GABRIEL COROLEA, viaţa în slujba semenilor!

GABRIEL COROLEA, viaţa în slujba semenilor!

GABRIEL COROLEA

De mai bine de şapte ani ne adună laolaltă, în jurul poveştilor de viaţă. Concertele caritabile organizate de el în prag de Crăciun sau în vremea Paştilor nu sunt simple adăugiri de afişe pe zidurile târgului. Copii, tineri şi bătrâni, mai ales bătrâni, vin an de an să asculte vocile studenţilor care formează Corul Psaltic "Sfântul Ioan Cucuzel", aflat sub coordonarea botoşăneanului Gabriel Corolea.  

Gabriel Corolea s-a născut pe 21 septembrie 1982 și a absolvit Seminarul Teologic din Botoșani, promoția 2006.  Continua studiile universitare la Iași, la Facultatea de Litere, în cadrul Universității "Al. Ioan Cuza".

Ca student, dar și ca absolvent al Seminarului Teologic, Gabriel Corolea inițiază în luna martie a anului 2007 unul dintre cele mai minunate proiecte cu impact social din ținutul Moldovei: înființează Corul Psaltic "Sfântul Ioan Cucuzel" din Iasi.

Bun cunoscător al muzicii psaltice, Gabriel Corolea a adunat în jurul său, de-a lungul anilor, zeci de tineri iubitori ai muzicii bizantine. La inceput corul număra 30 de studenţi. Primul concert caritabil a fost pentru o tânără studentă bolnava de leucemie din Iaşi.

Tinerii membri ai corului participă în fiecare duminica la diferite parohii la sfânta Liturghie.
Extraordinar este faptul că tinerii care cântă în cor provin de la diverse facultăţi ale universităţilor ieşene, precum Filosofie, Geografie, Istorie, Economie şi Administrarea Afacerilor, Litere, Teologie, Psihologie, Medicină, Farmacie, Hidrotehnică, Construcţii, Automatică şi Calculatoare, Medicină Veterinară, Ingineria Mediului. Fără a avea cunoștințe de muzică psaltică, dar fiind însuflețiți de iubirea pentru aproapele, de dăruirea întru cei nevoiași, dar mai ales buni creștini, oameni frumoși, curați și entuziaști. Mulţi dintre studenţii care activează sau au activat de-a lungul anilor în acest cor sunt din Botoşani, unii chiar la seminar.

Din luna octombrie a anului 2011, corul a primit titulatura de Cor Misionar al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

De şapte ani, Corul Misionar al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei susţine concerte caritabile la Botoşani. Fie că susţin cauza unui copil aflat în mare încercare trupească, fie că adună bănuţ peste bănuţ pentru a sprijini o familie să treacă peste cumpene grele, studenţii reuşesc să convingă şi să adune oamenii în jurul necazului semenilor lor.

În aprilie 2013, în Duminica Floriilor, Gabriel Corolea și corul pe care îl coduce si dirijează a susținut un emoționant concert caritabil la Botoșani, în Biserica Vovidenia, pentru a ajuta o familie din Dângeni să își repare acoperișul casei distrus de o furtună.

În urmă cu numai o săptămână, Gabriel Corolea şi Corul Psaltic Sf. Ioan Cucuzel au susţinut la Botoşani un alt concert caritabil, "Suflete, iar e Crăciun", un spectacol în beneficiul lui Cosmin Dragu, un băiat de 17 ani suferind de distrofie musculară.
Înaintea Craciunului sau la sărbătoarea Paștilor, membrii Corului psaltic "Sfântul Ioan Cucuzel" vin la Botoșani, unde prin concertele susținute au încercat să sensibilizeze publicul și să strângă fonduri pentru copii bolnavi, familii aflate în suferințe sau nevoi. Răsplătiți cu aplauze sincere, apreciați pentru generozitatea și sinceritatea manifestărilor lor, tinerii aflați sub bagheta strălucitoare și binecuvântată a lui Gabriel Corolea sunt un exemplu de trăire creștină, de dăruire întru credință.

Impresionantă este nu numai forța unui om de a aduna în jurul său zeci de tineri, ci și capacitatea extraordinară de a-i menține aproape, de a-i motiva să performeze într-un domeniu, cel al muzicii psaltice, care nu le este nici pe departe la îndemână. Ori o astfel de performanță ar fi fost imposibilă fără binecuvântarea și susținerea înalților ierarhi ai Bisericii, în frunte cu IPS Teofan.

"Membrii corului devin, în mod inevitabil, mai mult decât colegi. Aici s-au legat prietenii durabile, dar s-au înfiripat şi poveşti de dragoste. Iubirea de Dumnezeu, pasiunea pentru muzică sunt coordonate ce i-au apropiat, de-a lungul timpului, pe mulţi dintre cei veniţi doar cu scopul de a realiza ceva frumos. Un număr de 11 cupluri, formate exclusiv din membri ai corului şi-au unit destinele, după ce s-au cunoscut aici. În afara acestora, există şi cupluri promiţătoare, care probabil vor urma aceeaşi cale în curând. Aşadar, corul devine o a doua familie pentru oricine ar dori să ni se alăture", spun tinerii din Corul Misionar al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Corul Psaltic "Sfântul Ioan Cucuzel" nu este doar un proiect vremelnic, nu este o manifestare de imagine și de afirmare mediatică. Corul Misionar al Misionar al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei este o stare de spirit, este o frumoasă poveste din creștinătate.

Iar Gabriel Corolea, aflat de ani şi ani în slujba semenilor săi, fie că vorbim despre tinerii care formează corul psaltic sau despre oamenii aflați în suferințe și nevoințe, are meritul de a fi înțeles că dragostea pentru Dumnezeu înseamnă în primul rând iubirea pentru aproapele nostru. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Botoșăneanul care conduce "pieile roșii" din Forțele Navale Române. LA MULȚI ANI, Tiberiu Istrate!

astăzi, 09:38
276

Sunt cunoscuți drept "pieile roşii" din Forţele Navale Române și au misiunea de a-i pregăti pe marinari pentru confruntările reale, din cadrul misiunilor NATO sau UE. Din anul 20...

"Soluția Schopenhauer", o lecție despre cum să mori înfruntând Viața!

Duminică, 15 Iulie 2018
472

Dincolo de aparenta prețiozitate a titlului, cartea lui Irvin D. Yalom este mai presus de toate un tratat despre iertare, iubire, asumare. Sau despre cum înveți să mori, în vâltoa...

O pastilă amară la suprapreț... de Botoșani!

Duminică, 15 Iulie 2018
4141

Șase lei. Omul oprește aparatul de taxat și "scoate" suma la rotund, chiar dacă pe aparat mai pâlpâie un rest mic. Îi dau șapte lei. Nu știu cât câștigă...