IOAN GABRIEL LUCA - Un performer de talie internationala! - VIDEO

IOAN GABRIEL LUCA - Un performer de talie internationala! - VIDEO

 IOAN GABRIEL LUCA  

Daca pamanturile Botosanilor si-ar aduna laolalta muzicienii pe care i-a imprastiat prin lume de-a lungul vremurilor, de la George Enescu pana in zilele noastre, sunetele orchestrei ar acoperi inca un secol de istorie a muzicii.

Unul dintre cei care vor ocupa un onorant loc in marea orchestra va fi desigur dorohoianul Ioan Gabriel Luca. Profesor la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, instrumentist de marca, a participat la concerte internationale de mare succes, in tara si in strainatate. Ca elev a castigat sase editii consecutive ale Olimpiadei Nationale de Muzica, precum si Premiul I al unei editii a Concursului International Jeunesses Musicales.

Membru in orchestre de inalt calibru artistic, distins de catre Presedintele Romaniei cu Medalia Meritul Cultural clasa II-a.

Ioan Gabriel Luca s-a nascut in anul 1977 la Dorohoi. De la varsta de 6 ani studiaza vioara, iar de la 12 ani incepe studiul cornului sub indrumarea profesorului Neculai Musteata, la Liceul Octav Bancila din Iasi. Calitatile sale interpretative sunt recunoscute repede la nivel national: castiga premiul I la sase editii consecutive ale Olimpiadei Nationale de Muzica, din 1990 pana in 1996, performante carora adauga, in aceeasi perioada, premii I la Concursurile de interpretare de la Ploiesti (1992), Iasi (1992, 1993, 1996), Constanta (1994), Baia Mare (1995).

In 1996 obtine Premiul I la Concursul International Jeunesses Musicales. Ioan Gabriel Luca a absolvit in 2001 Universitatea de Muzica din Bucuresti, la clasa prof. Nicolae Lipoczi, corn solo.

Din 1997 este membru al Filarmonicii "George Enescu" Bucuresti, iar din 1999 este sef partida corn. Impreuna cu orchestra Filarmonicii George Enescu a participat la numeroase turnee internationale de mare succes in Europa si Asia.

Intre timp isi continua si activitatea solistica. Este membru al formatiilor Athenaeum Brass Quintet, cvintetului George Enescu, Romanian Brass, cu care a sustinut concerte in tara si strainatate si a realizat inregistrari. Este membru al Orchestrei Internazionale d’Italia. In anul 2004, Ioan Gabriel Luca este distins de catre Presedintele Romaniei cu Medalia Meritul Cultural clasa II-a.

Din 2007 este profesor asociat la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.

Ioan Gabriel Luca a concertat in 2010 si pe scena Filarmonicii Botosani, alaturi de un alt talentat muzician ridicat de pe aceste meleaguri, Vlad Andrei Buzdugan, cei doi artisti bucurandu-se de recunoasterea si aprecierea sincera a publicului botosanean. 


 


VIDEO, sursa You Tube: Athenaeum Brass Quintet, ABQ, Rondo alla turca (Mozart)
Mihai Toth - Trumpet
Cristian Suciu - Trumpet
Ioan Gabriel Luca - Horn
Florin Pane - Trombone
Laurentiu Sima - Tuba


 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani - Chiajna 0-2. Dorinel Munteanu, debut cu victorie. Enache, trimis în tribună la pauză

astăzi, 20:19
252

Concordia Chiajna a învins-o în deplasare pe FC Botoşani cu scorul de 2-0 (2-0), sâmbătă seara, într-o partidă din etapa a 9-a a Ligii I. La primul meci al antrenorulu...

Noi materii la examenul de Capacitate

astăzi, 19:59
619

Ministrul Educaţiei Valentin Popa a declarat că vrea să schimbe procedura de desfăşurare a Evaluării Naţionale la sfârşitul ciclului gimnazial. Concret, oficialul a afirmat că elevii ca...

Simptome ale cancerului la creier. Toată lumea trebuie să le cunoască

astăzi, 18:15
1039

Cancerul la nivelul creierului pare a fi unul dintre cele mai înfricoșătoare diagnostice pe care un om le poate primi. Mass-media a inoculat ideea că acest tip de cancer este lipsit de orice spera...