CRISTIAN PASCARIU: "Botosaniul e un punct de plecare intelectual perfect, dar pentru a putea evolua este necesar sa pleci intr-un oras mai dezvoltat"

CRISTIAN PASCARIU: "Botosaniul e un punct de plecare intelectual perfect, dar pentru a putea evolua este necesar sa pleci intr-un oras mai dezvoltat"

 CRISTIAN PASCARIU  clickzoombytes.wordpress.com

A concurat in finala TIFF (Transilvania International Film Festival) din acest an, la sectiunea scurtmetraj, fiind singurul reprezentant al Clujului dupa aproape 10 ani! Botosaneanul Cristian Pascariu a urmat cursurile Facultatii de Teatru si Televiziune din Cluj, sectia Cinematografie Fotografie Media, iar selectarea creatiei sale in finala TIFF 2010 nu face decat sa puncteze fericit scoala ardeleana de teatru.

Astfel, "Betisoare rock n’roll" a fost singurul film realizat complet in Cluj Napoca si cu actori clujeni in Competitia TIFF de Scurtmetraje, in ultimii 9 ani.

Cristian Pascariu s-a nascut pe 19 august 1987, la Botosani, oras in care a simtit pentru prima data ca viitorul sau este legat de cinematografie. Considera ca orasul natal este un punct de plecare intelectual perfect, insa orice tanar are nevoie de un spatiu mai dezvoltat pentru a evolua ulterior.

"Eu personal il consider un centru cultural si un oras foarte frumos, avem doua teatre, filarmonica, muzeu, case memoriale, cinematograf (un lucru extrem de rar pentru un oras mic), peste tot sunt spatii verzi, cred ca e un loc minunat unde sa te nasti si sa copilaresti, un punct de plecare intelectual perfect, dar pentru a putea evolua este necesar sa pleci intr-un oras mai dezvoltat. Intodeauna ma intorc acasa cu drag dar nu am de gand sa raman acolo", marturiseste Cristian Pascariu pentru site-ul clickzoombytes.wordpress.com.

Dincolo de frumusetea si mirajul orasului natal, Cristian Pascariu a trait in Botosani primele semne ale pasiunii sale pentru marele ecran si notiunea de regizor. 

"Cinema Clasic Botosani …din pacate, acum e inchis, dar acel spatiu are un loc special in sufletul meu. Nu cred ca exista o data anume, undeva pe la 5 ani, a fost ceva treptat, iar acest cinematograf mi-a vorbit intr-un anume fel, simteam ca viata mea va fi legata de film dar nu stiam cum, concrect mi-am dat seama ca vreau sa fac regie cand aveam 14 ani, atunci am inteles ce reprezinta termenul de regizor". La Cinema Clasic a vazut, de altfel, filmul care l-a inspirat mai tarziu, Forrest Gump "E filmul care m-a capturat in totalitate, cred ca aveam 6 ani, evident l-am vazut la Cinema Clasic", mai spune Cristian Pascariu pe clickzoombytes.wordpress.com.
 
Povestea filmului Betisoare rock’n’roll a inceput intr-o zi in care botosaneanul a vazut in oras o femeie de vreo 50 de ani, surdo-muta, vanzand betisoare parfumate. A creat de aici o istorie a unei mame surdo-mute care trebuie sa mearga la un concert rock, pentru a-si vedea fiul, vedeta rock, pe care il parasise in urma cu 35 de ani. Pentru a intelege mai bine lumea surdo-mutilor, Cristian a stat mult timp la un centru de surdo-muti, iar actrita Irina Wincze, cea care a jucat rolul Anei din film, a deprins limbajul specific lor.

"Concertul l-am organizat special pentru film, publicul a fost format din figuranti, formatia: Dance Trauma, am ales aceasta formatie pentru ca la concertele lor este foarte multa animatie si lumea se distreaza, practic este o nebunie totala in public, stiam ca daca ii folosesc pe ei lumea va reactiona bine si asa a si fost. Doream foarte mult acest lucru mai ales ca am folosit perspectiva unei surdo-mute fata de aceasta nebunie, spectatorul este bagat in acest concert la fel ca personajul principal, nu il aude, iar animatie din acel spatiu ii creste nelinistea si poate il transpune mai bine in pielea personajului".

Cristian Pascariu se pregateste, fara falsa modestie, pentru o cariera "mare" in film. Si nu din oarece ambitii personale sau orgolii inutile, ci pentru ca chiar crede in ceea ce face si in puterea sa de a transmite dincolo de sticla stari si sentimente.

"Vreau sa fac filme, pe cat va fi posibil, sa imi aduc contributia la sfera cinematografica mondiala", spune simplu botosaneanul.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
29

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
33

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
32

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...