La multi ani, CATALINA CONSTANTINOVICI!

La multi ani, CATALINA CONSTANTINOVICI!
Nascuta pe 28 octombrie 1972, Catalina Constantinovici se implineste in fiecare zi, cu fiecare suflet si privire atintita asupra sa, cu fiecare ora de muzica sau spectacol, cu fiecare copil care trece granita spre lumea sunetelor.

Profesor la clasa de canto-muzica usoara a Scolii Populare de Arta Botosani din anul 2004, Catalina Constantinovici pare sa se afle pe un drum bine conturat artistic si profesional.

Dupa ce a activat cativa ani in presa locala, situandu-se lejer de cealalta parte a baricadei, cea a criticului consumator de cultura, Catalina Constantinovici s-a declarat intr-un final devotata muzicii si impatimitilor ei.

Absolventa a Academiei de Arte George Enescu din Iasi, a decis sa isi asume o profesie deseori ingrata, rareori previzibila.

In anul 2004 a finalizat Masterul in muzica, specializarea "Gandirea muzicala a secolului XX. Sinteze si perspective", in prezent fiind doctorand al Universitatii de Arte "George Enescu" din Iasi.

In perioada 2005-2007 a activat ca profesor de canto la Liceul de Arta "Stefan Luchian" din Botosani.

Activitatea culturala a Catalinei Constantinovici debuteaza la televiziunea locala Somax, in anul 1997, perioada in care realizeaza, la Monitorul de Botosani, Coltul melomanului. Anul urmator paraseste Botosanii stabilindu-se in Bucuresti, unde activeaza ca profesor, in perioada 1998-2000. In anul 2001 ocupa functia de referent colaborator al Casei de Cultura "M. Eminescu" din Bucuresti. In 2003 revine in Botosani, devenind redactor al publicatiei Monitorul de Botosani.

Chiar daca in ultimii opt ani a ramas fidela profesiei, Catalina Constantinovici nu a uitat prea usor prima dragoste, profesorul de canto intorcandu-se deseori la tastatura pentru a publica materiale de presa care au darul de a readuce in actualitate pagini din cultura muzicala a locurilor.

Botosaniul, spre deosebire de multe alte orase din tara, dispune de un excelent potential artistic si nu numai, sute de elevi indreptandu-se an de an catre muzica, multi dintre ei calcand pragul Scolii de Arte.

Pentru a dezvolta si oferi prilejul cat mai multor bucurii, in urma cu cativa ani a infiintat Asociatia Vis de Artist, in cadrul careia activeaza zeci de copii impreuna cu care a cucerit numeroase premii incununate de aprecieri pe masura in competitiile nationale, indiferent ca este vorba despre scenele botosanene sau scena Festivalului Mamaia Copiilor.

Asociatia devine de la o zi la alta un refugiu artistic pentru micutii dependenti de muzica, de intalniri culturale sau pur si simplu de nevoia de evolutie permanenta.

La aniversare, Stiri Botosani ii ureaza Catalinei Constantinovici LA MULTI ANI, multa sanatate, bucuria intamplarilor frumoase si nebunia artistica a creatorului sa ii fie forta si pavaza!
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Autoturism cuprins de un incendiu pe o stradă din Dorohoi! FOTO

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
866

Un autoturism parcat, miercuri seara, pe o stradă din municipiul Dorohoi a luat foc fiind nevoie de intervenția angajaților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.Mașina, un V...

O ocrotitoare și binefăcătoare a câinilor maidanezi, propusă pentru titlul de Cetățean de onoare al municipiului Botoșani

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
2374

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din data de 29 noiembrie va fi și un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de Cetățean de onoare lui Heike Lindlohr, fondatoarea...

Marcela Motoc aduce "Fata din Curcubeu" la Botoșani!

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
261

De pe scenele pariziene, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret Botoșani. Un text de Lia Bugnar și o actriță care a străbătut lumea pentru ca într-un târziu ea, lumea, să &icir...