DOINA MELINTE - Recordmena mondiala de Hudesti!

DOINA MELINTE - Recordmena mondiala de Hudesti!

 DOINA MELINTE  

Singura atleta din Romania care detine un record mondial, inca neegalat, dupa ce in 1990, la East Rutherford, a stabilit cea mai buna performanta in proba de o mila, s-a nascut in Hudestii Botosanilor.

Desi a petrecut la Mlenauti, comuna Hudesti, doar o parte din copilaria sa, Doina Melinte s-a simtit onorata cand, in anul 2008, hudestenii au onorat-o cu titlul de cetatean de onoare.

Doina Melinte s-a nascut pe data de 17 decembrie 1956, la Mlenauti, comuna Hudesti, in acte fiind consemnata data de 27 decembrie. Aici si-a petrecut si primii ani ai copilariei, pana in clasa a IV-a.

De la Hudesti a plecat la Campulung, apoi la Bistrita, unde a urmat Liceul Economic. Aici, la Bistrita, incepe aventura sportiva a viitoarei campioane.

Atletismul a devenit in scurt timp un mod de viata pe care l-a sustinut cu perseverenta si rigurozitate si in anii studentiei, la Suceava, unde fusese acceptata la Institutul de Pedagogie.

Cele mai frumoase amintiri sunt insa de la Bacau, unde Doina Melinte a activat la Clubul Stiinta.

La 28 de ani, Doina Melinte a devenit campioana olimpica la Los Angeles, acesta fiind primul mare succes din cariera sa sportiva, cand a cucerit medalia de aur in proba de 800 de metri si medalia de argint in cea de 1500 de metri.

Aceasta nu a fost, insa, prima medalie de aur. Cu trei ani mai devreme, in 1981, Doina Melinte a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului, la Jocurile Mondiale Universitare de la Bucuresti.

In intreaga cariera, Doina Melinte a obtinut peste 300 de medalii, titluri de vicecampioana si campioana olimpica, de sase ori campioana europeana, la care se adauga recordul mondial din 1990.

S-a retras de pe pista de atletism in 1993. Pana in primavara anului 2009 a fost directorul Directiei de Tineret si Sport Bacau.

Doina Melinte a detinut functia de secretar de stat in Ministerul Tineretului si Sportului, iar in martie 2010 a fost numita in functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret (ANST), in structura Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ştefan şi Sava Brancovici, mitropoliţii Transilvaniei

astăzi, 07:00
4

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureş, pe Sfinţii Mucenici Pasicrat şi Valentin și pe Sfânta Cuvioasă Elisabeta....

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
682

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
92

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...