IUSTINA IRIMIA - Zambetul muzicii tinere! - VIDEO

IUSTINA IRIMIA - Zambetul muzicii tinere! - VIDEO

 IUSTINA IRIMIA  

Mereu cu zambetul pe buze si cu tolba de cantece, Iustina Irimia transmite bucuria cantecului popular, dincolo de gingasia si de frumusetea chipului sau tanara artista din Flamanzii Botosanilor tainuind o imensa capacitate de munca si o constanta grija pentru publicul sau.  

Nascuta pe 1 iunie 1990, in Flamanzi, Iustina a absolvit Colegiul National "Mihai Eminescu Botosani", in prezent fiind studenta la Facultatea de Litere, Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi.

Canta din clasa a doua, cand, la o serbare, a fost descoperita de Constantin Lupu, un alt mare rapsod al Botosanilor, dirijorul Ansamblului Datina, care a insistat ca fetita sa vina la Botosani pentru a lua contact cu artistii profesionisti.

Primul concurs important pentru ea a fost la Bucecea, unde, la Festivalul "Satule, mândră grădină" a obţinut premiul de debut.

Sustine primele spectacole cu Ansamblul Datina de la Botoşani, pentru ca apoi, inaintand in varsta, odata cu dezvoltarea repertoriului si a capacitatilor vocale, Iustina Irimia sa ajunga alaturi de Orchestra Rapsozii Botosanilor, fiind acompaniata de maestrul Ioan Cobala. Aici inregistreaza si primele cantece.

A urcat pe scena alaturi de artisti consacraţi precum Sofia Vicoveanca, Laura Lavric, Mioara Velicu, Nicolae Glib, Niculina Stoican, Lucreţia Ciobanu, Margareta Clipa.

Printre cele mai importante premii ale Iustinei Irimia sunt Premiul I la "Moştenitorii", concurs al Tezaurului Folcloric de pe TVR1, Locul I la Festivalul "Din bătrâni, din oameni buni", obţinut la Iaşi în 2010, premiul al II-lea la "Rapsodia Românescă", "Favorit 2006" şi locul I la "Mina Pâslaru", desfăşurat la Sadova, în 2009.

Iustina Irimia se simte atrasa si de pictura, astfel ca tanara, sub indrumarea atenta a preotului Marius Pijin, desluseste tainele icoanelor. In liceu, a jucat volei dar a facut parte si din echipa de teatru a Colegiului National "Mihai Eminescu" Botosani.

In urma cu nici doua saptamani, pe 15 iulie, Iustina Irimia a cantat pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor Botosani, alaturi de Orchestra Rapsozii Botosanilor si de artisti de marca, precum Sofia Vicoveanca, Petronela Rusu, Cornelia Ciobanu, Dan Dobos, Elena Mandrescu si Laura Stefanescu, in cadrul spectacolului "Mangaiere prin cantec", pentru sinistratii din Dorohoi, prestatia tinerei bucurandu-se de simpatia publicului, care a rasplatit-o cu ropote de aplauze.  

In prezent, Iustina Irimia activeaza in Ansamblul "Doina Carpatilor", din Iasi. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pe 12 decembrie, creștinii îl cinstesc pe Spiridon, sfântul care își părăsește racla! VIDEO

Luni, 11 Decembrie 2017
1412

Sfantul Spiridon este cinstit de Biserica pe 12 decembrie. Spiridon este sfantul care pleaca periodic din racla, pentru a-i ajuta pe oamenii care il cheama in rugaciune, cu credinta si cu dragoste. As...

Drumul Manoleasa-Rădăuți Prut a intrat în lucrări de modernizare - FOTO

Luni, 11 Decembrie 2017
1599

Lucrările de modernizare a Drumului Naţional 24 C au demarat astăzi cu prima etapă, cea de reprofilare a căii rutiere şi adaos de material pietros şi cilindrare (compactare). Reprofilarea are d...

Apel al Poliției, după ce pe rețelele sociale au apărut mesaje de instigare la violență!

Luni, 11 Decembrie 2017
1105

În aceste zile, pe rețelele sociale, cetățenii sunt invitați să participe la o serie de manifestații publice. Înainte de a da curs invitației, recomandăm tuturor să fie atenți cu...