IOAN GABRIEL LUCA - Un performer de talie internationala! - VIDEO

IOAN GABRIEL LUCA - Un performer de talie internationala! - VIDEO

 IOAN GABRIEL LUCA  

Daca pamanturile Botosanilor si-ar aduna laolalta muzicienii pe care i-a imprastiat prin lume de-a lungul vremurilor, de la George Enescu pana in zilele noastre, sunetele orchestrei ar acoperi inca un secol de istorie a muzicii.

Unul dintre cei care vor ocupa un onorant loc in marea orchestra va fi desigur dorohoianul Ioan Gabriel Luca. Profesor la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, instrumentist de marca, a participat la concerte internationale de mare succes, in tara si in strainatate. Ca elev a castigat sase editii consecutive ale Olimpiadei Nationale de Muzica, precum si Premiul I al unei editii a Concursului International Jeunesses Musicales.

Membru in orchestre de inalt calibru artistic, distins de catre Presedintele Romaniei cu Medalia Meritul Cultural clasa II-a.

Ioan Gabriel Luca s-a nascut in anul 1977 la Dorohoi. De la varsta de 6 ani studiaza vioara, iar de la 12 ani incepe studiul cornului sub indrumarea profesorului Neculai Musteata, la Liceul Octav Bancila din Iasi. Calitatile sale interpretative sunt recunoscute repede la nivel national: castiga premiul I la sase editii consecutive ale Olimpiadei Nationale de Muzica, din 1990 pana in 1996, performante carora adauga, in aceeasi perioada, premii I la Concursurile de interpretare de la Ploiesti (1992), Iasi (1992, 1993, 1996), Constanta (1994), Baia Mare (1995).

In 1996 obtine Premiul I la Concursul International Jeunesses Musicales. Ioan Gabriel Luca a absolvit in 2001 Universitatea de Muzica din Bucuresti, la clasa prof. Nicolae Lipoczi, corn solo.

Din 1997 este membru al Filarmonicii "George Enescu" Bucuresti, iar din 1999 este sef partida corn. Impreuna cu orchestra Filarmonicii George Enescu a participat la numeroase turnee internationale de mare succes in Europa si Asia.

Intre timp isi continua si activitatea solistica. Este membru al formatiilor Athenaeum Brass Quintet, cvintetului George Enescu, Romanian Brass, cu care a sustinut concerte in tara si strainatate si a realizat inregistrari. Este membru al Orchestrei Internazionale d’Italia. In anul 2004, Ioan Gabriel Luca este distins de catre Presedintele Romaniei cu Medalia Meritul Cultural clasa II-a.

Din 2007 este profesor asociat la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.

Ioan Gabriel Luca a concertat in 2010 si pe scena Filarmonicii Botosani, alaturi de un alt talentat muzician ridicat de pe aceste meleaguri, Vlad Andrei Buzdugan, cei doi artisti bucurandu-se de recunoasterea si aprecierea sincera a publicului botosanean. 


 


VIDEO, sursa You Tube: Athenaeum Brass Quintet, ABQ, Rondo alla turca (Mozart)
Mihai Toth - Trumpet
Cristian Suciu - Trumpet
Ioan Gabriel Luca - Horn
Florin Pane - Trombone
Laurentiu Sima - Tuba


 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Protest spontan la Casa de Pensii! FOTO

astăzi, 11:18
2

Angajații Casei de Pensii Botoșani au declanșat, luni dimineață, un protest spontan. Oamenii au iesit in fața instituției, transmițând și o serie de revendicări.Activitatea institu...

Ofertă bogată de locuri de muncă în Botoșani, la final de an. Salariile rămân la fel de mici!

astăzi, 11:02
67

Contabil-șef cu 5 ani vechime caută un liceu din județul Botoșani, iar Direcția Silvică angajează un pădurar, salariul anunțat fiind de 2065 lei. Cu aproape aceeași retribuție, Victor Const...

Două eleve accidentate de o maşină, după o traversare neregulamentară

astăzi, 11:00
102

Evenimentul a avut loc pe Drumul Naţional 29 A între oraşele Darabani şi Dorohoi, când cele două fete, Ionela şi Diana N. de 16 ani, au încercat să treacă strada în fug...