La multi ani, CRISTINA CIOFU!

La multi ani, CRISTINA CIOFU!

 CRISTINA CIOFU in O poveste foarte simpla, regia Andro Enukidze  

Actrita Teatrului Mihai Eminescu Botosani implineste astazi trei decenii de viata. Ieseanca prin nastere, botosaneanca prin devenire, Cristina Ciofu si-a dovedit siesi, dar si publicului, ca locul actorului este acolo unde se aduna aplauzele.

Contele Irmsky in Viforul sau Oana din Apus de soare, rolurile din Angajare de clovn sau O poveste foarte simpla, sunt secvente care demonstreaza ca actrita Cristina Ciofu a facut cinste scenei botosanene, a inmiresmat cu talentul sau blazonul Teatrului Mihai Eminescu.

Construita pe calapodul actoricesc al scolii iesene de teatru, Cristina Ciofu poarta amprenta artistica a profesorilor ei Adi Carauleanu si Octavian Jighirgiu, de la Universitatea de Arte G. Enescu.

Prezenta in mai toate spectacolele montate pe scena Teatrului Mihai Eminescu in ultimii ani, actrita nascuta in 23 februarie 1980 se aseaza confortabil in orice unghi artistic, dovedindu-se capabila sa manuiasca sentimental orice personaj, caruia nu de putine ori ii imprumuta nota distincta a personalitatii sale.

Daca la unii actori acest lucru deranjeaza, la Cristina Ciofu nu face decat sa completeze actul artistic, intru meritul sau si implinirea spectacolului.

Publicul botosanean o poate vedea in multe spectacole alaturi de sotul sau, Sorin Ciofu, ca in O poveste foarte simpla (regia Andro Enukidze) sau Apus de soare (regia Marius Rogojinschi). 

Actrita botosaneana a trecut si prin fericita experienta de a lucra cu regizorul de film Corneliu Porumboiu, ea facand parte din distributia peliculei de succes A fost sau n-a fost.

Cristina Ciofu a absolvit, in 2003, Facultatea de Compozitie, Muzicologie,Pedagogie Muzicala si Teatru, sectia Arta teatrala, specializarea arta actorului din cadrul Universitatii de arte George Enescu Iasi, Clasa prof. Constantin Popa, Adi Carauleanu, Octavian Jighirgiu.

 

Alte roluri in teatru

•Ala in Tango, de S.Mrozeck regia: Attila Vizauer

•Ania in Livada de visini, regia Ion Bordeianu

•Elisa, Nicholosa, Maicuta, in Decameronul, de Bocaccio regia : N.P.Villi

•Luluta in Cucoana Chirita, de V.Alecsandri regia: Ion Sapdaru

•Remedios in Un veac de singuratate, de G.G.Marques regia Alexandru Vasilache

•Carapacea in Doua sageti, de A.Volodin regia : Petru Hadarca

•D-na Sutto in Ultimul Sutto, de D.Crudu regia Alexandru Vasilache

•Eugenie in Puricele in ureche, de G.Feydeau, regia Petru Hadarca

•Beliza in Moliere inchipuit,  regia Alexandru Vasilache

•Paula in Zapezile de altadata, de D. Solomon, regia Volin Costin

•Michelle in Jobenul, de Eduardo de Fillippo, regia Ion Ciubotaru

•Cealalta in Cum se face, dupa Roberto Mazzuco, regia Tavi Jighirgiu

Rol de debut

•Clovn in Iorgu de la Sadagura regia Ion Cebotari

Roluri in film

•Vali, in A fost sau n-a fost, regia Corneliu Porumboiu (2006)

Specializari

•Atelier de poezie (program de Master Class pentru tineri actori) Ipotesti 2006 coordonator Ion Caramitru

•Atestat profesionist viola si pian (absolvent 1998 – Liceul de arta Octav Bancila Iasi)

Festivaluri

•Festivalul de teatru de la Pitesti 2004 cu Tango

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Administratia Bazinală de Apă Siret, despre alimentarea cu apă a municipiului Botoșani: "Operatorul de apă SC Nova Apa Serv Botoșani a fost informat asupra începerii manevrelor!"

astăzi, 15:51
615

Față de disfuncționalitățile apărute în alimentarea cu apă a municipiului Botoșani, precum și a altor localități din județ, în vederea informării corecte și complete a popula...

Primarul Cătălin Flutur, despre întreruperea apei: "Îmi doresc să vină cineva în faţa botoşănenilor şi să îşi asume disconfortul creat"

astăzi, 14:07
977

Începând de ieri dimineaţă, telefoanele Primăriei municipiului Botoşani au sunat mult mai mult decât de obicei. Botoşănenii, pe bună dreptate, au reclamat faptul că au rămas...

Expoziţia retrospectivă "Dimitrie Loghin (1910 – 1982)", la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani!

astăzi, 14:03
72

Muzeul Judeţean Botoşani prezintă în perioada 21 octombrie – 15 noiembrie 2017, în spaţiul Galeriilor de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani, expoziţia retrospectiv...