FLORIN ANDONE: Nu voi uita de unde am plecat. Voi alege sa joc pentru Romania!

FLORIN ANDONE: Nu voi uita de unde am plecat. Voi alege sa joc pentru Romania!
I se spune pustiul care a uimit Spania! Florin Andone s-a nascut pe 11 aprilie 1993, in satul Joldesti, comuna Vorona, judetul Botosani, si a inceput prima data sa joace fotbal la 10 ani, atunci cand a plecat in probe la CSS Botosani impreuna cu fratele sau Ovidiu, insa nu a ramas acolo si s-a intors la Vorona.

Acolo s-a format o echipa de juniori printre care si actualii jucatori de la FC 2 Botosani, Andrei Atanasoaie si Adi Alexoae. "Eram jucatori din mai multe sate si il aveam antrenor pe domnul Rosu. Eram foarte multi si desi era diferenta de varsta intre noi, jucam impreuna, ne povesteste tanarul fotbalist".

Ramas fara tata, botosaneanul a plecat in Spania la mama

Ramas fara tata, decedat intr-un accident de masina, Florin pleaca in anul 2005 in Spania la mama sa, care locuia in Vinaros. Pana s-a acomodat cu schimbarea, botosaneanul nu a mai jucat fotbal timp de 3 ani, iar la varsta de 15 ani s-a inscris la grupa de juniori a celor de la Vinaros. "Am jucat un an la Vinaros, apoi la sfarsitul anului m-au chemat in probe cei de la Villarreal. Au chemat cei mai buni 16 copii de varsta mea, insa nu au vrut sa ma pastreze. M-am intors la Vinaros la echipa de Juniori A, unde am jucat in 19 partide din 30 si in care am dat 18 goluri", spune Florin Andone.

Dupa acest sezon, oficialii celor de la Vinaros l-au chemat la echipa mare a clubului. "La inceput nu jucam, intram doar 10-15 minute pe meci, insa pana la urma mi-a dat sansa atunci cand s-a accidentat un alt jucator si am jucat ca titular in 2 partide. Dupa ce si-a revenit acel jucator, eu iar eram rezerva, pana cand l-a pus pe el pe stanga si m-a bagat pe mine central. In ultimele 5 meciuri ale lor am dat 3 goluri", a spus Florin Andone.

Pasul catre Castellon

Cheia de acces catre Castellon a venit de la un impresar Fifa care l-a urmarit pe Florin la acele ultime 5 meciuri. "M-a vazut si m-a adus in acest sezon la Castellon la echipa de Juniori A, povesteste tanarul. In acest sezon, Florin a jucat in 14 partide, in care a inscris 13 goluri, iar aceasta evolutie i-au facut pe conducatori sa-l cheme la prima a echipa a clubului, ce evolueaza in Liga a III-a din Spania. In urma cu 2 luni si jumatate, antrenorul de atunci al celor de la Deportivo Castellon, Jordi Vinyals, l-a chemat pe voronean la echipa mare unde s-a antrenat timp de doua saptamani, insa in acest timp, antrenorul a fost demis, iar toti juniori chemati la prima echipa au fost trimisi inapoi la echipele de juniori.

Noul antrenor, Juan Casuco, a fost si el impresionat de calitatile lui Florin, prin urmare l-a chemat din nou la prima echipa a clubului din Castellon. "De cand m-a chemat si pana acum, ma antrenam o saptamana cu echipa mare, o saptamana cu echipa de juniori", adauga Florin.

"Visul meu este sa joc pentru Romania"

Legat de speculatiile presei despre interesul celor de la Valencia si Atletico Madrid pentru jucatorul roman, Florin ne lamureste. "Interes din partea Valenciei, poate, de la Atletico nu stiu nimic. Acum nu vreau sa ma gandesc la nimic altceva decat la Castellon. Vreau sa ma concentrez si sa joc cat mai bine", spune romanul.

L-am intrebat pe Florin Andone ce ar alege intre nationala Spaniei si cea a Romaniei. Raspunsul acestuia a fost unul cat se poate de clar: "Romaniaaaaaaaaaaa. Nu voi uita de unde am plecat si voi alege sa joc pentru Romania. Sper ca in acest an sa fiu convocat la echipa de tineret sub 19 ani. E visul meu sa joc pentru nationala Romaniei".

La final, Florin a tinut sa le transmita celor de acasa un mesaj: "Va multumesc pentru sprijin si nu o sa va dezamagesc. Fiti alaturi de mine!".

 

(Material de Ionut Tabultoc sport.botosani.ro)
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
25

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
432

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
53

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...