogie muzicala si Teatru, profil Arta teatrala, specializarea Arta actorului manuitor de papusi si marionete, precum si Departamentul pentru pregatirea personalului didactic, sesiunea 2001.

A urmat numeroase cursuri de perfectionare sau de specializare, cu actori ai teatrului Tandarica Bucuresti, cu Ion Cojar si Ionut Brancu, cu Emil Coseru si Tavi Jighirgiu.

Este actor al Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani.


 

(CONTINUAREA AICI)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șofer căutat de Poliție: Nu a oprit mașina după ce a lovit, în viteză, o bătrână!

astăzi, 20:30
273

Un apel la 112 anunța că un șofer a rănit o femeie, după care mașina și-a continuat drumul. Cea care a sunat, o femeie în vârstă de 70 de ani, din Cristești, a spus că autoturism...

Petre Daea: Condițiile meteorologice nefavorabile au generat pierderi extraordinare la culturile de rapiță

astăzi, 19:16
137

Ministrul Agriculturii Petre Daea spune, într-un mesaj video postat miercuri pe Facebook, că fenomenele meteorologice nefavorabile și grindina au generat pierderi "extraordinare de producție" pent...

Iohannis a promulgat legea: Persoanele care refuză un loc de muncă vor pierde ajutorul social!

astăzi, 18:25
1470

Președintele Klaus Iohannis a promulgat modificările la legea 416/2001 privind venitul minim garantat. Conform noilor prevederi, persoanele care refuză un loc de muncă oferit vor pierde ajutorul s...