IONUT ADASCALITEI - Actorul de dincolo de controverse!

IONUT ADASCALITEI - Actorul de dincolo de controverse!

IONUT ADASCALITEI

Nascut pe 5 aprilie 1980, in Botosani, Ionut Adascalitei a devenit o vedeta la limita controversei dupa ce a acceptat sa modereze emisiunea "Test de fidelitate", difuzata in anii trecuti la Antena 1. Dincolo de imaginea pe care telespectatorul o are despre omul de dincolo de sticla, obligat sa respecte un format de emisiune impus de producatori, Ionut Adascalitei este un talentat actor.

Absolvent al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, sectia Actorie, la clasa inegalabilului Mircea Albulescu, Ionut Adascalitei s-a bucurat de sansa inca din timpul studiilor, cand a avut ocazia sa joace, chiar daca numai in rol de figurant, in productiile cinematografice internationale "Callas Forever", regia Franco Zeffirelli – Media Pro Pictures (2001), si "Cold Mountain", regia Anthony Minghella – Castel Film (2002). Experienta si apropierea de cei doi cunoscuti regizori au pus solide caramizi la baza carierei actorului botosanean. 

Tot in timpul facultatii, Ionut Adascalitei a facut roluri importante, precum Miroiu din "Steaua fara nume", de Mihail Sebastian, Lopahin din "Livada cu visini", de Cehov, Tipatescu din "O scrisoare pierduta", de I.L. Caragiale, dar si August, in "Norway Today", de Igor Bauersima.

Talentul sau nu a trecut neobservat de marii regizori, astfel ca Ionut Adascalitei a fost invitat sa joace la Teatrul Bulandra, in anul 2000, unde a fost distribuit in rolul Strajerul, din spectacolul "Hamlet", de W. Shakespeare, regia Liviu Ciulei.
 
De asemenea, un rol important a obtinut din partea regizorului Tudor Marascu, in spectacolul Teatrului National – "Dulcea pasare a tineretii", de Tennessee Williams. Spectacolul in care Ionut Adascalitei joaca alaturi de Adela Marculescu, Damian Crasmaru, Marius Rizea si Sanda Toma se afla in repertoriul Teatrului National in stagiunea 2010-2011.

Ionut Adascalitei nu a ratat nici filmele, in afara de figuratia din facultate, in cele doua scurt-metraje, actorul jucand mai tarziu in "Danut pleaca pe vapor" (2008), "Doesn`t matter" (2005), "Hacker" (2004) sau "Colorat in negru" (2002).

Spune despre sine ca este atras in mod special de film, muzica si geografie, iar in relatia cu ceilalti s-ar descrie cam asa: "Usor ingamfat, sensibil egoist, hazliu uneori si animat de dorinta de a ne avea ca fratii". Daca ar fi sa o ia de la capat? "Probabil as face acelasi lucru. Eventual explorator sau macar pilot de avion". Peste 15 ani se vede "ceva mai matur, mai bogat, umblat prin lume si tatic. Dar tanar inca", Ionut Adascalitei mentionand pentru site-ul romsatnet.com ca cele mai apropiate persoane din viata sa ii sunt sora, mama si tata. Apreciaza cel mai mult la o persoana umorul si autoironia. 

Foto: casandra.bizland.ro
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
15

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
28

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
55

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...