Copilarie in casa lui Mos Craciun! - VIDEO

Copilarie in casa lui Mos Craciun! - VIDEO

 CODRUTA BARARIU  

Codruta Barariu, din Dorohoi, a mai poposit in aceasta rubrica. Am ales, pentru aceste zile de sarbatoare crestina, sa readucem in atentie povestea unui copil a carui viata a fost binecuvantata de Dumnezeu. Pentru ca, desi ivita pe lume cu un vadit talent si cu o putere de munca fantastica, micuta Codruta a fost nevoita sa infrunte necazuri si neimpliniri de care multi copii de varsta ei au fost feriti.

In aceste zile, insa, Codruta Barariu este un copil fericit. Mos Craciun i-a facut un dar nesperat: Codruta are o casuta a ei. Mica, intr-un bloc mansardat din Botosani, dar este ceea ce Codruta nu avea de multi ani, si anume un camin. Putem spune, fara sa gresim, ca viata Codrutei s-a schimbat prin cantec.

In urma cu cativa ani, copila participa la emisiunea Vreau sa fiu mare vedeta, la postul TV Antena 1, cu gandul de a le darui parintilor sai casa pierduta demult. Locuiau toti in Dorohoi, intr-o locuinta sociala, in care mama avea in plasament un copil.
In aceste conditii, viata Codrutei a urmat un parcurs anevoios din punct de vedere material, dar fructuos pe plan artistic, succesele venind dupa multa munca si consecventa dovedita de-a lungul anilor.

Anul trecut, Codruta Barariu a fost admisa in clasa a V-a la Liceul de Arta Stefan Luchian din Botosani, unde studiaza pianul si flautul. A inceput cu naveta, apoi a fost nevoita sa stea in gazda, pentru a reusi sa parcurga intregul program, cursuri teoretice si practice, impuse de noua institutie de invatamant.

In paralel, a urmat si cursurile Scolii Populare de Arta, clasa de canto a profesoarei Maria Cojocaru, careia Codruta ii este profund recunoscatoare.

Chiar daca locuieste in Botosani acum, Codruta nu si-a parasit prietenii de suflet, Grupul Voces al Clubul Copiilor si Elevilor Dorohoi, instructor Paul-Ciprian Mihai, alaturi de care canta de cate ori are prilejul.

Pe 24 ianuarie, Codruta va implini 13 ani. O viata de muzica, de munca asidua, crancena, a unui copil care vrea sa implineasca, poate prea devreme, toate nazuintele unor parinti care, la randul lor, spera sa se implineasca prin proprii copii.

Codruta Barariu ii multumeste primarului Catalin Flutur care, impresionat de forta launtrica a acestui copil, l-a sprijinit in obtinerea unei locuinte sociale in Botosani. La fel de mult ii multumeste Codruta lui Sergiu Lungu, fostul primar al Dorohoiului, care a manifestat fata de talentul copilei respect, sustinand-o chiar si material deseori. Maria Cojocaru, dar si Paul-Ciprian Mihai, sunt alti oameni fara de care muzica nu s-ar fi asezat atat de bine in sufletul Codrutei.

Codruta Barariu a lucrat cu compozitori de renume, intre care Viorela Filip, dar si Nicolae Caragia, despre care micuta artista spune ca este compozitorul ei de suflet.

Modesta si constienta de puterea glasului sau, care poate oferi lumii frumusete, Codruta Barariu ne spune, prin muzica, dar nu numai, ca Mos Craciun exista. Trebuie doar sa crezi, sa perseverezi, sa iti asumi destinul si sa nu renunti la lupta. Este usor uneori sa invingi, e mai greu sa convingi ca meriti victoria! Codruta Barariu a meritat!


Am ales, dintre melodiile interpretate de Codruta Barariu, un cantec pe care il dedicam, in acelasi timp, memoriei celei care a fost Tatiana Stepa.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VIDEO Liviu Dragnea, declarații după Comitetul Executiv al PSD - "Decizia mea e foarte fermă: rămân la conducerea PSD"

astăzi, 19:17
420

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut în urmă cu scurt timp o conferință de presă, după reuniunea Comitetului Executiv al partidului, în care a obținut susținerea socia...

Român arestat în Germania. Domul din Koln, evacuat de teama unui atentat!

astăzi, 19:03
340

Domul din oraşul german Köln a fost evacuat vineri de frica unui atac terorist, un suspect român fiind arestat preventiv, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate germane citate ...

Când este valabil procesul-verbal de reținere a permisului

astăzi, 18:17
272

Din procesul-verbal de contravenție prin care se dispune reținerea permisului nu trebuie să lipsească și mențiunile cu privire la aplicarea sancțiunii complementare a suspendării dreptului de ...