LA MULŢI ANI, DANA BUCĂTARU!

LA MULŢI ANI, DANA BUCĂTARU!

DANA BUCATARU

Dana Bucataru este artistul care amortizeaza, cu talent, docilitate si rabdare, distanta dintre doua generatii: cea a actorilor care s-au nascut odata cu teatrul si cea a actorilor tarzii, a artistilor-copii.

Dana Bucataru a reprezentat mereu, din punct de vedere artistic, factorul de echilibru, de calm, de relaxare. Pentru ca Danielei Bucataru nu trebuie sa ii ghicesti talentul. Personajele ei se povestesc prin ele insele, intr-o formula fericita a jocului de dinlauntru in afara, niciodata invers.

Daniela Bucataru joaca si se joaca la fel de frumos, fie ca este vorba despre teatru pentru adulti sau de cel pentru prichindei.

Fara a fi o aparitie bulversanta pe scena, Daniela Bucataru impresioneaza prin trasaturile aproape sculpturale, de zeita antica, trasaturi care ii confera o distinctie teatrala in cel mai frumos sens al cuvantului.

S-a nascut la Piatra-Neamt, pe 2 aprilie 1968, urbe care ii si ofera prilejul de a urca prima data pe scena, in calitate de actor, in perioada 1992-1994 fiind angajata a Teatrului Tineretului din Piatra-Neamt. Dupa "ucenicia" de la Piatra Neamt, intr-un teatru care concentra inca, la acea vreme, o adevarata elita a scenei romanesti, Dana Bucataru urmeaza cursurile Academiei de Arte "George Enescu" Iasi, clasa Natalia Danaila si Ion Sapdaru (1992-1996), perioada in care va activa si la postul de radio RADIO NORD-EST. 

Imediat dupa absolvirea facultatii vine la Botosani, din anul 1996 si pana in prezent fiind angajata a Teatrului Mihai Eminescu.

Roluri:

Natalia Stepanova - "Buna Seara, domnule Cehov", Regia I. Bordeianu

Mona - "Steaua fara nume", Regia Mihaela Sasarman

Zoe - "O scrisoare pierduta", Regia I. Sapdaru

Miss Furnivall - "Comedie pe intuneric", Regia A. Vulpe

Charlotte - "Livada de visini", Regia I. Bordeianu

Amanta Ursula - "Un veac de singuratate", Regia A. Vasilache

Ioana tiganca - "Cocoana Chirita", Regia I. Sapdaru

Myrtle - "Paradisul terestru", Regia Al. Hawsvater

Olivia - "A douasprezecea noapte", Regia G. Badea

Maria - "Apus de Soare", Regia Marius Rogojinschi

Iapa Surioara - "O poveste foarte simpla", Regia Andro Enukidze


In ultimul an, botosanenii au putut-o admira pe Dana Bucataru in roluri de exceptie din spectacolele "O noapte furtunoasa", Regia Alexandru Vasilache, "Interzis sub 18 ani", Regia Lenus Moraru, "Mincinosul" Regia Ion Sapdaru.

Actrita Dana Bucataru colaboreaza, din anul 2005, si cu Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani.

Melomanii s-au bucurat de nenumarate ori de prezenta Danei Bucataru in cadrul spectacolelor oferite de Filarmonica Botosani, actrita impresionand nu doar prin prezenta bine dozata in spatiul concertistic, dar mai ales prin calitatea repertoriului ales, poezii menite sa completeze si sa valorifice chiar compozitiile muzicale prezentate publicului. 

Intr-un timp in care teatrul de provincie intampina dificultati din ce in ce mai mari in a le oferi actorilor oportunitatile de ordin financiar sau artistic, intr-un timp tot mai mercantil, Teatrul botosanean are datoria de a pastra oamenii de calitate, de a incerca sa stopeze plecarea actorilor buni si de a completa scena botosaneana cu nume noi, care sa readuca institutia culturala la rangul pe care il merita.Redactia Stiri Botosani ii ureaza Danei Bucataru "La multi ani", multa sanatate, inspiratie si Dumnezeu sa ii implineasca toate bucuriile sufletului! 

Foto jos: Dana Bucataru, in spectacolul "O poveste foarte simpla".

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Nicolae Botgros și autoarea textului celebrului cântec Dorul Basarabiei, propuși pentru Titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani! VIDEO

astăzi, 14:15
223

Pe 30 martie 2018, în ședința ordinară de Consiliu Local, va fi supus dezbaterii și aprobării proiectul pentru acordarea titlului de Cetățean de onoare al municipiului Botoșani lui Nicolae Bo...

Comunicat - Toți copiii cu CES din învățământul special din Botoșani beneficiază de asistență socială completă

astăzi, 13:24
94

Deputatul PSD Tamara Ciofu și președintele Consiliului Județean Botoșani Costică Macaleți au reușit să determine Guvernul să acorde din nou drepturile de asistență socială copiilor cu ceri...

Medicii veterinari din Botoșani se pregătesc de protest!

astăzi, 13:15
179

Medicii veterinari din Botoșani vor participa, la începutul săptămânii viitoare, alături de colegii lor din celelalte filiale din țară, la un protest de amploare care va avea loc la ...