CONSTANTIN SALAVASTRU - Un specialist al logicii, un artist al discursului!

CONSTANTIN SALAVASTRU - Un specialist al logicii, un artist al discursului!

 Constantin Salavastru  

Constantin Salavastru s-a nascut pe 9 mai 1956, in localitatea Drislea (Trusesti), judetul Botosani. Este profesor universitar la Catedra de Logica si Filosofie Sistematica, in cadrul Facultatii de Filosofie a Universitatii "Al.I. Cuza" Iasi. In 1995 i se decerneaza Premiul "Ion Petrovici" al Academiei Romane pentru volumul "Logica si limbaj educational" (Bucuresti, 1995).

In 1981 a absolvit Facultatea de Filosofie a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, unde 12 ani mai tarziu obtine si doctoratul in Filosofie, specializarea Logica, cu o teza privind aplicatiile logicii in domeniul educatiei.

Incepe o perioada de pregatire in strainatate, Constantin Salavastru parcurgand un stagiu de pregatire in 1996, la Université "Charles de Gaulle", Lille 3, in Franta, precum si la Centre de Recherches Sémiologiques de l’Université de Neuchatel, Elvetia, in acelasi an. 

In prezent este profesor universitar la Catedra de Logica si Filosofie Sistematica, Facultatea de Filosofie a Universitatii "Al.I. Cuza" Iasi, unde detine si functia de prorector.

Este director al Seminarului de Logica Discursiva, Teoria Argumentarii si Retorica, in cadrul  Universitatii "Al.I. Cuza" Iasi, dar si membru asociat al Centre de Recherches Sémiologiques de l’Université de Neuchatel, Elvetia.

Numele botosaneanului Constantin Salavastru si-a castigat un loc bine definit in domeniul logicii si al argumentatiei, dar al discursului educational, lucrarile publicate fiind apreciate nu numai de catre studenti, ci si de catre critica de specialitate.

Lucrari publicate:
- "Logica si limbaj educational" (1995, Bucuresti: Editura Didactica si Pedagogica, Colectia "Idei pedagogice contemporane")
- "Modele argumentative in discursul educational" (1996, Bucuresti: Editura Academiei Romane)
- "Rationalitate si discurs – perspective logico-semiotice asupra retoricii" (1996, Bucuresti: Editura Didactica si Pedagogica)
- "Antinomiile receptivitatii – incercare de pragmatica logica" (1997, Bucuresti: Editura Didactica si Pedagogica)
- "Discursul puterii – incercare de retorica aplicata" (1999, Iasi: Institutul European)
- "Critica rationalitatii discursive. O interpretare problematologica a discursului filosofic" (2001, Iasi: Polirom)
- "Teoria si practica argumentarii" (2003, Iasi: Polirom)
- "Arta dezbaterilor publice", Editura Tritonic, Bucuresti, 2009

De asemenea, se implica in editarea a numeroase volume de specialitate, studii si articole, comunicari stiintifice.

Ocupa functia de Redactor-sef al revistei Argumentum. Este, de asemenea, membru in colegiul stiintific al revistelor Analele Stiintifice ale Universitatii "Al. I. Cuza" din Iasi.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:30

astăzi, 14:03
31

FC Hermannstadt şi FC Botoşani se întâlnesc astăzi în etapa a cincea a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Gazdele sunt lideri &i...

Contabila născută în Botoșani pasionată de fotbal, care luptă în competiția pentru ”1 milion”! (Foto)

astăzi, 14:02
82

Se numără printre cei 50 de concurenți de la „Insula de 1 milion” pentru că își dorește de mult timp să apară într-o emisiune televizată. Aceasta luptă pentru fiul ș...

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
29

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...