Ei sunt BAIETII DESTEPTI: Medalie de aur pentru Andrei Avadanei, intr-o competitie internationala!

Ei sunt BAIETII DESTEPTI: Medalie de aur pentru Andrei Avadanei, intr-o competitie internationala!

 ANDREI AVADANEI  

Aproape 40 de tari participante, de pe toate continentele, 150 de proiecte la etapa finala si premii de aproape 40.000 de dolari. O competitie de la care botosaneanul Andrei Avadanei s-a intors invingator, obtinand Grand Winner (medalie de aur si premiul I) la etapa internationala a Campionatului Mondial Infomatrix, sectiunea Programming. Premiul a constat, pe langa medialie, si in suma de 1000 de dolari.

Competitia la care a participat este la a IX-a editie. Etapele nationale ale Campionatului Mondial Infomatrix s-au desfasurat in Mexic, Ucraina, Hong Kong si Romania, avand implicati in aceste competitii peste 1.000 de participanti.

Infomatrix este o competiţie anuală dedicată specialiştilor în IT (studenţi şi elevi de liceu) organizată la nivel mondial, având etape naţionale în diverse state ale lumii şi încheindu-se cu etapa finală la Campionatul Mondial Infomatrix, Bucureşti. In Romania, este cea mai importanta competitie pentru studenti si liceeni, dar si printre cele mai importante competitii internationale ale Europei de Est si Centrale, cu cateva zeci de tari implicate cu participanti in fiecare an.

"Rezultatele din ultimii ani m-au ajutat foarte mult sa ma perfectionez in diverse nise ale domeniului IT si mi-au format o perspectiva noua, mult mai deschisa, a mediului virtual in care traim si cum acesta evolueaza. Sunt interesat de continuarea studiilor in strainatate si de o realizare profesionala in acest domeniu. Cariera este un subiect mult prea indepartat si nu pot spune cu certitudine daca va fi sau nu legata de Romania sau de o alta tara (poate chiar ambele situatii). Nu pot sti cu certitudine ce imi va rezerva viitorul, dar cred ca poate fi influentat intr-o oarecare masura - o parte din mine nu vrea aici", ne marturisea Andrei in urma cu cateva luni, dupa faza nationala a competitie, de unde se intorcea acasa tot cu Medalia de aur.

Andrei povestea ca nu sunt de ajuns succesul, perseverenta, si ca este totdeauna nevoie si de sustinerea celor din jur. "Succesul este o variabila relativa si este influentat de comunitatea in care traim. Doar liceul, specialistii din domeniu si presa pot stabili daca o realizare este sau nu un succes. Pasiunea a fost si se mentine peste celelalte satisfactii, dar tot timpul motivarea va creste atunci cand cei din jur te incurajeaza si te sustin".

Andrei Avădănei, născut pe 22 august 1992, este elev al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" Botosani. Performanţele botoşăneanului sunt cunoscute atât la nivel judeţean, cât şi naţional şi internaţional. Andrei Avădănei a urmat cursurile Şcolii Generale "Leon Danaila" din Darabani, judetul Botosani, localitate de care se simte în continuare legat, implicându-se în proiectele legate de IT ale unităţii şcolare.

Este membru al Asociatiei GREPIT, Botosani şi co-fondator al Concursului Naţional de Informatică Aplicată, OpenIT, dar şi voluntar şi colaborator Bitdefender, Romania.

Andrei Avădănei se dovedeşte a fi pasionat de programare, algoritmică şi securitate, începându-şi activitatea în domeniul IT în urmă cu 5 ani, iar în online o dată cu lansarea primului proiect pe internet, WorldIT.info.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Căruţă intrată într-un autoturism, la Copălău! Un adolescent a fost rănit!

astăzi, 16:02
1574

Un adolescent în vârstă de 17 ani a încercat, sâmbătă, să oprească o căruţă, după ce caii au luat-o la fugă, dar a fost rănit, băiatul fiind transportat la spital....

Tinerii care au devastat pizzeria de pe Unirii, reținuți de polițiști!

astăzi, 12:20
2304

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii botoşăneni, au fost identificaţi opt bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 31 de ani, din comuna Vorniceni şi din municipiul B...

Spectacol de muzică populară şi patriotică pe esplanada Palatului Administrativ, de Ziua Unirii

astăzi, 11:24
247

Consiliul Judeţean Botoşani şi Orchestra Populară „Rapsozii Botoşanilor” îi invită pe botoşăneni la sărbătoarea dedicată Unirii Principatelor Române.Astfel, &ici...